Brak dzwieku

• 4 Odpowiedzi
  • 1110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xsyniu

• 6
  • Sprzęt: Nie ma :(
Brak dzwieku
« dnia: Grudzień 03, 2009, 18:00:14 »
Witam
Po wymianie panelu dotykowego  u Pana Pajeros'a wszystko ok tylko dzwięk z głosnika sie nie wydobywa ;/

Na poczatku dzwięk był lecz był przerywany przez pukani w rownych odstepach czasowych pukał sobie bassowo
a teraz woogule nei działa dzwiek na sluchawki wychodzi no ale co teraz ?

Odkreciłem 2 srubki i zobaczyłem kabelki od głosnika wszystko ok wygladą no ale czemu nie chodzi ?
Boje sie rozkrecic całego telefonu bo nie chce popsuc panelu i LCD (miałem z nim juz kilka przygód ;/ )

Raczej to nic od softu bo robiłem 3 razy HR i nadal nic

PS odsylanie spowrotem odpada bo to kosztuje. Po wstawieniu telefonu w podstawke telefon wydaje dzwieki takie jakie powinnny byc po wyjeciu przerywa i dzwiek znika ?
POMOCY !
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 18:15:04 wysłana przez xsyniu »
xxx

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Brak dzwieku
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 03, 2009, 18:22:14 »
Jak w  stacji dokującej to wszystko ok?

To gniazdo synchro siada, najpierw czyszczenie, jak to nie pomoże to wygrzanie wszystkich nóżek.

Przerabialiśmy to ze 3miesiące temu na forum

BTW.  wolałbym 3x rozkecić całego PDA niż odginac tył od LCD żeby zajrzeć do środka.... :O

*

Offline xsyniu

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 03, 2009, 18:28:22 »
Dobra juz sobie jakos poradziłem kablami troche pokreciłem od głosnika skreciłem z nadzieja że juz nic nie zdziałam i odziwo zaczoł działac ale dobra mam jeszcze jeden problem np gdy po wyjeciu bateri PDA lezał tydzien to WIFI normalnie sie włacza i wyłacza ale juz po jednym soft reset juz trzeba dużo razy klikac by sie właczyło wifi co to moze byc ?
xxx

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2009, 18:45:29 »
ehhh, poczytaj sobie to forum to znajdziesz odpowiedź.

Tip: w nowszych wersjach WM Wifi w BlueAngel włacza sie w dwóch krokach, nie ma tego jak obejść, tak jest i już. Po rozładowaniu backup battery raz mozna to zrobić w jednym kroku.

*

Offline xsyniu

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 03, 2009, 19:41:17 »
Ponawiam Problem dzwiek raz jest raz go nie ma  co to moze byc ?  :S
Dzwięk sie załacza kiedy chce, np lezy sobie i w pewnej chwili sie załoczy zacznie przerywac i wyłaczyc sie i właczy bez dotykania moze to cos z Windowsem ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 03, 2009, 19:52:54 wysłana przez xsyniu »
xxx