Jaka słuchawka BT do MDA III

• 58 Odpowiedzi
  • 20588 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline teo

• 10
« dnia: Marzec 06, 2005, 23:49:38 »
Jaka jest najlepsza słuchawka BT do Era MDA 3 ? Jakich słychawek używacie i czy jestescie zadowoleni ? proszę o opinie.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 07, 2005, 09:42:08 »
Moze napisz cos wiecej... dziala odbieranie rozmow tak? Nawiazywanie pewnie nie... bo brak odpowiedniej aplikacji ze strony PDA. Ale czy nie masz jakis problemow np. z samoczynnym wlaczaniem sie palmtopa gdy jest on wylaczony i powiazany ze sluchawka? Bo slyszalem ze np. MDA III ma takie objawy.

*

Offline aigel

• 299
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 08, 2005, 09:25:20 »
Cytat: teo
Jaka jest najlepsza słuchawka BT do Era MDA 3 ? Jakich słychawek używacie i czy jestescie zadowoleni ? proszę o opinie.
Każda słuchawka bluetooth Jabra . Sprawdź u dystrybutora technologii mobilnych - UniCom  : www.unicom.pl

poz
Aigel

*

Offline teo

• 10
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 08, 2005, 11:33:59 »
Niestety własnie kupiłem Jabrę BT 250 i mam ogromne kłopoty ze współpracą z MDA 3. Pomimo upgrade BT w MDA3 do wersji 3900 słuchawka nie działa prawidłowo (Bardzo mały zasięg 30 cm !!!, tragiczna jakosc dzwięku).

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2005, 22:02:55 »
U mnie BT 250 też dziala tragicznie z MDA 3 ale wg mnie to nie wina słuchawki tylko MDA, ta sama Jabra z Motką V3 działa rewelacyjnie ale tam jest BT class 1.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2005, 22:44:34 »
Testowalem Nokie 4, Plantronicsa M 2500 i Jabrę BT 250 żadna nie działa dobrze z MDA 3 szykam kogoś kto poda choc jeden model który dobrze dziala z MDA?

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2005, 22:59:54 »
Cytat: js1972
Testowalem Nokie 4, Plantronicsa M 2500 i Jabrę BT 250 żadna nie działa dobrze z MDA 3 szykam kogoś kto poda choc jeden model który dobrze dziala z MDA?

no widze ze chyba trzeba jeszcze troche poczekac z zakupem headseta BT .... bo to sa jakies wieksze hece, poki co bede uzywal moich z oryginalnego zestawu przwodowych :(

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2005, 19:08:19 »
Witam wszystkich!
Jest to moj pierszy post na tym forum.

Od kilku tygodni uzywam MDA III a od paru dni jestem w posiadaniu sluchawki BT Siemens HHB-600.
Zestaw dziala bez problemow. Jakosc rozmow bardzo dobra.

Jedyny mankament to to, ze po 'znalezieniu' sluchawki, MDA sie wlacza i zwalnia blokade klawiszy..  
Czy mozna to jakos obejsc?

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 30, 2005, 23:05:04 »
Do jakiej odległości między słuchawką a MDA masz dobre połaczenie?

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 30, 2005, 23:31:06 »
Ok 5 metrow - testowane w mieszkaniu wraz z "przeszkodami" (jedna sciana z cegly). Jutro sprawdze zasieg na otwartej przestrzeni.

*

Offline BaGRoS

• 641
    • Bielizna damska
  • Sprzęt: HTC Touch PRO + Samsung OMNIA 8GB x2szt
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 31, 2005, 05:17:06 »
Ja tak samo ok. 5-6m w mieszkaniu, słuchawka BlueTrek G2
przydałby się pokrowiec na słuchawkę :] ktoś widział coś podobnego?
8) BaGRoS 8)
REGULAMIN!

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 08, 2005, 10:00:53 »
u mnie dzialalo Jabry BT800 ..... do 5-6metrow rowniez, czasami byly trzaski ale po wgraniu BT 0039 i z powrotem do 0035 juz nie ;)

*

Offline M@rk

• *
  • 73
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 13, 2005, 21:37:13 »
Z moich doswiadczen z Qtek'ami (2020, 9090 i s100) to stanowczo odradzam jakiekolwiek zestawy BT (zarowno sluchawkowe jak i samochodowe) firmy Nokia. Bardzo dobrze one dzialaja z telefonami Nokia, ale z Qtekiem wogole - a jak juz dzialaja (po kilku upgrade'ach bt) to z poglosem utrudniajacym rozmowe.
Osobiscie uzywam produktow marki SonyEricsson - jakikolwiek model - wybor oczywiscie jest uzalezniony od finansow. SE dogaduje sie ze wszystkimi urzadzeniami i nie powoduje efektow samoczynnego wlaczania sie PDA co pewien czas.

