Dzwonki mp3

• 15 Odpowiedzi
  • 5817 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Tasior89

• 23
  • Sprzęt: HTC Blue Angel
Dzwonki mp3
« dnia: Lipiec 08, 2009, 13:25:49 »
Witam, mam problem mianowicie do tej pory mialem ustawiony na dzwiek dzwonka plik mp3 ktory normalnie dzialal.

Wczoraj chcialem sobie zmienic dzwonek na inna mp3 (bo stary juz mi sie znudzil :P) wrzucilem go wiec do My Documents wszedlem  w sound&Notification tam na liscie do wyboru jest ten dzwonek ktory chcial bym ustawic ale nie moge go ani odtworzyc, a jak próbuje go zaakceptowac to zmienia mi go na standardowy dzwonek :/

Co moze byc przyczyna ??? probowalem robic SR nie pomoglo :/

Co zrobic zeby znowu mp3 dzialalo jako dzwonek??
Tasior89

*

Offline b7rabbitdj

• 846
  • Sprzęt: Z ultra, Hazel, Smart, E61i, Q1, M300
Odp: Dzwonki mp3
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:25:30 »
probowalem robic SR
I co? Zrobił się SR?  :mrgreen: Dałeś rade? Hehe.. Dobra troche praktyki: W kazdym urzadzonku z wm, ktore mialem dzwonek był seryjny, owszem, ustawiałem sobie swoje mp3 (Nie pamietam, gdzie sie wrzucało), dawałem ok... Dobra, działał, ale nie raz po prostu samo z siebie przestawiało się na seryjny dzownek, bez wibracji itd. Nie wiem dlaczemu, na wszystkich romach tak mialem. Ja sobie odpowiedziałem tak: Możę to taka uroda? Przecież prawdziwe ppc są bez funkcji gsm... Więc ma prawo to nie działać jak należy.  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

*

Offline Tasior89

• 23
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:46:12 »
Chyba jak przeczytales moj tekst to zbytnio go nie zrozumiales.

Nic mi sie samo nie przestawilo. Jak sam chce ustawic inny dzwonek nie standardowy i biore ok to zmienia mi sie na standardowy i nie moge wcale ustawic tego co chce.
Tasior89

*

olmeca

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:53:37 »
wrzuc ten plik do katalogu windows/ringtones moze z tej lokaliozacji zechce sie ustawic, druga opcja jaka mialem u siebie na BA to przekonwertowalem plik na format wma bo wav nie polecam bo szkoda poswiecac miejsce w urzadzeniu

*

Offline Tasior89

• 23
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2009, 14:58:18 »
Do folderu Ring tez wrzucalem i nie skutkuje, dziwi mnie to bo wczesniej dzwonki mp3 normalnie dzialaly a teraz nie dziaolaja :/ ,

No wav-y rzeczywiscie duzo miejsca zajmuja bede musial sprobowac z tymi wma

Chyba ze ktos jeszcze ma jakies pomysly
Tasior89

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2009, 15:01:08 »
moze za dlugi jest, lub tez bitrate, ma za wysoki

*

Offline Tasior89

• 23
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2009, 15:03:55 »
dzwonki sam robie o dlugosci gdzies 30 sec i bitrate 192 kb/s, wczesnieszy dzwonek mialem mniej wiecej tej samej dlugosci i tym samym bitrate
Tasior89

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 08, 2009, 16:38:43 »
Nie instalowałeś przypadkiem ostatnio jakiegoś odtwarzacza muzycznego? Akurat ten sam problem mam ja - po wybraniu melodii .mp3 nie odtwarza jej i powraca do standardowego - a stało się to bodaj po kombinacjach z PocketMusic, tyle że mi to zwisa jaki mam dzwonek więc nie drążyłem problemu ;-)

