Witam ponownie. Nie będę zakładał nowego tematu, tylko podepnę się pod ten.
Mam problem z połączeniem odbiornika GPS Pentagram P3101 na bluetooth, tzn. włączam bluetooth w BA i odbiornik, ustanawiam nowe połączenie, wykrywa mi odbiornik, podaję klucz dostępu (w tym momencie ok. 2 minut myśli czy jest dobry), następnie ustawiam w opcjach zaawansowanych "Serial Port", potem w ustawieniach bluetooth, w portach COM ustawiam odbiornik na jakiś port (aktualnie COM6, bo poniżej nie chcą się ustawić) i w ustawieniach zewnętrznego GPS ustawiam port programu nawigacyjnego na COM6 i zaznaczam automatyczną obsługę GPS.
Wszystko by było fajnie, gdyby Blue Angel chciał się połączyć z odbiornikiem, a tego właśnie nie robi. Na początku go wykrywa, ale po skonfigurowaniu nie chce się połączyć. Dioda od połączenia bluetooth w odbiorniku miga wolno, co oznacza stan uśpienia/oczekiwania.
Nie mogę sobie z tym poradzić. Po włączeniu jakiegokolwiek programu do nawigacji nic się nie dzieje, choć one też są skonfigurowane poprawnie. Te same ustawienia na Hermesie działały bardzo dobrze. W Diamondzie nie testowałem, no bo tam mam wbudowanego. Jak podłączę inne urządzenia typu zestaw słuchawkowy, to wszystko działa dobrze, a GPS nie chce.
Dodam, że aktualnie jest w nim WM 6.5 build 21202.