Jaka słuchawka BT do MDA III

• 58 Odpowiedzi
  • 20600 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A jak dziala SE HBH-662 może ktoś wie?
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 27, 2006, 00:12:28 »
A jak dziala SE HBH-662 może ktoś wie oczywiscie z MDA III?

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 02, 2006, 22:49:17 »
dodatkowe funkcje które mogą nas interesować to wybieranie głosowe, wybieranie ostatniego numeru itd

« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 07, 2006, 09:21:47 »
Cytat: "jakub76"
Ja mam Sonyericsson HBH600 działa bez najmniejszego problemu, żadnych szumów. Co ciekawe zainstalowałem ozBT programik i ustawiłem aby BT uruchamiał się automatycznie na Automapie i na module telefonu. Słuchawkę mam włączoną, a jak dzwoni telefon to się łączy automatycznie, albo jak wybieram nr to też się BT łaczy automatycznie. Bombowa sprawa, opóźnienie ma koło 2 sekund, jakiś jeden dzwonek, krótka wibracją. Gorąco polecam.

Zainteresował mnie post odnośnie sterowania słuchawką BT przy pomocy programu ozBT.
Zawsze sądziłem że słuchawkę BT trzeba załączać mechanicznie żeby odebrać rozmowę.
Ściągnąłem i zainstalowałem ten program ale mam trudności z jego prawidłową konfiguracją może ktoś chciał by mi podpowiedzieć jak to prawidłowo zrobić, chodzi mi tylko o słuchawkę BT. Słuchawkę BT min. używam przy jeździe motocyklem więc dodatkowe czynności jak jej włańczanie jest utrudnione i z wiadomowych powodów jest nie wskazane,
z góry dziękuję za ewentualne wskazówki.

Jurek :wink:

jabra BT800
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 13, 2006, 23:40:38 »
Witam.

Testuję słuchawke Jabra BT800.
Generalnie nie jest kompatybilna z MDA, lecz działa...
Nie działaja jedynie niektóre funkcję, a to: wyświetlanie numeru połączenia, a tym samym nawiązanie połaczenia jednym przyciskiem.
Poza tym ze sparowaniem nie ma problemu, dźwięk bardzo dobry, jakośc połączenia równiez.
Z pewnością nie jest to wina słuchawki, poniewaz z N6680 działaja wszystkie funkcje.

Poniżej podaję link, gdzie można sprawdzić kompatybilnośc jabry.

http://www.jabra.com/Jabra/Templates/TempCompatibilityGuide.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=/JabraCMS/NA/EN/MainMenu/Support/CompatibilityGuide.htm&NRNODEGUID={CCBB9DA8-76A4-4FD6-B784-B50B248CEE6F}&NRCACHEHINT=NoModifyGuest

pozdrawiam.

ramzesxv

« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 21, 2006, 13:51:03 »
Witam

mam pytanie, jak sprawuje sie sluchawka Siemens HHB-600  ?? Warto ja kupic?

*

Offline pita62m

• **
  • 160
  • Sprzęt: 1940, 6033, N80
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 21, 2006, 22:51:44 »
Cytat: "sudnia"
dodatkowe funkcje które mogą nas interesować to wybieranie głosowe, wybieranie ostatniego numeru itd

To pierwsza słuchawka w której jestem zadowolony z wybierania głosowego.
Wywołania nagrane w domu (w ciszy) bez kłopotu działają w samochodzie i na ulicy... o niebo lepiej niż wybieranie głosowe bezpośrednio wykonywane z nokii

*

Offline pita62m

• **
  • 160
  • Sprzęt: 1940, 6033, N80
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 21, 2006, 22:53:35 »
a wybieranie ostatniego mumeru działa dość prosto i skutecznie z użyciem przycisku :)

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 23, 2006, 12:09:50 »
Teraz testuję i.tech arrow I O2
Na razie działa lepiej niż bluetake GII ale gorzej trzyma się ucha, zasięg ok 2m i trochę lepsza jakość dźwięku za to gorzej działa mikrofon.

