wolne przełączanie aplikacji TouchFlo, zwłaszcza "Music"

• 32 Odpowiedzi
  • 5405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
wolne przełączanie aplikacji TouchFlo, zwłaszcza "Music"
« dnia: Styczeń 22, 2010, 11:22:58 »
Odnoszę wrażenie, że po upgrade ROMu (do "partnerskiego", rekomendowanego przez support HTC, ze stron sunnysoft.com, wersja 1.56.479.0) mój HD nieco zwolnił. Najbardziej odczuwam to włączając player MP3 (zakładka Music w TouchFlo) - po naciśnieciu ikonki "nutki" pojawia się "Music" i pusty "śród-ekran". Trwa conajmniej 3 sekundy zanim wypełni się treścią ("okładki" płyt, kontrolki, aktualny utwór). Wydaje mi się, że w oryginalnej wersji ROMu to było szybciej. Z powrotem na ekran główny idzie szybko, inne zakładki (pogoda, album) -  akceptowalnie, choć też z wyraźną "pauzą". Powtarzalnie - myślałem, że może tylko pierwsze włączenie po soft-resecie, kiedy sprawdza bibliotekę utworów ale nie, za każdym razem te 3 sekundy muszę czekać.
Czy coś można na to poradzic?

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
Odp: wolne przełączanie aplikacji TouchFlo, zwłaszcza "Music"
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 22, 2010, 14:58:15 »
Odnoszę wrażenie, że po upgrade ROMu (do "partnerskiego", rekomendowanego przez support HTC, ze stron sunnysoft.com, wersja 1.56.479.0) mój HD nieco zwolnił. Najbardziej odczuwam to włączając player MP3 (zakładka Music w TouchFlo) - po naciśnieciu ikonki "nutki" pojawia się "Music" i pusty "śród-ekran". Trwa conajmniej 3 sekundy zanim wypełni się treścią ("okładki" płyt, kontrolki, aktualny utwór). Wydaje mi się, że w oryginalnej wersji ROMu to było szybciej. Z powrotem na ekran główny idzie szybko, inne zakładki (pogoda, album) -  akceptowalnie, choć też z wyraźną "pauzą". Powtarzalnie - myślałem, że może tylko pierwsze włączenie po soft-resecie, kiedy sprawdza bibliotekę utworów ale nie, za każdym razem te 3 sekundy muszę czekać.
Czy coś można na to poradzic?

Miałem ten rom nieraz śmiga jak trzeba  oczywiście w wersji bez iw czyli angielskiej jak chcesz szybki rom to polecam hypnotiq albo wersje N1B01PL z orangutena. Ew 1.53pl A co do muzyki to powinna sie raz załadować i tyle potem działa normalnie polecam HR zrobić i sprawdzić.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 22, 2010, 19:36:44 »
Miałem ten rom nieraz śmiga jak trzeba  oczywiście w wersji bez iw czyli angielskiej

Nie wiem, czy to jakaś literówka czy skrót myślowy ale nie mogę jakoś skojarzyć, co chciałeś przez to powiedzieć. Możesz jeszcze raz, pomału i dużymi literami? :)

jak chcesz szybki rom to polecam hypnotiq albo wersje N1B01PL z orangutena. Ew 1.53pl A co do muzyki to powinna sie raz załadować i tyle potem działa normalnie polecam HR zrobić i sprawdzić.

PL mnie nie interesuje, nie mogę się jakoś przyzwyczaić do tłumaczenia angielskich terminów, za stary jestem :) Czy ten hypnotiq jest EN? Przeglądałem wątki o nowych ROMach ale trochę mnie to przerasta, za dużo, i pełno sprzecznych opinii o szybkości, stabilności.

