Jak wyłączyć BluaAngela ? Jakiś magiczny sposób ?

• 3 Odpowiedzi
  • 952 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wyłączyć BluaAngela ? Jakiś magiczny sposób ?
« dnia: Lipiec 14, 2008, 17:45:15 »
No właśnie, jak wyłączyć to cudo ? Jak klikne którko powerem to wygasza mi się ekran, jak długo przytrzymam to gaśnie mi podświetlenie i znika wszystko z ekranu ale telefon dalej jest włączony. Więc jak wyłączyć telefon ?

*

Offline slay3r

• *
  • 85
  • Sprzęt: Toshiba G900 - stracona
Odp: Jak wyłączyć BluaAngela ? Jakiś magiczny sposób ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2008, 17:58:05 »
Odłącz klips trzymający baterię (to przy gnieździe zasilania) i/lub wyciągnij baterię. To jedyny sposób żeby pozbawić BA zasilania. BTW po co chcesz wyłączać palma? Pamiętaj, że jest on wyposażony w baterię dodatkową (wewnątrz urządzenia) do podtrzymywania danych i jak ona sie rozładuje to zostaje Ci czysty system na palmie.

*

damist

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2008, 18:05:39 »
Całkowicie go nie wyłączysz ale możesz go "hibernować" Pobierz sobie program ShutXP. On zatrzymuje prace systemu i wyłącza ekran. Mi to bardzo oszczędzało akumulator :)

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2008, 12:08:59 »
Odłącz klips trzymający baterię (to przy gnieździe zasilania) i/lub wyciągnij baterię. To jedyny sposób żeby pozbawić BA zasilania. BTW po co chcesz wyłączać palma? Pamiętaj, że jest on wyposażony w baterię dodatkową (wewnątrz urządzenia) do podtrzymywania danych i jak ona sie rozładuje to zostaje Ci czysty system na palmie.

To że ma tą denna baterię to ja wiem...

Czyli BA nie da się wyłączyć...hehe, beznadzieja ...
A dlaczego chcę wyłączyć ? Czasem palm leży tydzień nie używany więc po co ma być włączony.

PS- z tym klipsem to tak robiłem ciągle ale myślalem że jest coś lepszego.