Dzwięk i daneosoby dzwoniącej dopiero po 4 sygnale

• 2 Odpowiedzi
  • 530 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dzwięk i daneosoby dzwoniącej dopiero po 4 sygnale
« dnia: Kwiecień 06, 2009, 11:22:36 »
Witam

Mam pytanie zakupilem niedawno sx66. Potrzebuje programu do kontaktów. Interesuje mnie, żeby zdjęcie było wyświetlane na całej stronie. Znalazłem 2 programy: Resco Contact Manager i  Photo Contacts Pro 5.10 Zainstalowałem wersje demo najpierw jednego potem drugiego i w obu przypadkach jest problem.

Jak ktoś do mnie dzwoni to ja słyszę dopiero po czwartym sygnale. Oczywiście telefon mam wyłączony powerem. Jak jest włączony to wszystko OK, odrazu się załącza. Po odinstalowaniu aplikacji sygnał jest odrazu nawet przy wyłączonym telefonie powerem. Czy tak jest tylko w wersji demo? Czy są jakieś ustawienia w tych programach a może jakiś inny program polecacie? Mam windowsa 6.0 pl

Z góry dziękuje za odpowiedź.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: Dzwięk i daneosoby dzwoniącej dopiero po 4 sygnale
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 06, 2009, 11:39:51 »
To w zasadzie przypadłość ogólnie PDA z Windows Mobile. BlueAngel dzwoni już w połowie drugiego dzwonka ale WTW gdy masz w miarę nowe radio, poprawnie (>=16MB) ustawiony pagepool i dzwonek z katalogu Windows w formacie WAV.
Wszystkie inne udziwnienia powodują, że zanim zacznie się dzwonienie, najpiew:
1s: wybudzenie urządzenia
2s: załadowanie pliku dzwonka do pamięci (w przypadku mp3 - kodeka)
3-4s: rozpoczęcie odtwarzania dzwonka
Doklejenie do tego aplikacji do wyświetlania fotek itp powoduje dodatkowe wydłużenie tego czasu, ale w zasadzie zejście poniżej 2s nie jest możliwe nawet bez żadnych udziwnień prawie w żadnym PDA, a im nowszy, tym zwykle jest gorzej.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

Odp: Dzwięk i daneosoby dzwoniącej dopiero po 4 sygnale
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2009, 12:25:38 »
Dzięki za odpowiedź. To musze się wstrzymać z zakupem któregoś z tych programów. Sprawdze sobie jeszcze darmowe może to coś przyśpieszy.