Zegarek mi stanął :|

• 10 Odpowiedzi
  • 3490 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Zegarek mi stanął :|
« dnia: Lipiec 21, 2010, 22:01:48 »
Staje mi zegarek w moim Touch HD  :O Mam zainstalowany ROM Energy jakoś z początku lipca...

Przez jakiś tydzień było wszystko dobrze, a od wczoraj staje zegarek. W momencie kiedy włączę urządzenie zaczyna iść, ale jest spóźniony o kilka godzin jeśli wcześniej kilka godzin był wyłączony... (tzn. w stanie czuwania czy jak to sie tam nazywa).

Jest tu jakiś zegarmistrz??

*

Offline studentk

• 505
  • Sprzęt: Motorola Defy, Samsung SGS, iPad
Odp: Zegarek mi stanął :|
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2010, 22:07:17 »
Staje mi zegarek w moim Touch HD  :O Mam zainstalowany ROM Energy jakoś z początku lipca...

Przez jakiś tydzień było wszystko dobrze, a od wczoraj staje zegarek. W momencie kiedy włączę urządzenie zaczyna iść, ale jest spóźniony o kilka godzin jeśli wcześniej kilka godzin był wyłączony... (tzn. w stanie czuwania czy jak to sie tam nazywa).

No to masz przechlapane, jak tylko zegarek staje :)

*

Offline RaadiYoo

• 433
  • Sprzęt: HTC Touch HD -> HTC Sensation XE ->SGS4 ->SNote4
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2010, 22:20:31 »

może się jakiś tryb ustawiania przez internet włączył ...? choć pewnie i HR by nie zaszkodził ... :evil:

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2010, 00:10:15 »

No to masz przechlapane, jak tylko zegarek staje :)

Zegarek to tylko jedna z wielu rzeczy.... ;)

Połączone: Lipiec 24, 2010, 18:58:15
Restart telefonu pomaga, ale tylko na pewien czas i znowu się to samo robi....

Ustawianie przez internet chyba sie nie włączyło, bo nie pokazuje żadnej poprawnej godziny....na calym świecie godziny się zmieniają ale minuty są takie same...

Jeśli zrobię HR to wszystko co instalowałem po zainstalowaniu ROMu pójdzie w diabły?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 18:58:15 wysłana przez marm41 »

*

Offline RaadiYoo

• 433
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2010, 20:11:01 »
Jeśli zrobię HR to wszystko co instalowałem po zainstalowaniu ROMu pójdzie w diabły?

niestety tak, ale zawsze można wgrać lepszego ROMana (ładniejszego, szybszego, bogatszego ...) - tylko poczytaj wpierw o dobrodziejstwach "wyczyszczenia pamięci" (najłatwiej to chyba stockowego ROMa wgrać), a potem tylko wybierać i flashować ...
 :mrgreen:

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2010, 20:26:01 »
Obecny Energy mi odpowiada, a w nowszych chyba zbyt wiele się nie zmieniło...

Możesz podać jakiś link na temat tych "dobrodziejstw"??  nie bardzo rozumiem dlaczego najprościej stockowego a dopiero później flashować.....

*

Offline RaadiYoo

• 433
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2010, 20:44:00 »
Obecny Energy mi odpowiada, a w nowszych chyba zbyt wiele się nie zmieniło...

Możesz podać jakiś link na temat tych "dobrodziejstw"??  nie bardzo rozumiem dlaczego najprościej stockowego a dopiero później flashować.....

chodzi o wyczyszczenie pamięci HD (ale nie karty SD ani nie prosty HR!) - po wielu flashach zbierają się tam ponoć różne śmieci i można je na kilka sposobów usunąć. Ja stosuję "flashowanie Stockiem", ale można też Task 29:
http://pdaclub.pl/forum/blackstone/task-29-czyszczenia-hadka/
a co do "dobrodziejstw", to choćby te w NRGZ Romach - też siedzę na tych wypiekach i jest mi dobrze (właśnie ostatni CHT 21911 wgrzałem i ustawiam sprzęt) ...

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 24, 2010, 22:03:21 »
mam to samo (na starszym Topix'ie)... Zaczyna byc to wkurzające, zwłaszcza jak używa się telefonu jako budzika...
Używam więc Timesync TZ + CT Scheduler Lite i jest trochę lepiej. Tyle że takei rozwiązanie może kosztować w Roamingu..

Jak znajdziecie inne rozwiązanie: dajcie znać...

*

Offline deveb

• **
  • 157
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2010, 11:15:52 »
Niektóre ROMy mają domyślnie włączone synchronizowanie czasu z tym podawanym z lokalnego BTS. Być może ten, w którego zasięgu jesteś w większości, nadaje złe informacje.

Wejdź w aplet telefonu (zielona słuchawka), menu, options, zakładka GSM/UMTS Services a w niej opcja Time synchronization. Kliknij "Get settings" i w nowym oknie odznacz (o ile masz zaznaczone) "Automatic change time zone and clock".

Głowy nie dam, że pomoże ale spróbować zawsze warto :)
kwbr PL @729MHz + MBW150 Executive Edition

*

Offline pogar

• 266
  • Sprzęt: HTC HD7, HTC Touch HD2
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 25, 2010, 14:35:44 »
mam to wylaczone i nie za wiele to zmienia :-(

*

Offline RaadiYoo

• 433
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 25, 2010, 19:59:40 »
na XDA pojawiło się (dosyć dawno temu) coś podobnego - może pomoże ...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=471585