Downgrade z WM6.1 do WM2003 + Problem w WiFi

• 3 Odpowiedzi
  • 1200 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Downgrade z WM6.1 do WM2003 + Problem w WiFi
« dnia: Maj 16, 2009, 16:14:25 »
Witam,

Jakiś czas temu zauważyłem, że po zrobieniu upgrad'u z WM2003 Ery do WM6.1 z coraz mniejszą regularnością udawało się włączać wi-fi (próbowałem różnych sposobów). Problemem także stało się to, że po przenosinach na nowszy system urządzenie przy stanie baterii niższym niż 30% samo się wyłączało i nie chciało uruchamiać ponownie. WM2003 nie miałem długo ale nigdy takich rzeczy nie zauważyłem. Próbowałem zmieniać ROM'y, lecz nie przynosiło to skutków. Postanowiłem powrócić do WM2003, ale mam z tym problem. Korzystam z instrukcji, która znajduje się na xda-dev i chyba czegoś nie rozumiem. Ściągnąłem Downgrade Pack'a i ROM, ale wg tego co jest tam napisane po ropakowaniu ROM'u mam przenieść plik nk.nbf do folderu, który był w Downgrade Pack'u. Problem w tym, że po rozpakowaniu nie ma tam nic innego poza plikiem .exe, którego uruchomienie powoduje wypakowywanie się archiwum gdzieś na dysk, po czym włącza się program do instalacji nowego ROM'a. Nigdzie nie ma śladu żadnego nk.nbf. Ściągałem różne ROMy i w każdym archiwum znajduje się tylko instalka. Jeśli mógłbym prosić o wyjaśnienie mi tego lub o podanie mi linka do sprawdzonego ROMu, byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 20:33:25 wysłana przez hazdrubal »

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
Odp: Downgrade z WM6.1 do WM2003
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2009, 22:37:34 »
Witam.

Ściągnij ROM ERY podany w temacie o WM6.
Jeśli nie wejdzie to wtedy uruchom WINRAR'a i rozpakuj ten EXE,ck , nie klikaj na nim tylko winrarem daj WYPAKUJ.
Wtedy zobaczysz ten swój plik o nazwie nk.nbf.

A tutaj masz instrukcję (trochę moją , trochę zapożyczoną od kolegi siwytd)
1. Należy posiadać zainstalowanego w kompie rar-a. lub zip-a.
2. Zassać rom WM2003
3. Należy go rozpakować do jakiegoś katalogu.
5. Zassać plik MaUpgradeUt_noID.exe, lub przekopiować z jakiegoś innego WM6
6. Wypakować go to tego samego folderu gdzie pliki romu.
7. Wprowadzić pocket w tryb bootloadera
8. Włożyć pocket do stacji dokującej
9. Kliknąć plik MaUpgradeUt_noID.exe aby uruchomić program.

Po wgraniu należy jeszcze sformatować pamięć programem Repart_DOC.exe na 16384.

Myślę , że o niczym nie zapomniałem..........

Powodzenia.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2009, 10:21:07 »
Dzięki za odpowiedź ;) Udało się wgrać WM2003, ale dalej nie działa wi-fi, tzn. uruchamia się tylko czasami. Padł moduł? W czym może leżeć przyczyna tego problemu?

*

Offline rafaloo

• *
  • 68
  • Sprzęt: spv c550
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 17, 2009, 20:29:24 »
Przyłączam się do pytania kolegi hazdrubal. Mam obecnie rom 6.1 [wcześniej był 6.5 jednak było tak samo jak teraz]. WLAN też często "nie łapie", gdy chcę go uruchomić. Dopiero za którymś razem się udaje. Podobnie jest z modułem telefonu. Jak go wyłącze to niestety nie da się po ponownie przywrócić do pracy [reset pomaga]. Mam radio 1.15.00, które jest cały czas wykryte, ale telefon nie chce się włączyć. Nie jest to szczególnie uciążliwe, jednak boje się, że w przyszłości w/w "objawy" mogą się nasilać.
Zna ktoś wytłumaczenie takiego stanu rzeczy? Proszę o odpowiedź.
Jah Love!
siemens a50 ---> sagem my-400x ---> HTC Voyager ---> nokia 6670 ---> sanyo s750i ---> HTC Hurricane --- > HTC Blue Angel