1.Te dwa programy mogą mieszać
2. 30MB wolnego
70MB wolnego dla programów 
3.a. Bateria w porządku
3b.Nie używasz Lock all buttons except Power button? Dla mnie to podstawa, no ale nieważne.
3c. "wciskam wyłącznik" tzn Power czy Reset? Domniemam że Reset. Dodatki SPB moga być za ciężkie i stąd zawiecha systemu..
Trochę się pogubiłem tak w ogóle to wyłącza się podczas pracy czy zamraża i tylko reset go startuje?
1. usunąłem SPB Weather, bo z tego co pamiętam zanim go zainstalowałem to chyba nie było kłopotów, ale nie jestem pewien. Na razie będę testował.
2. Jak ok to ok

3.a. nie wiem

kupiłem używkę i od zakupu do tej pory trzyma 1 dzień i nie wiem czy to dobrze czy źle. Gdzieś na forum wyczytałem, że komuś trzyma nawet 3 dni

Ale zauważyłem, że po przejściu z WM5 na WM6 działanie na baterii się nieco polepszyło. Na WM5 miałem problemy z zasięgiem od ok 60% i niżej, a teraz mogę zadzwonić czasem nawet przy 40%, ale czasem po takim wyłączeniu zdarza się, że nie chce się zalogować do sieci nawet powyżej 50%.
3.b. Generalnie używam, ale czasem zdarza się tak, że niektóre opcję się same przestawiają

nie mam pojęcia czemu.
3.c. "Wciskam wyłącznik" czyli power

dla mnie reset to reset, a powera niechcący nazwałem wyłącznikiem

Generalnie to on się po prostu czasem wyłącza i już. Tak jakbym wyjął baterię i po wciśnięciu powera rusza procedura startu. Kolorowy ekran, windows itd.