Wybór rom'u

• 12 Odpowiedzi
  • 1250 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wybór rom'u
« dnia: Wrzesień 27, 2009, 12:01:04 »
Witam,
możecie mi poradzić który Rom wybrać na wyjazd ? Będę jechał 6 godzin więc jakiś film obejrzeć będę chciał, muzyki posłuchać i pograć.
Obecnie mam Rom Bysia eXperience  V5.1 FINALE
i ogólnie jestem z niego zadowolony, ale szybko się rozładowuje. Wytrzymuje półtora dnia albo nawet jeden przy ciągłym czuwaniu. Dość dużo gram, czasami słucham radia, codziennie kilka minut używam wifi i gadu, wysyłam parę esemesów i czasem odbiorę parę rozmów albo zadzwonię do kogoś.
Może są jakieś ustawienia bateri czy coś ale myślę że to sprawa romu.
     Najlepiej jakby był po polsku .
     Macie może jakieś propozycje ?

I jeszcze mam takie pytanie czy przy zmianie radia romu będę musiał przywrócić stare aby oddać go do serwisu ewentualnie ?

Odp: Wybór rom'u
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2009, 12:10:09 »
Ja używam obecnie Romu  eXperience V6.5 z manilą 2.5 od Bysia, śmiga szybko, co do baterii nie wiem za wiele ale w trybie czuwania jest od wczoraj od godziny 20 i nadal mam 100%, na poprzedniej wersji wytrzymywał mi około 3-4 dni przy normalnym uzytkowaniu (dzwonienie i sms czasem muzyczka ok godzinę dziennie) a przy intensywniejszym około 2 dni (gierki, filmy, wifi)
Ogólnie jestem zadowolony teraz.

Co do radia to nie pomogę, ale mozliwe że trzeba by zrobić downgrade do wersji sklepowej.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2009, 12:23:58 »
a ustawiałeś jakieś ustawienia zasilania czy czegoś ?
Czy ten room ma dużo błędów ? Potrzebuje czegoś stabilnego bo przez 5 dni do kompa nie będę miał dostępu .

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2009, 12:59:13 »
możecie mi poradzić który Rom wybrać na wyjazd ?

Prosze, prosze - teraz wgrywa sie romy na wyjazdy :wink:

A tak na powaznie to rom Bysia ktory masz powinien Ci spokojnie wystarczyc na te 7 godzin nawet intensywnego użytkowania... Mialem ten ROM i wcale baterio żerny nie jest.  A co do oszczednosci baterii to jest mase sposobow - znajdz watek sobie na tym forum bylo tam wyczerpujaco napisane - dla przykladu wyl 3G, w WiFI ustawienie na "najlepszy akumulator" itp. itd.

I jeszcze mam takie pytanie czy przy zmianie radia romu będę musiał przywrócić stare aby oddać go do serwisu ewentualnie ?

Oczywiscie ze tak.
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2009, 13:39:03 »
3g akurat mam wyłączone od dość dawna . Spróuje jeszcze tego 6.5 Bysia i jak się sprawdzi to zostawie.

Chodziło mi o to że wyjeżdzam i będe potrzebował stabilneo i nie zżerającego baterie romu.

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2009, 20:17:10 »
to zainstaluj stock'owy
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline Arise

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 4
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 27, 2009, 20:25:40 »
To samo chcialem napisac :P W koncu wszystkie romy nieoficialne to w pewnym rodzaju eksperymenty :)

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 27, 2009, 21:13:19 »
ale stock'owy jest po angielsku z nakładką która troche spowalnia

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 27, 2009, 22:10:00 »
no to zdecyduj wreszcie na czym Ci najbardziej zależy  :-| chcesz mieć ROM stabilny to tylko stock'owy (są najstabilniejsze), chcesz ROM szybki to gotowany, ROM z dodatkami to gotowany (po to ludzie robią gotowane ROMy by je "podtuningować")... a że czasem wychodzi to raz lepiej raz gorzej to inna sprawa...
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 28, 2009, 07:04:43 »
wczoraj o 22 naladowalem baterie ba 100% a o 7 mam 80%. co moze byc tego przyczyna ? mam tylko ustawiony budzik w touchflo

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 28, 2009, 20:36:24 »
Zna ktoś może powód takiego rozładowania ?

*

robi6969

« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 29, 2009, 10:15:52 »
Po pierwsze nie pytaj o to samo post pod postem po drugie czytaj dokladnie forum informacja na temat szybko rozladowujacej sie baterii juz byla, jak to Ktos napisal bateria powinna sie ulozyc na danym romie chociaz w moim przypadku chyba nie chodzilo o ulozenie, wgralem rom Dutty`ego i bateria zaczela "swirowac"-szybkie rozladowywanie, dopiero powrot do stockowego romu i ponowne wgranie romu Dutty`ego rozwiazalo problem.
Pzdr

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 29, 2009, 18:46:30 »
Cześć - od kiedy uzywam Hypnotiq 1.8 przestałem szukać nowych romów. Całkowicie stabilny, wszystkie programy,których uzywam chodzą płynnie, zuzycie baterii w normie.