GPRS oraz Wi-Fi w wm6

• 4 Odpowiedzi
  • 606 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline aleextra

• **
  • 158
  • Sprzęt: Universal
GPRS oraz Wi-Fi w wm6
« dnia: Październik 22, 2007, 20:08:23 »
Witam :)
Dzisiaj zainstalowałem wm6 (wersja professional). Działa praktycznie tak szybko jak wm2003, ale jakby stabilniej i ładniej wygląda (ale to chyba efekt znudzenia się interfejsem). Jedyny drażniący element to połączenie gprs - aktywować je potrafię tylko uruchamiając aplikację żądającą dostępu do internetu. Nie ma możliwości uruchomienia połączenia gprs tylko tak po prostu. Niby żaden problem, ale miałem kilka aplikacji, które nie potrafiły same nawiązać połączenia.
W wm2003 wystarczyło kliknąć na literkę "G" i pojawiała się chmurka z opcjami, tutaj się pojawia chmurka, gdzie pisze tylko o ustawieniach. Do tego za pierwszym odpaleniem IE i połączeniem z google.pl - nie nawiązało połączenia, natomiast po ręcznym uruchomieniu połączenia poprzez connections IE już ładnie nawiązuje połączenie. Ktoś ma na to sposób??

pozdr.
AleExtra
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2007, 08:24:19 wysłana przez aleextra »
Happy BA user with wm6.
Teraz MDA PRO... nadal szukam idealnego ROM...

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: GPRS w wm6
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2007, 22:49:22 »
Jednym z rozwiązań płatnych jest SBP GPRS monitor. Bezpłatnych nie kojarzę, ale pewnie boś uniwersalnego uda sie wygrzebac na freeware,
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline aleextra

• **
  • 158
Odp: GPRS oraz Wi-Fi w wm6
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 23, 2007, 08:25:03 »
A jak jest obsługa Wi-Fi? Nie chce wogóle modułu Wifi odpalić, przez co sieć bezprzewodowa nie jest dla mnie. Są już może jakieś patche??

-------
okok - z wifi tak jak z gprs - najpierw pierwsze uruchomienie modułu wifi musi wyjść z settings->connections,a  później już z tego fajnego panelu, po kliknięciu na wifi, uruchamia się normalnie :) Niewygodne.. ale zobaczymy.. jeśli będzie stabilniej niż wm2k3 to jak dla mnie rewelacja :) Testuję od teraz uptime pda - sprawdzę, kiedy zaczną się problemy.

pozdr.
AleExtra
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2007, 08:31:31 wysłana przez aleextra »
Happy BA user with wm6.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2007, 10:39:48 »
Właśnie: trzeba wejść do CommManagera (ja mam jakis plug na Today do tego) i potem wchodzę w ustawienia WLAN i włączam. Do następnego softreset - działa normalnie. Tak już niestety jest w BA.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline aleextra

• **
  • 158
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2007, 15:26:32 »
Póki co działa u mnie takie coś - odpala się CommManagera, na dole jest opcja "Settings", wchodzi się  do "Wlan Settings", tapnięcie na "Turn on WLAN" i działa :| Nie chcę mylić, ale gdzieś czytałem, że kliknięcie w innym miejscu ładuje sterownik, a z CommManagera tylko uruchamia - jakaś oszczędność pamięci, czy coś.. Cholera wie :)
Ważne, ze póki co każdy problem jest do ominięcia w wm6 dla BlueAngel, co mi się podoba. Kilka rzeczy mało wygodnych jest, ale działa. Do tego właśnie udało mi się MMS skonfigurować, więc jest nieźle :-)

pozdr.
Mik
Happy BA user with wm6.