Pozdrawiam

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 05, 2005, 13:09:42 »
Wlaśnie walczę z motorolą hs 801 slychać same trzaski
pierwsze kroki skieruję do salonu ery - oczywiście mi nie pomogą ale lubię patrzeć jak serwisant wije się jak piskorz

« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 10, 2005, 00:45:06 »
WITAM mam MDA III i Nokie HDW 3" w spadku" Ja nie mam zadnych problemów natomiast czasem rozmówcy zgłaszają słabą jakość dzwięku i trzaski Co do zasięgu - taki sam jak w użyciu z  Nokia tj kilka metrów.

*

Offline yourek

• **
  • 141
  • Sprzęt: HTC touch pro, HTC HD Mini,LG
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 11, 2005, 09:05:13 »
Z Siemens HHB-600. dziala super nie ma zadnych problemow!

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 11, 2005, 15:36:07 »
MDA III po upgrade z Ery i motorola hs 801 to porażka
żaden z upgradów z Xda -dev do bt nie zadziałał - nadal trzaski i rozmówcy słyszą mnie co 3, 5 rozmowę.
W serwisie ery chcieli mi zabrać telefon na tydzień - dwa do testów, gdybym jechał na wakacje na bezludną wyspę to bym się zgodził ale tak.......
Nie próbowałem jeszcze najnowszych romów ale muszę znaleść kogoś z doświadczeniem

« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 18, 2005, 22:49:22 »
Witam,używałem słuchwki motorola 850 ale padła,ogólnie zasięg 3-4m dalej wchodziły trzaski,długie parowanie ponieważ ten model nosi się wyłączony,znośna jakoś dźwięku.Dużo lepsza jest słuchawka LOGITECH Zestaw Mobile Bluetooth Headset,zasięg prawie 10m,dobra jakość dźwięku ale czasem wiesza palma tak że nic nie słychać,pomaga tylko miękki reset.Logitech ma 1 ,jak dla mnie a noszę okulary i nie mam słuchawki cały czas na uchu,totalną zalete -zakłada się ja szybko i pewnie.

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 23, 2005, 13:22:19 »
wm 5.0 bez upgrade-ow oraz zes luchawka HBH-660 ze stajni sony ericssona dziala do 2-3metrow max, potemtzn dalej trzeszczy jak wiekszosc pozostalych :(

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 27, 2005, 12:58:30 »
Właśnie wróciłem z serwisu.
Ponieważ nie mogłem oddać mda na dłużej postanowiłem dotrzeć do źródła.
Skierowano mnie do Janek k. Warszawy.
Poinformowano mnie że są w stanie w ciągu 2 h (!!!!!!!!!) sprawdzić i naprawić telefon przy usterkach:
nie działająca bateria wew. (od początku)
wypadający rysik
gniazdo które nie widzi karty 1gb
złe współdziałanie działanie bt hs 801.
Oczywiście mój stepcytyzm potwierdził się to po prostu jest to nie możliwe.
Ale po dwóch godzinach już wiedziałem że karta sd jest felerna bo inne telefon widzi oraz że soft został źle wgrany (upgrade z Ery).
Po następnej godzinie okazało się że uszkodzona jest płyta główna (moja automapa!!!!!!!) więc trzeba ją wymienić.
Po ok 5h okazało się że karta jest jednak dobra, bateria wew. działa, rysik już nie wypada słuchawka bt współdziała z telefonem ( poza tym serwisant sprawdził hdw 3 nokii i chodziła dobrze) ale ...
mda zaczeła wolniej  chodzić.
karta sd 1 gb została sformatowana na 64 mb (??????)a słuchawka ..... no cóż coś jednak zrobili ponieważ poprzednio nie słyszano mnie jak do kogoś dzwoniłem a jak odbierałem to mogłem porozmawiać co 3-5 raz.
Teraz rozmowy wych. działają w 90%
Natomiast przychodzące co 2-3 raz.
I oczywiście mnóstwo trzasków gwizdów i takie tam.
Generalnie: miła i szybka obsługa tylko te drobne niedoróbki.....