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 22, 2010, 22:11:09 »
mój HD nieco zwolnił

spróbuj topixa - nie zawiedziesz się :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=460640

ROM
- This rom is a so called frankenstein build with parts of several roms.
- Based on the 1.59.709.0 rom for Blackstone
- XIP, drivers and packages from the Blackstone rom
- rilphone.dll version 1.14.25.24
- Packages from Leo rom, Rhodium rom, Topaz rom, Iolite and Kovsky rom.
- CE OS 5.2.21055 (Build 21055.1.6.8) for wm6.1 version and CE OS 5.2.21889 (Build 21889.5.0.87) for wm6.5 version
- Manila 2.1 CFC edition - THANKS Chainfire
- TG01 ati drivers

Added applications
- Bluetooth Explorer
- Capture screen - THANKS MoisisV
- Enhanced CommManager
- Sun Java
- hTC GPS Tool
- Import IE mobile favorites to Opera - THANKS Dalboy
- Modaco NoData in Settings, Communications
- Music ID (Aug 2009 v1.3.60)
- Notification Enhancement from hTC Twin
- .NET Framework 3.5
- Opera
- PocketRAR
- Process manager
- Regedit
- Reset button in start menu
- RSS Hub
- Screenrotation application
- Softkey Manager - THANKS carolos
- Threading SMS
- TotalCommander
- VNCviewer

Default apps to name a few
- Adobe Reader
- hTC Album
- Audiobooster
- Camera
- FM Radio
- Games
- Internet sharing
- Longpress endkey
- MP3Trimmer
- Office Mobile
- Opera
- QuickGPS
- Remote desktop
- Youtube

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2010, 11:04:54 »
Miałem ten rom nieraz śmiga jak trzeba  oczywiście w wersji bez iw czyli angielskiej

Nie wiem, czy to jakaś literówka czy skrót myślowy ale nie mogę jakoś skojarzyć, co chciałeś przez to powiedzieć. Możesz jeszcze raz, pomału i dużymi literami? :)

jak chcesz szybki rom to polecam hypnotiq albo wersje N1B01PL z orangutena. Ew 1.53pl A co do muzyki to powinna sie raz załadować i tyle potem działa normalnie polecam HR zrobić i sprawdzić.

PL mnie nie interesuje, nie mogę się jakoś przyzwyczaić do tłumaczenia angielskich terminów, za stary jestem :) Czy ten hypnotiq jest EN? Przeglądałem wątki o nowych ROMach ale trochę mnie to przerasta, za dużo, i pełno sprzecznych opinii o szybkości, stabilności.

iw - interwrite-spolszczenie które jest preinstalowane w sprzedawanych w polsce HD. :)
Radijo 1.13.25.24

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 13:58:30 »
mój HD nieco zwolnił

ROM
- This rom is a so called frankenstein build with parts of several roms.
- Based on the 1.59.709.0 rom for Blackstone
- XIP, drivers and packages from the Blackstone rom
- rilphone.dll version 1.14.25.24
- Packages from Leo rom, Rhodium rom, Topaz rom, Iolite and Kovsky rom.
- CE OS 5.2.21055 (Build 21055.1.6.8) for wm6.1 version and CE OS 5.2.21889 (Build 21889.5.0.87) for wm6.5 version
- Manila 2.1 CFC edition - THANKS Chainfire
- TG01 ati drivers

Added applications
- Bluetooth Explorer
- Capture screen - THANKS MoisisV
- Enhanced CommManager
- Sun Java
- hTC GPS Tool
- Import IE mobile favorites to Opera - THANKS Dalboy
- Modaco NoData in Settings, Communications
- Music ID (Aug 2009 v1.3.60)
- Notification Enhancement from hTC Twin
- .NET Framework 3.5
- Opera
- PocketRAR
- Process manager
- Regedit
- Reset button in start menu
- RSS Hub
- Screenrotation application
- Softkey Manager - THANKS carolos
- Threading SMS
- TotalCommander
- VNCviewer

Default apps to name a few
- Adobe Reader
- hTC Album
- Audiobooster
- Camera
- FM Radio
- Games
- Internet sharing
- Longpress endkey
- MP3Trimmer
- Office Mobile
- Opera
- QuickGPS
- Remote desktop
- Youtube

Rom naprawdę super  wrzuciłem wersje z wm6.5 i działa idealnie w sumie to jest nieco zmieniona wersja romu z topaza to na co tak długo polowałem jeszcze spolszczył bym system bo manila śmiga w pl.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:00:11 »
mój HD nieco zwolnił

Dzięki, może się skuszę, choć jak rozumiem, wgranie nie-supportowanego przez HTC ROMu wymaga dodatkowych operacji.