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 31, 2006, 20:40:39 »
mnie osobiscie interesuje cos stereo:P tak by mozna bylo sluchac mp3 i w razie potzreby pogadac :)

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 14, 2006, 12:05:29 »
Za radą tego forum kupiłem do MDA III (rom ery) logitecha freedom.
W tej chwili myślę że to jedyna słuchawka spełniająca moje podstawowe wymagania i dostępna cenowo. zasięg 7-10 metrów i dźwięk b. dobry

*

Offline kocyk

• **
  • 178
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 21, 2006, 15:37:20 »
Hej, poradzcie jak polaczyc SE HBH 608 z mda III :D

Na pewno dzialala poniewaz poprzedni uzytkownik ja mi oddal razem telefonem ale nie wiem jak to zrobic :/

Wola paskey i teoretycznie powiniennem wpisac 0000 i nacisnac OK ale tam nie ma ok tylko cancel wiec coz zrobic?

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 22, 2006, 10:09:21 »
Po wpisaniu czterech zer naciśnij enter na klawiaturze programowej
(prawy dolny róg)
pozdrawiam

*

Offline andy_bez_wandy

• 4056
Re: jabra BT800
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 22, 2006, 18:51:28 »
Cytat: "ramzesxv"
Witam.

Testuję słuchawke Jabra BT800.
Generalnie nie jest kompatybilna z MDA, lecz działa...
Nie działaja jedynie niektóre funkcję, a to: wyświetlanie numeru połączenia, a tym samym nawiązanie połaczenia jednym przyciskiem.
Poza tym ze sparowaniem nie ma problemu, dźwięk bardzo dobry, jakośc połączenia równiez.
Z pewnością nie jest to wina słuchawki, poniewaz z N6680 działaja wszystkie funkcje.

no wlasnie, BT800 mimo ze fajna i jako jedyna ktora ma i vibre i LCD nie do konca dziala jak nalezy z MDA ale wina lezy po stronie stacka BT microsoftu ktory jest i tu niedopracowany :-((

« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 29, 2006, 12:23:40 »
Cytat: "Kapat"
Witam!

Mial ktos z was moze stycznosc z Mototola Headset BT820 na HTC Magician (MDA Compact)? Interesuje czy zestaw ten jest kompatybilny z telefonem :)

Pozdrawiam Kapat

Witam wszystkich.

Zestaw jest kompatybilny ale po wgraniu poprawek do BT bez tego bedzie pracował jedynie z telefonem.
Poprawki są na stronie:

http://mobile.pdaclub.pl/dl/file_view.php?f_cat=36&sortby=t&sort=asc&f_id=635

Po tym nie wiewm czemu współpracuje tylko z media playerem. Z Today Player i TCPMP nie ma dzwięku i nie wiem dlaczego. A media player chodzi jak chce raz pusci jedna piosenke i koniec, czasami idzie co druga piosenka, a reszta jest jakby wyciszona mimo że suwak sie porzesuwa. Obcina pare sekund poczatku kazdej piosenki bo niewiewdzieć czemu rozłącza się po kazdej piosence ze słuchawkami i przy kolejnej się łaczy co chwile trwa. Jakby MDA utrzymywał połaczenie to by było wszytsko ok.
Ktoś moze wie dlaczego tak jest?
Dzwięk jest bardzo dobry, słuchawki maja buffor i chwile bez transmisji moga odtwarazć muzyke.

Jak wróce z weekeendu do może opisze wiecej bo mam je od niedawna.
Pozdrawiam

*

Offline sudnia

• **
  • 126
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 11, 2006, 11:30:55 »
Witam
Podprowadziłem żonie nokię hs26w i sparowałem z mda III.
dźwięk czysty, troszkę lepszy niż w logitechu freedom ale zasięg mniejszy do 5-6 m.
Niestety obie słuchawki trzeszczą jeśli cegłę noszę przy pasku pod kurtką lub pomiędzy słuchawką a telefonem jest np. głowa (w drugim przypadku to małe zmartwienie bo to oznacza że nie mam pustej głowy  :D ale mimo wszystko irytujące). Jeśli zobaczycie faceta który rozmawia przez słuchawkę i stara się umieścić ucho pod pachą to z dużym prawdopodobieństwem będę to ja.

« Odpowiedź #45 dnia: Maj 15, 2006, 20:35:34 »
Skoro już używacie słuchawek i PDA to może któryś z użytkowników mi odpowie na moje wątpliwości.
Otoż wymyśliłem sobie skoro BT w wersji 1.2 obsługuje dwa urządzenia to teoretycznie mógłbym np słuchać muzyki z PDA i odebrać połączenie z telefonu. Dobrze myslę - może to tak działać?
I jeszcze jedno czy słuchawki BT umożliwiają automatyczny odbiór rozmowy bez dotykania tychże gdy ktoś dzwoni?

