Znikająca karta SIM

• 6 Odpowiedzi
  • 1423 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
Znikająca karta SIM
« dnia: Listopad 03, 2009, 12:05:10 »
Nie wiem, czy to zły znak, ale:

na pewnym nowym ROMie (NRG, ale może nie było to ważne) po odpaleniu i 3x HR wciąż wyświetlała się wiadomość "no SIM card". Pomyślałem "wrócę do "stocka", ale po wgraniu RUU_BlackStone_HTC_WWE_EastEurope_1.56.479.0_Radio_52.62.25.34_1.13.25.24_Ship
nadal karty nie było.  :worried:
Co robić? włożyłem ową "nieobecną" kartę do starego, dobrego Kaisera, który zobaczył ją bez problemu ...!!! :mrgreen:
przeprosiwszy Cysorza za kłopot wyjąłem kartę i po włożeniu do HD karta NAGLE WRÓCIŁA! i do tej pory chodzi (na NRG 21864 z 2nov) ...
czym tłumaczyć jej nieobecność? jak wyjaśnić mechanizm "reanimacji"? czy znaczy to, że "karta słabuje"? w sumie chyba można u Operatora poprosić o duplikat ...?
czy ktoś miał podobne "bliskie spotkania"?
 :ohreally:

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC HD, Motorola Milestone
Odp: Znikająca karta SIM
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2009, 22:25:35 »
Czasami tak już jest, wystarczy wyjąc i włożyć i działa, ja mam sima z 1999 lub 98 roku i działa :)

*

Offline RaadiYoo

• 433
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2009, 07:52:08 »
Czasami tak już jest, wystarczy wyjąc i włożyć i działa, ja mam sima z 1999 lub 98 roku i działa :)

Mój SIMek też z tych lat - ale że tu nie wystarczyło IN-OUT, ale trzeba było DO INNEJ MASZYNKI - tak, jakby właśnie REANIMACJA na "zdrowszym"(?) sprzęcie (Kaiser), a dopiero potem bez problemu na HDku poszło ... w każdym razie argument, coby się tak natychmiast starszych maszynek nie wyzbywać ... :ok:

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2009, 10:26:18 »
najlepszym rozwiązaniem jest wymiana karty sim na nową...
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC HD, Motorola Milestone
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2009, 14:20:43 »

Niby po co jak działa :) nie ma wodotrysków w stylu simextra itp. co są w nowych, tylko mała pojemność smsów i kontaktów bo u mnie chyba 100 tylko :)

*

Offline RaadiYoo

• 433
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 04, 2009, 15:39:51 »

Niby po co jak działa :) nie ma wodotrysków w stylu simextra itp. co są w nowych, tylko mała pojemność smsów i kontaktów bo u mnie chyba 100 tylko :)

to muszę trochę poszperać ... SimExtra? coś słyszałem, ale co...? ... a SMSy to nie w pamięci telefonu? (poza SIM-kontaktami ja na karcie nic nie trzymam ...)

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 05, 2009, 08:33:28 »

niby po to by nie mieć takich dziwnych przypadków... tak się składa że niektóre stare karty SIM kiepsko współpracują z HD'kiem, problem się uwidaczniał zwłaszcza w starych kartach SIM sieci Play
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux