Wyrównanie ekranu

• 6 Odpowiedzi
  • 1821 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyrównanie ekranu
« dnia: Październik 04, 2011, 08:14:07 »
Witam

Mam problem zdaje się.
Zauważyłem że w górnym lewym rogu mam trudności w trafianiu tam gdzie chcę (zaznaczzanie, uruchamianie programów)
Najlepiej widać to przy użyciu transmitowania kontaktu przez SMS. Treba zaznaczyć co chcę transmitować. Muszę dość długo klikać w różnych miejscach do okoła kratki.

Wczoraj uruchomiłem kalibrację ekranu... LG, LD, PD, PG, środeki i tak w kółko.... po 36 razie , znudziło mi się i zrobiłem reset.

Po uruchomieniu notatnika zacząłem zakolorowywać ekran. W LG rogu pozostał na w odległości 0,7 cm od brzegu biały pasek , który stopniowo gdzieś w połowie ekranu zanika wogóle. W LD rogu jest już OK.

Czy coś się zważyło?
Czy po HR będą się robiły szopki z kalibracją ekranu? Bo tam reset chyba nie pomoże.

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
Odp: Wyrównanie ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2011, 09:30:57 »
Witam. Możesz mieć problemy po HR z kalibracją. Nie mam już teraz blackstone ale kiedyś na 100% miałem jakiś rom do niego w którym nie było kalibracji po wgraniu (być może cloudy) i takim mógłbyś go przefleshować i wykluczyć problemy z softem. Pozdrawiam

*

Offline eyk88

• 34
  • Sprzęt: Co miesiąc coś nowego, nie warto pisać ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2011, 12:50:58 »

Zauważyłem że w górnym lewym rogu mam trudności w trafianiu tam gdzie chcę (zaznaczzanie, uruchamianie programów)
Celujesz na trzeźwo?;)

Po uruchomieniu notatnika zacząłem zakolorowywać ekran. W LG rogu pozostał na w odległości 0,7 cm od brzegu biały pasek , który stopniowo gdzieś w połowie ekranu zanika wogóle. W LD rogu jest już OK.

Mi to wygląda na uszkodzenie dotyku, zdarza się to w Blackstone. Płytka z wysyłką na alle chyba po 30zł, wymiana bez lutowania. Trzeba tylko dobrać odpowiedni dotyk- są 2 wersje na 4 i 8 żył. Porównaj jaką masz u siebie przed zakupem.
Ale oczywiście nowy rom nie zaszkodzi przed wydatkami:)

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2011, 08:55:36 »
a może skalibruj jeszcze raz ekran...
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline andrus75

• 729
  • Sprzęt: Moto Z2 Play
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 05, 2011, 13:16:45 »
Witam

Mam problem zdaje się.
Najlepiej widać to przy użyciu transmitowania kontaktu przez SMS. Treba zaznaczyć co chcę transmitować. Muszę dość długo klikać w różnych miejscach do okoła kratki.

Wczoraj uruchomiłem kalibrację ekranu... LG, LD, PD, PG, środeki i tak w kółko.... po 36 razie , znudziło mi się i zrobiłem reset.

Czy coś się zważyło?
Czy po HR będą się robiły szopki z kalibracją ekranu? Bo tam reset chyba nie pomoże.
Już kalibrował jak pisze 36 razy. Myślisz kolego Kielich że za 37 da radę  :wink:

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 06, 2011, 16:30:04 »
tak strzeliłem,
moja spostrzeżenia są takie, że jeśli wymieniałeś digitizer w HD-ku (a ja robiłem to już kilka razy) to jest szansa, że lcd nie pokrywa się dokładnie pod digitizerem i przez to górna część dotyku może być trochę przesunięta względem wyświetlacza, który się pod nim znajduje...

Moja rada to wymiana digitizera lub:

edycja rejestu i odszukanie klucza
maxcallibrationerror

zmiana tej wartości na większą a następnie kalibracja ekranu obok pokazujących się krzyżyków...

pzdr
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2011, 14:15:38 »
a jak kalibrowałeś ekran to robiłeś to palcem czy rysikiem?
też bym skalibrował ekran jeszcze raz. Z tego co piszesz wynika, że nie zrobiłeś tego do końca.
end of fear
yo is here