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #20 dnia: Październik 04, 2005, 17:01:28 »
poddałem się: hs801 nie dasię pogodzić z MDA  III
kupiłem bluetrek GII działa dużo lepiej ale tylko do 2m potem zrywa połączenie

*

Offline Bobrob

• *
  • 92
  • Sprzęt: HD2 16 GB,  IPhone 4 32 GB
« Odpowiedź #21 dnia: Październik 14, 2005, 13:23:38 »
Hej
Przetestowałem zestaw od kumpla: Logitech Mobile Freedom Headset
Nie ruszałem softu w MDA III.
Kiedyś stawiałem go na nogi i wgrałem coś z Imate , bo mam Imate.
Nie pędzę za najnowszymi softami do PPC. Cały czas bzyka aż miło. Wgrałem tylko poprawki do aparatu foto.
O dziwo żadnych problemów z zestawem o którym pisze powyżej.
Komunikacja spokojnie do 10 m na otwartej przestrzeni, nie wiem jak przez ściany, gdyż uzywam tylko w samochodzie.
Kupiłem nowy zestaw na Allegro za 119 zł.
Miotała mną niepewność jak to będzie ale na zestawie kumpla bzykało aż miło , no i na moim jest podobnie.
R 1.02
G 1337.32
D 1.12.00 WE
Pozdrawiam
Robert

« Odpowiedź #22 dnia: Październik 14, 2005, 13:41:06 »
Żadna chyba że lubisz problemy, MDAIII źle współpracuje ze wszystkimi słuchawkami i dotąd nikt nic mądrego nie wymyślił

*

prazmowski

« Odpowiedź #23 dnia: Październik 17, 2005, 20:01:07 »
Gorąco polecam BT HS 820

« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 07, 2005, 19:13:29 »
Witam.
Uzywam BT800 Jabry i poza jednym mankamentem nie obserwuje wiekszych niedogodnosci. Problem w odbieraniu rozmow, po kliknieciu przycisku odbierania rozmowa rozpoczyna sie dopiero po 3 sekundach, wczesniej bylo to 5s ale po wgraniu wersji ROMu 1.40 oraz BT 1003900  jest lepiej, natomiast polaczenia wychodzace dzialaja idealnie, lacznie z wybieraniem ostatniego numeru przy pomocy klawisza sluchawki oraz zakanczaniem polaczenia takze klawiszem na sluchawce. Wyswitlanie numeru na sluchawce nie dziala oczywiscie (z T630 dzialalo bezblednie)
Czy jest moze rada na pozbycie sie calkowite tego momentu ciszy po odebraniu rozmowy?
Pozdrawiam serdecznie.

« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 10, 2005, 12:27:24 »
Ja używam Blue Trek G2+ , choc sporadycznie to musze powiedzieć że działa z MDA3 prawie idealnie poza małymi szumami w słuchawce do których można się przyzwyczaić.

Mam pytanko bo właśnie dostałem Motorolkę V3 i interesuje mnie zakup zestawu głośnomuwiącego motoroli z bt. i ciekaw jestem jak MDA III w takim zestawieniu się zachowuje ?

*

Offline jakub76

• **
  • 113
  • Sprzęt: Samsung S I9000
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 15, 2005, 16:35:27 »
Ja mam Sonyericsson HBH600 działa bez najmniejszego problemu, żadnych szumów. Co ciekawe zainstalowałem ozBT programik i ustawiłem aby BT uruchamiał się automatycznie na Automapie i na module telefonu. Słuchawkę mam włączoną, a jak dzwoni telefon to się łączy automatycznie, albo jak wybieram nr to też się BT łaczy automatycznie. Bombowa sprawa, opóźnienie ma koło 2 sekund, jakiś jeden dzwonek, krótka wibracją. Gorąco polecam.
Acer N30 > MDA Compact I > Nokia E50 > Nokia E52 > MDA Compact IV > Samsung S I9000 :))

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 17, 2006, 22:21:37 »
Dzięki
A więc kilka typów słuchawek działa.
Teraz może trochę o funkcjonalności?
hs 801 chociaż działała fatalnie to jednak można było wybrać ostatnie połączenie przez słuchawkę.
W bluetake g II jakość rozmów była lepsza (tylko trochę) ale można  było tylko odebrać lub zakończyć rozmowę.
Piszcie swoje uwagi i doswiadczenia to post ten ten będzie kompedium wiedzy o mda III i słuchawkach bt
Pozdrawiam wszystkich

Spróbujcie coś ze słuchawek Motoroli
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 18, 2006, 00:15:15 »
Ogólnie Motorola ma chyba najbardziej "uniwersalne" słuchawki Bluetooth.
Testowałem swego czasu H500 z MDA III i śmigało bez żadnych problemów i to na odległość ładnych kilku metrów.

pozdrawiam
owczik

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 21, 2006, 09:20:26 »
A jak w h500 z dodatkowymi funkcjami?