[Problem] Wyłącza się

• 5 Odpowiedzi
  • 2018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ManiekSe7en

• **
  • 111
    • ManiekSe7en New Web Page
  • Sprzęt: EF81, BlueAngel, OMNIA, Leo
[Problem] Wyłącza się
« dnia: Maj 21, 2010, 12:30:55 »
Mam taki problem telefon czasami się resetuje a czasami wyłącza się ekran(mruga niebieska dioda) i nic nie mogę zrobić tylko wyciągam baterie i w wkładam (czasami muszę reset wcisnąć) i wtedy się włącza

bez zewnętrznego zmiennego ładowania (przez kabel, lub stacje) włączy się max 3razy później bootelader (cztero kolorowy ekran ) i napis Windows mobile 6.5 i reset a później to już kompletnie nie reaguje tylko na ładowarkę (bateria szybko się rozładowuje {sprzedawca pisał że trzyma 2 dni})
HTC HD2, 32GB ADATA.
Windows Phone 7.8 15GB
EXT4-3GB, FAT32~12GB
Android 4.4 NexusHD2-KitKat

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: [Problem] Wyłącza się
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 21, 2010, 13:33:24 »
Mam taki problem telefon czasami się resetuje a czasami wyłącza się ekran(mruga niebieska dioda) i nic nie mogę zrobić tylko wyciągam baterie i w wkładam (czasami muszę reset wcisnąć) i wtedy się włącza
Przy jakim poziomie naładowania? To że konieczny jest rest żeby uruchomić go to akurat dla WM6.5 standard (taki błąd ROM)
max 3razy później bootelader (cztero kolorowy ekran ) i napis Windows mobile 6.5 i reset a później to już kompletnie nie reaguje tylko na ładowarkę (bateria szybko się rozładowuje
Mylisz pojęcia i przekręcasz nazwy. Nie jest to BootLoader tylko splashscreen i przy zajechanym aku to normalne

{sprzedawca pisał że trzyma 2 dni})

Chyba w warunkach laboratoryjnych kiedy jest wygaszony i bez GSM.
Krótko mówiąc orżnął Cię dając trupa a nie aku. Aku pewnie pada przy 70%.

*

Offline Daniel1979

• 290
    • Moja furka
  • Sprzęt: MDA III HTC HD2 SG NOTE 3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 21, 2010, 23:04:27 »
Ja na swoim BA zjeżdzam do zera. Mam go już prawie 4 lata i nie zauważyłem żadnej zmiany co do długości pracy. Czy to WiFi czy GSM , czy normalna praca. No co prawda teraz jako GSM wykożystuję Avile , lub Compacta , ale do końca BA sprawował się bezproblemowo. Nawet spokojnie idzie zajechać aku w jeden dzień. Zależy co się robi. Sprawdz czy na ładowarce też masz resety , jeśli nie to aku do wymiany. Dołóż pare złociszy na oryginał. Albo zwrot sprzedającemu.
Narażać się? Po co? I tak z Władzą nie wygramy! Permanentna inwigilacja ;-)

*

Offline ManiekSe7en

• **
  • 111
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 22, 2010, 08:07:38 »
Przy jakim poziomie naładowania? To że konieczny jest rest żeby uruchomić go to akurat dla WM6.5 standard (taki błąd ROM)
Od 97% ale bateria prawdopodobnie nie byłą zmieniana od nowość
max 3razy później bootelader (cztero kolorowy ekran ) i napis Windows mobile 6.5 i reset a później to już kompletnie nie reaguje tylko na ładowarkę (bateria szybko się rozładowuje
Mylisz pojęcia i przekręcasz nazwy. Nie jest to BootLoader tylko splashscreen i przy zajechanym aku to normalne
A tak, da się zmienić tą tapetę na logo HTC?
{sprzedawca pisał że trzyma 2 dni})
Chyba w warunkach laboratoryjnych kiedy jest wygaszony i bez GSM.
Krótko mówiąc orżnął Cię dając trupa a nie aku. Aku pewnie pada przy 70%.
On go chyba nie używał

Sorry ze dopiero teraz ale nie mogę się zalogować z telefonu
HTC HD2, 32GB ADATA.
Windows Phone 7.8 15GB
EXT4-3GB, FAT32~12GB

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 22, 2010, 08:52:43 »
W BA pierwszych dwoch ekranow nie zmienisz w wersjach wyzszych niż wm2003se. Do zmiany jest tylko welcomehead96.

Jak pada przy 97% no to zdecydowanie trup, aku do wymiany.

Sciagajac z ebay dla siebie oddawalem je innym użytkownikom za 35zl.

*

Offline ManiekSe7en

• **
  • 111
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 22, 2010, 09:10:57 »
W BA pierwszych dwoch ekranow nie zmienisz w wersjach wyzszych niż wm2003se. Do zmiany jest tylko welcomehead96.
A szkoda
Jak pada przy 97% no to zdecydowanie trup, aku do wymiany.
Właśnie akumulator kupiłem na allegro (bateria PH26B)

Sprawdz czy na ładowarce też masz resety , jeśli nie to aku do wymiany. Dołóż pare złociszy na oryginał.
Tu mi chodziło ze na ładowarce jest ok i niema zadnych problemuw
bez zewnętrznego zmiennego ładowania (przez kabel, lub stacje) włączy się max 3razy

Tylko ekran gaśnie podobnie podczas używania ale wystarczy kliknąć np. czerwoną słuchawke i jest ok

Dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2010, 09:19:59 wysłana przez ManiekSe7en »
HTC HD2, 32GB ADATA.
Windows Phone 7.8 15GB
EXT4-3GB, FAT32~12GB