Ważne pytanie: czy jest jakakolwiek szansa na poprawę działania GPS (redukcję jego paskudnego opóźnienia), czy to jest całkiem inna bajka? Ten GPS-lag był głównym powodem poprzedniej zmiany ROM, ale widzę, że jest równie źle albo i gorzej.

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:55:52 »
mój HD nieco zwolnił

Dzięki, może się skuszę, choć jak rozumiem, wgranie nie-supportowanego przez HTC ROMu wymaga dodatkowych operacji.

Ważne pytanie: czy jest jakakolwiek szansa na poprawę działania GPS (redukcję jego paskudnego opóźnienia), czy to jest całkiem inna bajka? Ten GPS-lag był głównym powodem poprzedniej zmiany ROM, ale widzę, że jest równie źle albo i gorzej.

A jaki masz rom i o jakich opóźnieniach mówisz
Radijo 1.13.25.24

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2010, 22:10:36 »
Do tego służy program QuickGPS, on łączy się i pobiera dane o położeniu satelitów. Co do pytania o instalację oprogramowania innego niż to od producenta - robi się to w dokładnie taki sam sposób (o ile wcześniej przeszło się procedurę wgrania hspl)

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 23, 2010, 23:14:16 »
A jaki masz rom i o jakich opóźnieniach mówisz

Jak w pierwszym poście, mam ROM "partnerski", rekomendowany przez support HTC, ze stron sunnysoft.com, wersja 1.56.479.0, radio 1.13.25.24.
Opóźnienie jest dość dobrze opisane na wielu różnych forach, np.:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430895
Nie ma to nic wspólnego z Quick-GPS, który pozwala ściagnąc aktualne efemerydy satelitów GPS i w ten sposób przyspieszyć łapanie "fixa". Opóźnienie (lag) pojawia się chyba (są różne opinie na ten temat) w sofcie, który sczytuje dane z GPS i udostępnia je w systemie. Objaw: pozycja/prędkośc pokazywana przez dowolną aplikację mapową/nawigacyjną jest "spóźniona" o 2-3-4 sekundy. Np. mój HTC HD, od momentu , w którym samochód już stoi, jeszcze przez ok. 3 kolejne wskazania pokazuje malejącą, ale niezerową prędkość. Na mapie dojeżdżam wciąż do skrzyżowania, które "w realu" już przejechałem. Im większa prędkość, tym błąd pozycji większy. HTC chwalił się, że kolejne wersje "oficjalnego" ROMu poprawiły ten mankament, ale w tym, który mam, takiej poprawy nie stwierdziłem.

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 24, 2010, 03:35:58 »
u mnie w topixie nie stwierdzam takiego laga. cóż mogę więcej powiedzieć?

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 24, 2010, 08:49:09 »
u mnie w topixie nie stwierdzam takiego laga. cóż mogę więcej powiedzieć?
No to muszę spróbować, o tym HSPL gdzieś czytałem, jest to chyba opisane w wątkach o wymianie ROMu.

Nie doczytałem w Twoim poście, której wersji WM używasz, 6.1 czy 6.5? karaskiew pisze o WM6.5. Zastanawiam się, czy nowsza wersja WM nie oznacza jakichś problemów z instalacją/działaniem innych programów, np. AutoMapy.

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2010, 12:33:09 »
nie. win 6.5 jest bardziej przyjazny jeśli idzie o obsługę palcem, z kolei 6.1 działa jeszcze wyraźniej szybciej od 6.5. Jednak w przypadku topixa, wersja 6.5 działa podobnie co mixowane romy z 6.1, oferując przy tym lepszą stabilność, większą kompatybilność, nową zakładkę Music i kilka innych opcji. Oczywiście sam system można pokryć różną wersją manilii, a więc dawnego TouchFlo3D, topix korzysta z wersji 2.1, dlatego ikony są kolorowe, jest pogoda na pulpicie, ostania zakładka w manilii służy do skrótów - słowem jest to stary TF3D, ale ze zmienioną grafiką i fajnymi dostosowaniami pod "palec"

« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 12:40:50 wysłana przez qasq »

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2010, 14:41:13 »
Skusiłem się na 6.5 i próbuję się przyzwyczaić do nowego :) Jeśli mogę jeszcze pozawracać głowę, kilka pytań:

- nie zgadzają mi się wersje: Device Information pokazuje radio 1.13.25.24, TouchFlo About: 2.0 (build 1912.1925). Ściągnąłem topixa 3.4.4 więc chyba najnowszego.
- kolorowe ikonki w TF nie zachwycają - podobał mi się jednolicie czarno-biały ekran w dawnej wersji. Czy można to zmienić?
- nie wiem, jak ustawić prawy softkey na Programs (otwarcie zakładki TF z najczęściej używanymi programami). Znalazłem w Settings SoftButtons ale nie widzę, żeby tam tak to można było ustawić.
- czy można wywalić "My Location" z pogody, albo przynajmniej zrobić tak, by na głównym ekranie pojawiała się pogoda z wybranego przeze mnie miasta?
- czy na 6.5 można zainstalować HD Tweaks, Second Today oraz AE Button Plus?
- piszesz, że 6.1 jest szybsze od 6.5 ale nie w topixie - możesz wyjaśnić bliżej co należy przez to rozumieć?
- już dwa razy telefon samoczynnie połączył się z siecią przez GSM, mimo, że zarówno Quick GPS jak i Weather mają wyłączone auto-download. Co jeszcze może się łączyć bez mojej wiedzy?

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2010, 15:14:54 »
Skusiłem się na 6.5 i próbuję się przyzwyczaić do nowego :) Jeśli mogę jeszcze pozawracać głowę, kilka pytań:
- nie zgadzają mi się wersje: Device Information pokazuje radio 1.13.25.24, TouchFlo About: 2.0 (build 1912.1925). Ściągnąłem topixa 3.4.4 więc chyba najnowszego.
z czym się nie zgadzają ? mnie radio 1.13 żre mniej prądu przy GPS niż 1.17. Manila może rzeczywiście ma 2.0 Tak ten topix jest najnowszy.
- kolorowe ikonki w TF nie zachwycają - podobał mi się jednolicie czarno-biały ekran w dawnej wersji. Czy można to zmienić?
Nie mam pojęcia. Przypuszczam, że da się, widziałem gdzieś na xda odpowiedni edytor, że można sobie własne ustawić
- nie wiem, jak ustawić prawy softkey na Programs (otwarcie zakładki TF z najczęściej używanymi programami). Znalazłem w Settings SoftButtons ale nie widzę, żeby tam tak to można było ustawić.
da się albo w Settings->Personal->Buttons albo w Settings->System->SoftkeyButtons zaraz sprawdzę.
- czy można wywalić "My Location" z pogody, albo przynajmniej zrobić tak, by na głównym ekranie pojawiała się pogoda z wybranego przeze mnie miasta?
My location pokazuje się gdy mieszkasz na wsi, albo gdzieś gdzie GPS nie potrafi poprawnie określić miasta, mnie to nie przeszkadza więc się tym nie interesowałem.
nie wiem. mnie działają wszystkie aplikacje jakie działały wcześniej na 6.1
- piszesz, że 6.1 jest szybsze od 6.5 ale nie w topixie - możesz wyjaśnić bliżej co należy przez to rozumieć?
Generalnie HD jest zrobiony pod 6.1 - Ten system działa stabilnie i nie muli (z założenia) tymczasem kwbr autor topixa stworzył rom na bazie romu do Diamonda zdaje się, i przez to Topix jest tak szybki jak 6.1, oferując dobrodziejstwa 6.5
- już dwa razy telefon samoczynnie połączył się z siecią przez GSM, mimo, że zarówno Quick GPS jak i Weather mają wyłączone auto-download. Co jeszcze może się łączyć bez mojej wiedzy?
sprawdź w menadżerze procesów(nie zdań) w Settings jaki program korzysta z sieci, ewentualnie wyłącz w zakładce Communication połączenie Data, lub ręcznie programem NoData który też jest gdzieś w MenuStart.

