ktorego wybrac??

• 3 Odpowiedzi
  • 563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline karol6c

• 22
  • Sprzęt: HTC Wizard
ktorego wybrac??
« dnia: Czerwiec 07, 2009, 21:58:21 »
witam. od jakiegos czasu jestem uzytkownikiem SPV M3000... Z powodu problemow z flexem w mojej zabawce nie jestem juz uzytkownikiem zadowolonym... ani to to naprawic skutecznie bo po ktoryms juz klejeniu folii aluminiowej zawlilem tasme doszczetnie... ani tez kupowac calej plytki pod wyswietlacz z flexem bo inwestycja nieoplacalna... Postanowilem wiec przesiasc sie na cos podobnego... I po poszukiwaniach cos znalazlem... padlo na siemensa sx66... pozniej doczytalem ze to BlueAngel... czyli m2000... czyli mda III... czyli jeszcze kilka innych... ale kazdy z nich czyms sie do licha rozni:/... i teraz moje pytanie... ktory z tych modeli najrozsadniej kupic?? wyczytalem po aukcjach ze sa rozne opcje kazdego modelu... najbardziej moja uwage zwrocil procek... jedni sprzedajacy pisza ze maja XScale'a PXA272 inni znow ze PXA263... naturalnym jest ze chcialbym aby proc byl szybszy... tylko czy ta pozorna wieksza szybkosc wynika z faktycznej roznicy pomiedzy wersjami procesora w tym samym modelu telefonu czy moze jest to blad popelniany przez osoby wystawiajace aukcje??... poszukujac prawdy skorzystalem z porownywarki modeli znalezionej na necie... tam kolejne zaskoczenie :O ... jedne maja wiekszy, inne mniejszy wyswietlacz:/... kazdy pewnie by chcial wiekszy tylko jak tu sie nie naciac??:)... wagowo i wymiarami tez roznice... tylko ze to juz nie te czasy kiedy wieksze i obszerniejsze bylo wydajniejszym :wink: ... o aparacie juz nie wspominam bo jeden ma a drugi nie :-? ... i pewnie wiecej takich roznic by sie znalazlo ... bedac szczerym zielonego pojecia juz nie mam co kupic:/ czy znalazl by sie ktos na tyle laskawy zeby wskazac faktyczne roznice pomiedzy tymi wersjami i doradzic ewentualny zakup?? czy moze bede skazany na przeszukiwanie czelusci forum i internetu w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujace mnie pytania??;)
uprzejmie prosze... doradzcie drodzy forumowicze:)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: ktorego wybrac??
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 22:06:42 »
Jedyne słuszne źródło i wykładania wiedzy o BA  :wink:

http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=HTC_Blueangel

poza tym pisałem o tym niedawno w innych wątkach np. tutaj

T-Mobile MDA III a Orange SPV M2000 ??
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=135290.0

Trochę leniwie z Twojej strony że nawet pierwszej strony nie przejrzałeś w tym dziale.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 22:11:20 wysłana przez Antej »

*

Offline karol6c

• 22
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 07, 2009, 22:30:29 »
uwierz mi ze przegladalem... ale widocznie malo dokladnie jak sie okazuje;)... tylko ze napisane jest o wygladzie nakladkach jakichs itd... owszem nie wczytywalem sie w to... ale nie znalazlem niczego na temat tego co mnie najbardziej interesuje... procesor wysietlacz i pamiec... owszem znalazlem cos o powiekszaniu jej ilosci chyba ale na poczatek chcialbym miec jej jak najwiecej:) i nie znalazlem nigdzie watku w ktorym ktokolwiek polecil by cos godnego uwagi (oczywiscie rozwazajac za i przeciw)... 
jeszcze raz przepraszam za malo dokladne poszukiwania

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 07, 2009, 22:53:25 »
tylko ze napisane jest o wygladzie nakladkach jakichs itd... owszem nie wczytywalem sie w to... (..)
 procesor wysietlacz i pamiec... owszem znalazlem cos o powiekszaniu jej ilosci chyba ale na poczatek chcialbym miec jej jak najwiecej:) i nie znalazlem nigdzie watku w ktorym ktokolwiek polecil by cos godnego uwagi (oczywiscie rozwazajac za i przeciw)... 
jeszcze raz przepraszam za malo dokladne poszukiwania
VPA III ma od razu procek 520, ale jak widać są tutaj tacy co podkręcają 400 do takiej wartości. (procek faktycznie jest inny,ja bym sie w to nie pakował, bo 90% użytkowników ma 400, jak będą problemy to nikt nie doradzi)
Co do wyświetlacza wielkość niezmienna.
Pamięć również niezmienna (pisałem o uwalnianiu pamięci ale na razie chyba tylko mi raz się to nie udało)
Jeśli przejrzałeś dokładnie Wiki to pewnie też już wiesz ze Harrier jest z CDMA zamiast GSM,
i Siemens SX66 występował bez aparatu.
Reszta taka sama

Link do porównania wszystkich BA(oczywiście z Wiki )
http://pdadb.net/index.php?m=pdamaster&posted=1&model=HTC%20Blue%20Angel&num_rows_max=0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 22:58:59 wysłana przez Antej »