Zmiana języka

• 6 Odpowiedzi
  • 1898 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline milek1

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM 6.0 ORANGE 8GB + HTC Touch HD
Zmiana języka
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 06:11:17 »
Witam,
niespodziewanie w moim THD uległ zmianie język, z polskiego na agielski. Nie wiem jakim cudem, nie wiem też jak przywrócić polski. Jakiś wielki ból nie jest to dla mnie, ale staram się dociec okoliczności i powrócić do poprzedniego stanu. Jeśli ktoś ma wiedzę w tym zakresie to będę wdzięczny.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: Zmiana języka
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 07:58:38 »
Witam,
niespodziewanie w moim THD uległ zmianie język, z polskiego na agielski. Nie wiem jakim cudem, nie wiem też jak przywrócić polski. Jakiś wielki ból nie jest to dla mnie, ale staram się dociec okoliczności i powrócić do poprzedniego stanu. Jeśli ktoś ma wiedzę w tym zakresie to będę wdzięczny.

Moze nakładka IW. Wejdz w ustawienia IW i sprawdz czy nie wyswietla ci ze jest to wersja trial... znaczy działająca 14 dni.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline milek1

• *
  • 54
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:02:41 »
a co to jest IW? niczego w wersji trial nie mam.

*

robi6969

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:27:00 »
InterWrite

*

Offline milek1

• *
  • 54
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:46:26 »
a co to jest interwrite? jak się do tego dostać? jaki wpływ ma na język systemu?

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2009, 08:53:00 »
a co to jest interwrite? jak się do tego dostać? jaki wpływ ma na język systemu?

rany wpisz w guglu interwrite i będziesz wiedział że to jest spolszczenie... trochę inicjatywy
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 24, 2009, 13:58:27 »
Witam,
Jeśli masz IW i przy restarcie masz info o wygaśnięciu IW to znaczy iż miałeś trialowa wersje, jeśli nie to może instalowałeś jaikegos caba.
W celu przywrócenia spróbuj zmienić wartości MUI na 415 w rejestrze, lub poszukać caba zmianiajacego jezyk ( uwaga - nie działa ze wszystkimi romami)

1. ABY spolonizować TF3D wystarczy edytorem rejestru zmienić wartość w kluczu  HKEY_CURRENT_USER/MUI,
    wartość klucza CurLang na wartość 415.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2009, 21:09:04 wysłana przez konrad.tyma »