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
Słuchawka BT do MDA 3
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 12, 2006, 10:57:06 »
Troszke nie na temat może i spóźnione ale :

Z MDA II ładnie chodzi słuchaweczka  HS-4W oraz SIEMENS HHB-600 . Przy czym siemens oferuje głośniejszy dźwięk i średnio w uchu siedzi . Działa odbieranie z przycisku rozmowy . Reszta specjalnych funkcji nie działa bo MDA sie rozłącza po skończonej rozmowie . Można użyć BT managera i działa to ale dla odmiany MDA się nie usypia .
Navroad 350

Bluetooth się automatycznie wyłącza
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 17, 2006, 13:41:33 »
Mam pewien problem z połączeniem słuchawek bezprzewodowych z MDA III (Qtek 9090). Otóż słuchawka Bluetrek G2 bez problemu łączy się z moim MDA z tym że po kilku minutach automatycznie wyłącza się bluetooth. Wydaje mi się że jest to wina mojego PDA ponieważ dzieje się tak w połaczeniu ze słuchawką Motoroli ale również gdy nie jest połączony przez Bluetooth do innych urządzeń. System operacyjny mojego MDA to Windows Mobile 2005. Nie znalazłem żadnych opcji mówiących o automatycznym wyłączaniu Bluetooth. Czego to może być przyczyna. Czy ktoś ma pomysł jak to naprawić, jeżeli wogóle się uda???
Mój mail: jarek_ua@wp.pl
proszę o kontakt[/list][/quote]

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Re: Bluetooth się automatycznie wyłącza
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 18, 2006, 10:56:49 »
Twój problem wynika z wady sterownika BT w MDA3 (błąd powoduje wyłączenie stosu po pewnym czasie oraz po naciśnięciu guzika power w celu wybiudzenia urządzenia). Jest na lekarstwo w postaci firmware WM5, który nie odłącza BT (np. Helmi 1.x.x), niestety wadą jest to, ze urządzenie samo wybudza się w dośc regularnmych odstepach czasu, ale za to da się go używać ze słuchawką.
Cytat: "jarek_ua"

Mój mail: jarek_ua@wp.pl
proszę o kontakt

Bardzo prosimy o NIE proszenie o odpowiedzi na mail - od tego jest forum. Czy jest coś o tym w regulaminie, bo nei pamiętam?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

Re: Bluetooth się automatycznie wyłącza
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 18, 2006, 11:42:53 »
Twój problem wynika z wady sterownika BT w MDA3 (błąd powoduje wyłączenie stosu po pewnym czasie oraz po naciśnięciu guzika power w celu wybiudzenia urządzenia). Jest na lekarstwo w postaci firmware WM5, który nie odłącza BT (np. Helmi 1.x.x), niestety wadą jest to, ze urządzenie samo wybudza się w dośc regularnmych odstepach czasu, ale za to da się go używać ze słuchawką.

nie mogę tego wypróbować ponieważ nie mogę znaleźć tego fimware WM5 - Helmi. Czy ktoś mógłby podesłać jakieś namiary albo nazwę jakiegoś innego programiku rozwiązującego ten problem?
z góry dziękuję.

*

Offline marx

• 640
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note II
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 18, 2006, 12:29:49 »

problem z bluetooth w MDA III
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 18, 2006, 13:47:15 »
Znalazłem na tej stornie link do takiego pliku rar:  Helmi_WM2k5_AKU3.2_32mb_v1.3.1.rar (link:   http://micmeo.com/BlueAngel/index.php?dir=AKU_3.2 ). Ściągnąłem go i rozpakowalem ale jest tam dużo różnych plików cab i nie wiem który jest odpowiedni dla protokołu BT. Piszę o tym problemie poraz kolejny ponieważ nie chcę nic namieszać w systemie WM5.

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S IV, Galaxy Note 10.1 GT-N8000
Plantronics Discovery 640
« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 29, 2006, 11:48:24 »
Bardzo sobie chwalę tą słuchawkę a troszke ich miałem. Dzienni długo nosze słuchawki BT i zależy mi na ich wadzę oraz czasie pracy. Discovery mogłaby działać dłuzej ale z pomysłowym doładowaniem z baterii AAA jest niźle.

*

Offline wikiri

• *
  • 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
Odp: Jaka słuchawka BT do MDA III
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 09, 2008, 10:15:06 »
Hands Free - słuchawki bluetooth Stereo

Siemens HHB-750

Działają bardzo dobrze, współpracują bez problemu z komputerem na Bluesoleil
W MDAIII mda3 qtek 9090 działa wyśmienicie. Wybieranie głosowe prawidłowo.

