Extended Rom

• 7 Odpowiedzi
  • 933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Raveland

• **
  • 113
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Extended Rom
« dnia: Sierpień 21, 2007, 17:15:18 »
Witam.
Straciem Extended Rom choc tak naprawde nie wiem jak. na 99% nie mam go gdyz pojemnosc STORAGE  wynosi okolo 60 MB (podobno okolo 43MB gdy jest Extended  rom).
Jak wgrac sma extended rom??
Zmienilem roma na T-Mobile 1.42 , myslalem ze sie przy okazji wgra i Extended Rom ale nie wiem czemu sie nie wgral (moze brak katalogu).
Jak odkryc lub ukryc ten katalog?
Znalazlem na WIKI jak instalowac ale nie wiem jak odkryc katalog( zciagnalem jakies caby do odkrywania ale nie wiem czy dzialaja). Wiem ze jest sposob recznie je odkryc edytujac rejestr, wie ktos co trzba zmienic ?

*

olmeca

Odp: Extended Rom
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2007, 13:03:08 »
jest program ktory blokuje i odblokowuje extended rom tak samo jak go pokazuje  chowa http://relaysgoldens.com/sx66/tools/EXTROM-Tools.CAB

Przed wgraniem nowego romu jezeli sie nie myle to pasuje extended rom odblokowac i odkryc zeby byl normalnie widzialny pozniej po aktualizacji pozniej zostaje chyab jego zablokowanie i ukrycie tym samym programem.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2007, 13:06:31 wysłana przez olmeca »

*

Offline Raveland

• **
  • 113
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2007, 18:41:56 »
Zainstalowalem program jednak nie moge odkryc ext romu( o ile istnieje taki katalogu mnie).
Probowalem sam tworzyc katalog o nazwie Extended_Rom (tak prawidlowo brzmi nazwa?? ) i go pozniej ukryc ale tez nic z tego.
Przy probie LOCK lub UNLOCK wyskakuje mi bład :
"FI_IOCT-BDTL_HW_PROTECTION -  A device atached to the system is not functioning."
Jakies pomysły?

*

olmeca

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2007, 12:11:58 »
zapytam sie tylko czy szukales jeszcze odpowiedzi na xda?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 23, 2007, 17:16:09 »
Pytanie pomocnicze: co się dzieje podczas próby wykonania (krok po kroku, w WM2003) procedury opisanej na http://wiki.xda-developers.com/index.php?pagename=Helmi od słów "Expanding the Storage memory" do momentu odpalenia Repart_DOC.exe (i co się w nim pojawia, jak już odblokujesz jakimś cudem EXTROM).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Raveland

• **
  • 113
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 26, 2007, 22:24:50 »
Problem rozwiazany. Wkoncu udalo mi sie odblokowac i odkryc Extended_Rom poprostu wszedlem na wiki i zciagnalem kazdy program jaki tylko trafilem do odkrywania(ktorys z kolei wkoncu zatrybil) jednak nie wiem czemu nie moge teraz zablokowac i po kazdym HR musze od nowa wgrywac caby.
Natomiast co do reszty to za pomoca programu Repart_DOC.exe zmienilem wielkosc Extended_rom(nie wiem czemu ale folder zajmowal ponizej 1MB natomiast jak sie w niego weszlo i zsumowalo wszystkie pliki bylo ponad 15MB, chyba jakies czary mary).
jakubd wielkie dzieki za naprowadzenie mnie na wlasciwa sciezke  :D

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2007, 11:32:17 »
Jeżeli repart_doc wskazywał 1MB, a plików było 15MB, to znaczy że to co widziałeś to nie był Extended ROM, tylko jakiś katalog w pamięci (coś mówiłeś o tworzeniu katalogu). Taki ręcznie utworzony katalog oczywiście będzie znikał po HR. Natomiast EXTROM prawdziwy nie znika po HR.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Raveland

• **
  • 113
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 27, 2007, 12:01:21 »
To byl zdecydowanie EXTROM, tylko nie wiem czemu na zewnatrz mial ponizej 1 MB a w srodku ponad 15MB(po zsumowaniu plikow). Tak mi pokazywal resco explorer a on raczej nie klamie. Pozatym gdy bylo ponizej 1MB nie moglem tam nic wgrac po zwiekszeniu do 16MB zmiescil mi sie caly EXTROM.