Cichy mikrofon

• 5 Odpowiedzi
  • 850 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Szmit

• 11
Cichy mikrofon
« dnia: Listopad 11, 2007, 16:18:47 »
Rozmówcy podczas rozmowy narzekają że słabo mnie słychać, filmiki też się bardzo cicho nagrywają. Na szczęście dyktafon jest ok, tak więc jest to problem programowy. Wie ktoś jak to rozwiązać ? Sprzęt to BA(MDA3 z ery) + WM06 (na 2003SE było prawdopodobnie ok). Radio mam najnowsze 1.15. Zmieniałem w rejestrze wartości AUDIOGAIN (wszystkie 4), ale jest bez zmian (ktoś miał taki problem z m3000 i takowa zmiana pomogła).

Poza tym, jest może jakiś manager do bluetootha lepszy od tego standardowego w WM06 ? Po włączeniu bluetootha należy jeszcze zaznaczyć za każdym razem że ma być wykrywalny dla innych urządzeń a mimo tego często nie można mnie znaleźć i ja też nie mogę nikogo znaleźć. Instalowałem jakiś z chyba WM03 ale skończyło się to hard resetem.

Przycisk otwierający "start" czyli ten z ikonką windowsa robi mi problemy (sam się wciska itp.) teraz się chyba wcisnął na stałe (znaczy klik jest ale przycisk tak jakby wciśnięty) przez co nie mogę wygasić pda. Da się go jakoś odłączyć programowo ? W "buttons" możemy tylko usunąć przypisaną mu funkcję.

Mam cichą nadzieję że tym razem mój temat nie pozostanie bez żadnej odpowiedzi :-)
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2007, 16:23:50 wysłana przez Szmit »

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
Odp: Cichy mikrofon
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2007, 14:55:00 »
Witam.
Co do głośności, to spróbuj START - SETTINGS - SYSTEM - MICROPHONE AGC i ENABLE zaznacz. Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Ale pewnie daje to taki sam efekt o którym mówisz (zmiany w rejestrze).

A co do powciskanych guzików to tylko wydaje mi się rozbiórka MDA może coś pomoże.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline Szmit

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2007, 15:26:57 »
Microphone AGC z czego wiem jest do dyktafonu i filmików (na filmiki właśnie pomogło manualne ustawienie wartości na 30 w w jakimś dogrywanym Mic. AGC) na głośność mikrofonu w rozmowach chyba to nie ma wpływu, mimo wszystko próbowałem i różnicy nie ma.

Widzę że masz MDA3, mógłbyś mi podać w wolnej chwili, jak wyglądają u Ciebie wartości:

HEADSET_UPLINK_VOLUME
SPEAKER_UPLINK_VOLUME
RECEIVE_UPLINK_VOLUME
EARPHONE_UPLINK_VOLUME

W kluczach

HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN
HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN0
HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN1
HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN2

?

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2007, 20:11:07 »
HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN

HEADSET_UPLINK_VOLUME 0a
SPEAKER_UPLINK_VOLUME 10
RECEIVE_UPLINK_VOLUME 1B
EARPHONE_UPLINK_VOLUME 19

HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN0

HEADSET_UPLINK_VOLUME 13
SPEAKER_UPLINK_VOLUME 10
RECEIVE_UPLINK_VOLUME 18

HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN1

HEADSET_UPLINK_VOLUME 13
SPEAKER_UPLINK_VOLUME 10
RECEIVE_UPLINK_VOLUME 18

HKLM/Software/HTC/AUDIOGAIN2

HEADSET_UPLINK_VOLUME 13
SPEAKER_UPLINK_VOLUME 19
RECEIVE_UPLINK_VOLUME 18

Chyba sie nigdzie nie walnąłem  :mrgreen:
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline Szmit

• 11
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2007, 20:43:27 »
No wartości wyglądają na takie same :S to ja już nie wiem o co tu chodzi.
Dzięki za pomoc

*

Offline dexxxterek

• 45
  • Sprzęt: Samsung i640v
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 26, 2007, 22:52:09 »
Taki juz urok  BA. Ja nawet kupilem nowy mikrofon i poprawa jest tylko nieznaczna. Podobno mozna wymienic mikrofon na taki z jakiegos telefonu (np. siemensa) i wtedy wszystko jest o niebo lepiej. Ale to juz zadanie dla kogos kto ma wprawe w lutowaniu.