Ladowarka

• 9 Odpowiedzi
  • 1194 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ladowarka
« dnia: Październik 01, 2009, 17:42:17 »
Pomóżcie mi kupić ładowarkę. Kupiłem już 3 ładowarki i 2 kable usb i żaden nie pasuje siemens sx66 cingular. Nie wiem jakiej ładowarki szukać. Dotychczasowe kupiłem do sx66. Chętnie kupię nawet uszkodzoną byle miała odpowiednią końcówkę. Pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Ladowarka
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 01, 2009, 18:04:25 »
Jak to nie pasuje?
Jesli jest dedykowana do Wallaby, Himalaya lub BlueAngel to musi pasować. Podobnie z kablem. W czym dokładnie problem?

W złączu czy w prądzie ładowania?

Może wolisz kupić stację dokująca i do niej ładowarkę 5V 2A.  Akurat mam. Oryginalnie powinna być nasadka ale tego nie sprzedaję.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2009, 18:13:27 wysłana przez Antej »

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 01, 2009, 20:56:05 »
otóż stację dokującą mam, problem jest w samym złączu tych ładowarek które kupiłem. Pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 01, 2009, 21:29:30 »
otóż stację dokującą mam, problem jest w samym złączu tych ładowarek które kupiłem. Pozdrawiam

Czyli nie były do MDA 1,2,3?
Bo inaczej tego nie mogę zrozumieć.
Mam parę kabli, ładowarek samochodowych, przejściówek, stacje i wszystko współgra z BA bez problemu. Czasem lekko nie łączy ale zmiana kąta wystarczy.

Jakie dokładanie kable i ładowarki kupowałeś...podaj zdjęcia lub linki.

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2009, 21:30:59 »
Dzięki za zainteresowanie problemem. Przesyłam zdjęcie

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2009, 21:45:30 »
Przecież to są wtyki od Siemensa... miałem SX1, tych kabli się nie zapomina :D
Poza tą, co wystaje z tej różowej folii - to raczej nie jest siemensowska wtyczka, wygląda podobnie do tej od BA ale nie jestem pewny, nie do końca ją rozpoznaję.

BlueAngel nawet w wersji SX66 nie jest siemensem w najmniejszym stopniu. akcesoria do siemensa nie będą pasowały, musisz kupować te od HTC BlueAngel/MDA 3/Qtek 9090 albo innych PDA z takim samym złączem, czyli wymienione już Wallaby i Himalaya.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 02, 2009, 22:11:32 »
Jak masz stacje dokujaca to przyrównaj do niej, a na przyszłość szukaj do modeli które  podałem. Przy czym 90% z allegro bedzie chińskim badziewiem o prądzie 0.3-0.5A a to może byc za mało żeby podnieść rozładowany BA. (nawet tym z naklejką 1A bym nie ufał)

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 04, 2009, 19:33:05 »
Chętnie kupię jakąś uszkodzoną, aby podmienić końcówkę, bo napięcia są te same, albo samochodową, potrzebuję do GPS

*

Offline sirkyllan

• 14
    • Moja firma
  • Sprzęt: 1x SPV M2000 3x Motorolla A1000
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 05, 2009, 00:18:38 »
i tu jest właśnie lipa z BA jak by nie mogli wsadzić mini usb :( musisz kolego polować na allegro :P

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 23, 2009, 21:52:27 »
Już mam. Chyba po tych postach pojawiły się i jest duży wybór. Pozdrawiam wszystkich i dzięki