Jakość tych słuchawek do rozmów jest rewelacyjna, mikrofon z daleka dobrze zbiera i tłumi szumy z zewnątrz.
Do mp3 nie nadaje się bo ma dość kiepską jakość niskich tonów (normalka), ale dołączając dobre słuchawki i odtwarzając muzykę z kompa jakość jest zadowalająca, nie słychać pogorszenia jakości, jest naprawdę dobrze.

Działają mi te słuchawki z takimi modelami jak SE K510 (tutaj na ekranie wyświetlają się nazwy kontaktów :), nokia jakaśtam (syfy są nokie, ale działa toto), motorola e925, E1000.

Jedynym mankamentem jest wielkość, wiadomo. Ale otrzymujemy za bardzo małe pieniądze (50zł) słuchawki, których wielkość rekompensuje nam cena, nie jest to duża wada. Serio!

Podsumowując "Nie znajdziemy lepszych słuchawek Stereo o tak wszechstronnych zastosowaniach" Polecam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2008, 10:16:40 wysłana przez wikiri »
Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

*

Offline kubalmar

• **
  • 219
  • Sprzęt: HTC
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 11, 2008, 23:13:44 »
Szukam i szukam, a problem dość znany i nie moge się doszukać czy udało sie go rozwiązać.
Chodzi o włączanie sie ekranu co kilka minut gdy słuchawka jest podłączona przez BT.
Jest na to jakas rada? Strasznie to upierdliwe i szybko rozwala baterie.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 12, 2008, 15:00:51 »
kubalmar: wybór należy do Ciebie: włączanie się ekranu, albo brak możliwości korzystania ze słuchawki z powodu wyłączającego się Bluetooth. Ustaw sobie blokadę ekranu i krótkie czasu do wyłączenai podświetlenia i uśpienia. Innego wyjścia nie ma.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline dareckx1(B)

• 17
  • Sprzęt: QTEK 9090 WM 6.1 Pro_Radio 1.15, Sonyericsson z710i, Jabra bt-800, Jabra bt-620s, GPS Arkon bt-339
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 26, 2008, 18:58:58 »
Witam

Mam Qtek 9090 czili inaczej MDA III i wgrałem sobie RUU_BA_xplode_WWE_6.10.00.
Posiadam słuchawki BT. Jabra-620s i nie moge sobie posłuchac muzyki bo zamiast płynnej muzy mam jakieś przerywniki albo nic nie słychać.
Na mojej Jabra-800 działa wszystko wpożądku.

Czy to może sterowniki bt od WM 6.1 Pro nawalają i jak to naprawić ?
POMÓSZCIE !!!

edit
Dzizas bije po oczach i to strasznie, ale ja nie poprawiam cudzych tworczosci :] Na przyszlosc nie dubluj swoich wpisow jeden pod drugim
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2008, 11:46:36 wysłana przez olmeca »

*

Offline mihho

• 35
  • Sprzęt: samsung i780 Mio A701
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 05, 2008, 12:15:26 »
U mnie sluchawka motorola h300 ladnie sie paruje, sama podlancza sie do urzadzenia, dziala wybranie ostatniego numeru, zasieg okolo 8 metrow od samochodu i w domu, jakosc dzwieku bardzo dobra u mnie i u rozmowcy.
Jak przytrzymuje przycisk power dluzej nastepuje wylaczenie samego podswietlania  i po zablokowaniu ekranu sluchawka bt dziala nadal bez problemu i nie mam problemu z rozladowywaniem sie bateri.
A teraz zastanawiam sie nad zakupieniem sluchawki  funkcja multipoint
http://allegro.pl/item394741042_jabra_bt5010_multipoint_suwak_telefonygsm.html
ona obslugiwana jest przez bt 2,0 i nie wiem jak bedzie sie ukladala wspolpraca z BlueAngel i Nokia 6680. moze ktos ma doswiadczenia z tymi nowymi sluchawkami.

Samsung i780
Mio A701

*

Offline Reactor

• 14
  • Sprzęt: SPV M2000, Nokia E51
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpień 21, 2008, 20:48:47 »
Co dziś polecacie jeśli chodzi o słuchawkę BT na jedno ucho z opcją wybierania głosowego?
Moja historia z telefonią komórkową:

Nokia 3410 > Sendo P200 > Motorola L6 > Motorloa A925 > Motorola L7 > Nokia N70 > SPV M2000 > Nokia E51