*

Offline gasnik

• **
  • 238
  • Kocurek Ogórek
    • Oficjalna strona
  • Sprzęt: SGXcover2,Nokia N95 8GB,Creative Ziio 7"
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 08, 2009, 18:10:56 »
Ale wy kombinujecie... Ja to robiłem tak, że przytrzymywałem paluch, rysik na pliku i dawałem Set as Ringtone. I hulało. System sam sobie skopiuje dźwięk do odpowiedniej lokalizacji. To tak jakby jechać z Bielska do Krakowa przez Gdańsk. :)
Samsung Galaxy Xcover 2, Creative Ziio 7", Nokia N95 8GB, Dell Axim x50 + Socket SDSC 3E Rev.K, Dell Axim x50v + Socket SDSC 3e Rev. J, SiPix Pocket Printer A6,

*

Offline Kajetan Krykwiński

• 6211
    • Kocham Wieluń: dziennik internetowy poruszający zagadnienia związane z Wieluniem i okolicami
  • Sprzęt: Karton antyków. Albo i dwa.
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 08, 2009, 18:52:54 »
No to niech kolega powie jeszcze w jakim programie i na jakim systemie to robi...

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 08, 2009, 19:01:09 »
Ale wy kombinujecie... Ja to robiłem tak, że przytrzymywałem paluch, rysik na pliku i dawałem Set as Ringtone. I hulało. System sam sobie skopiuje dźwięk do odpowiedniej lokalizacji. To tak jakby jechać z Bielska do Krakowa przez Gdańsk. :)
to tylko działanie ringtone plugin, który jest dokładany do systemu, nie jest integralny.

jeszcze taki programik dla tych, którzy sobie nie radzą
http://www.4shared.com/account/file/81480786/ab7ca21b/RingTone.html
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline gasnik

• **
  • 238
  • Kocurek Ogórek
    • Oficjalna strona
  • Sprzęt: SGXcover2,Nokia N95 8GB,Creative Ziio 7"
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 08, 2009, 19:47:54 »
Mam we wszystkich 3 moich PDA taką opcję. Jeden to Mio p350 z WM 6.0, Drugi to HTC Prophet z 6.1 a trzeci to BA z 6.5. W żadnym dodatkowym - Eksplorator Windows.
Samsung Galaxy Xcover 2, Creative Ziio 7", Nokia N95 8GB, Dell Axim x50 + Socket SDSC 3E Rev.K, Dell Axim x50v + Socket SDSC 3e Rev. J, SiPix Pocket Printer A6,

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 08, 2009, 19:54:16 »
Mam we wszystkich 3 moich PDA taką opcję. Jeden to Mio p350 z WM 6.0, Drugi to HTC Prophet z 6.1 a trzeci to BA z 6.5. W żadnym dodatkowym - Eksplorator Windows.
to jest wbudowane przez producenta rozszerzenie powłoki. Wywal sobie zawartość [HKEY_CLASSES_ROOT\mp3file\Shellex\ContextMenuHandlers] i możemy pogadać :P
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline Cineslaw

• *
  • 62
    • Cineslaw
  • Sprzęt: Qtek 9090 aka MDA III
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 22, 2009, 16:57:16 »
Skonwertuj sobie na format wma to bedzie na kazdym romie dzialac i prawdopodobnie mniej zajmuje pamieci.

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 12, 2009, 13:56:33 »
Witam. Dziwne ze macie takie klopoty z dzwonkami mp3. mi po wrzuceniu do katalogi ring tones jak i poprzez zalakowania dzwonka z karty pamięci dzialalo bez zarzutu, nie potrzebne były żadne kombinacje

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 12, 2009, 14:40:26 »
Witam. Dziwne ze macie takie klopoty z dzwonkami mp3. mi po wrzuceniu do katalogi ring tones jak i poprzez zalakowania dzwonka z karty pamięci dzialalo bez zarzutu, nie potrzebne były żadne kombinacje

A nas dziwi że odkopujesz temat sprzed 4miesięcy i nie wnosisz nic nowego do niego.
Dobrze zaczynasz na tym forum (spamem).