dzwiek nie dziala

• 12 Odpowiedzi
  • 3749 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline EndiFreeKolesio

• 39
  • Sprzęt: Samsung Galaxy I7500
dzwiek nie dziala
« dnia: Wrzesień 16, 2009, 21:20:36 »
moj problem polega na tym ze nie dziala mi dzwiek ani na sluchawkach ani na glosniku ani mikrofon. podejrzewam brak sterownikow ale to pierwsze wydaje sie badziej prawdopodobne. czy moglby ktos podac mi link do sterow dzwieku w BA?

rom version: HTC_BlueAngel WWE
radio version: 1.06.02
software version: Aku 6.5.0.HTC-DEV

jesli jeszcze cos jest potrzebne to podam :)

PS: wreszcie mam PPC

*

Offline kao3991

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC BlueAngel, HTC Universal
Odp: dzwiek nie dziala
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2009, 21:26:01 »
głupie pytanie zadam: na pewno nie jest wyciszony? w WM masz ogólne zarządzanie dźwiękiem, jak w "dużym" Windowsie. górnym pasku kliknij na ikonkę głośnika i zobacz czy suwaki nie są na minimum ustawione.

Jeśli nie pomoże - zrób backup i HR, może jakiś program miesza coś.
A jeśli i to zawiedzie - zmień ROM
A jak i to nie pomoże - wina sprzętu.

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2009, 22:27:18 »
Może jakaś historia tej usterki?

Ja bym jeszcze Radio zmienił na 1.15 bo obecne stare jest ( ale to tak przy okazji)

*

Offline EndiFreeKolesio

• 39
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2009, 23:28:45 »
historia - kupilem, rospakowalem, popatrzylem, nie wiem jak sie wylacza(do teraz ja ani koledz majacy pda nie wiedza, wyjalem baterie, wsadzam karte sim, wlaczam 4 kolorowe paski(czytalem gdzies o tym wiedz wiedzialem o co chodzi), reset-nic, reset x5 nic, hard reset, jest ok ale nie ma dzwieku ani nagrywania jak w record dam new to mi sie notatnik wlacza xD.teraz jak wyjmoje baterie to sr skutkuje(dlaczego nie wiem). pozatym tasma ekranu jest naderwana wiec nie wiem czy go nie oddam!

hr robilem ze 5 razy wiec nie o to. chyba ze przegladarka obrazkow z logiem apple(jest po hr'ze) cos blokuje to ja wywale. a poza tym ciezko mi bedzie wgrywac nowy rom bo nie mam neta na kompie :(. pisze z komy-tanio w operze

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2009, 00:05:01 »
Power wyłącza PDA  (długo przytrzymany wygasza podświetlenie) lub wyjecie baterii innej opcji nie ma.

Ile to "cudo" Cie kosztowało?
Podobno w  WM 6.5 po wyjęciu baterii nie startuje Radio ROM i zawiesza system (przy G jest NONE). Reset rysikiem pomaga.

W BA tak już jest że kazde wyjęcie baterii to G NONE ale system rusza bez opcji GSM.

HR wiadomo CAM+REC+RESET potem No, Yes, Yes i koperta.

Naderwana tasma to już kaplica, do wymiany cały LCD.

Nie znam tego ROM wiec nie wiem jakie ma bugi.

*

Offline gmajch

• 8
  • Sprzęt: LG GT 540 Swift (Android 2.1)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2009, 05:56:44 »
Jeśli uwalona jest taśma od wyświetlacza to pytanie która (są dwie). Na jednej wisi wyświetlacz, a na drugiej wszystkie przyciski sprzętowe i głośnik WŁAŚNIE. I może tu jest problem, bo może te problemy z dźwiękiem to przerwane ścieżki do głośnika.

*

Offline EndiFreeKolesio

• 39
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 17, 2009, 07:30:27 »
a na tej drogiej jest tez mikrofon? zeby sie przekonac czyja to wina trza wgrac stery lub nowy rom. telefon + wszystko procz rysika + karta 4gb = 300 zl. ma ktos jakies stery codec pack do ba czy cos w tym stylu? bardzo mi potrzebny dzwiek. z gory dzieki

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2009, 08:46:20 »
Nie ma czegoś takiego jak stery do dźwięku. Są wgotowane w ROM i HR je zawsze przywraca.

Napisał że taśma od LCD to wnioskuję że ta szersza.

Mikrofon jest wczepiony bezpośrednio w płytę główną i nie zależy od tej taśmy......chyba....no mógłbym odczepić tą taśmę i sprawdzić. Juz sprawdzone, mikrofon działa (dźwięk w słuchawkach sprawdzony)

Cienką taśmę od panelu przedniego mam nadliczbową...jak coś to na PW.

Jeśli masz jakiekolwiek słuchawki z wtykiem miniJack to sprawdź nimi dźwięk
(lepsze oryginały lub przerabiane na BA bo inaczej masz zamienione kanały Lewy z Mikrofonem- trzeba wtedy mówić do słuchaweczki  :E)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 09:08:10 wysłana przez Antej »

*

Offline EndiFreeKolesio

• 39
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2009, 10:32:07 »
wczoraj testowalem sluchawki od i-mate'a jaq3 i nie bylo nic slychac. sluchawek jako mikrofonu nie testowalem i nie sadze ze tak sie da i nagrywania mikrofonem tez nie. aha w zestawie nie bylo sluchawek. i mam zryta baterie ale nie sadze zeby to byl powod. dzieki za pomoc

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 17, 2009, 11:25:43 »
sluchawek jako mikrofonu nie testowalem i nie sadze ze tak sie da i nagrywania mikrofonem tez nie. (..)  i mam zryta baterie ale nie sadze zeby to byl powod. dzieki za pomoc

Uwierz mi da się.

Jeśli nie ma dźwięku w słuchawkach to naprawdę już słabo z tym BA. HR (sposob opisalem) do zrobienia, potem ROM, a jak to nie pomoże to cieniutko z nim.

Do tego bateria padnięta.... ale żeś padło kupił. Za tyle to swojego bym oddał ... (z rysikiem).
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2009, 11:27:31 wysłana przez Antej »

*

Offline EndiFreeKolesio

• 39
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 17, 2009, 12:54:56 »
jak go oddam to kupie od kogos na forum a teraz mam problem bo nie wiem jak zainstalowac program z poziomu komputera. poszukam w innych dzialach

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 17, 2009, 13:19:53 »
Jeśli możesz to wstaw link do wygranej aukcji, żeby potem ktoś nowy nie trafił na niego.

Jeśli masz w PC zainstalowane AS (o ile to nie Vista) i  BA synchronizuje się to instalacja programu z komputera powinna ruszyć. W dziale Wizard jest niezły FAQ.

*

Offline EndiFreeKolesio

• 39
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 25, 2009, 19:42:32 »
moze was to zdziwi ale dzwiek, mikrofon i aparat(?) blokowal windows media player + jedno ustawienie mikrofonu. wczoraj jakims cudem udalo mi sie do tego dojsc. dzieki temu wiem ze talefonu nie odsylam wiec teraz sie zastanawiam jaki rom wybrac. moze to ni tan temat alezapytam sie. jaki  polecili byscie mi rom(oczywiscie wm.6.5) najlepszuy pod wzgledem szybkosci dzialania emulowania gier i zeby wszystkie gry i aplikacje chodzily. nie wiem czemu ale np. pocket heroes mi nie dziala, a na tej grze zalezy  mi najbardziej.