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 24, 2010, 15:43:25 »
Wielkie dzięki za pomoc  :ok:

z czym się nie zgadzają ? mnie radio 1.13 żre mniej prądu przy GPS niż 1.17. Manila może rzeczywiście ma 2.0 Tak ten topix jest najnowszy.
Z opisem Topixa, który podaje radio 1.14.25.24 (ale poniewaz dwa ostatnie numerki są te same, to może to 14 to literówka) oraz TouchFlo 2.1. Wgrałem radio 1.17 - zobaczę jak się będzie sprawować. Doczytałem, że to Radio odpowiada za GPS, więc może będzie działać lepiej niż w poprzednim wcieleniu.
da się albo w Settings->Personal->Buttons albo w Settings->System->SoftkeyButtons zaraz sprawdzę.
będę wdzięczny
My location pokazuje się gdy mieszkasz na wsi, albo gdzieś gdzie GPS nie potrafi poprawnie określić miasta, mnie to nie przeszkadza więc się tym nie interesowałem.
Znalazłem - w ustawieniach zegara (który teraz jest wyraźnie zintegrowany z Locations pogody - w 6.1 było tylko Home i Visiting, teraz są wszystkie miasta wybrane dla pogody oraz My Location) można zaznaczyć miasto i wtedy jego pogoda pojawia sie na głównym ekranie.
Generalnie HD jest zrobiony pod 6.1 - Ten system działa stabilnie i nie muli (z założenia) tymczasem kwbr autor topixa stworzył rom na bazie romu do Diamonda zdaje się, i przez to Topix jest tak szybki jak 6.1, oferując dobrodziejstwa 6.5
Ok, pobawię się, zobaczę. Jednak skoro Topix jest taki szybki, to może Topix z WM6.1 jest jeszcze szybszy? :)

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 24, 2010, 15:56:07 »

Ok, pobawię się, zobaczę. Jednak skoro Topix jest taki szybki, to może Topix z WM6.1 jest jeszcze szybszy? :)

tak, jest.

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 24, 2010, 16:37:35 »
Czy u Ciebie menadżer pamięci też pokazuje, że programy zajmują 99-102 MB, w sytuacji, gdy żadna aplikacja poza TF nie jest uruchomiona? Posumowana pamięc procesów wymienianych w Process Manager nie przekracza 40MB. Gdzie pozostałe 60?

EDIT: Tuż po soft resecie jest 73 - czyżby jakiś memory leak?

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 24, 2010, 17:47:34 »
jest dokładnie jak mówisz, skąd jednak przeświadczenie że więcej wolnego Ramu = szybsze operowanie systemu ? Tak wcale nie jest. Nie zauważyłem także nadnormalnego zużycia baterii - nie widzę w tym problemu, także doprecyzuj co Cię niepokoi ?

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 24, 2010, 18:22:47 »
No każdy chyba system działa lepiej, jeśli ma dużo pamięci, WM nie jest tu chyba wyjątkiem!
Niepokoi mnie, jeśli prawie połowa pamięci (i to dużej pamięci) mojego HD jest zajęta "na dzień dobry", zanim puściłem jakąkolwiek aplikację.
Niepokoi mnie też, że system pokazuje zajętość ponad 2x większą niż by wynikało ze zsumowania pamięci poszczególnych procesów. Zastanawiam się co zajmuje resztę.

Z innej beczki: czy w 6.5 można jakoś skonfigurować ekran pojawiający się po naciśnięciu Start? W 6.1 miałem tam moje ulubione programy i aplikacje systemowe, teraz niby też są, ale trzeba się naklikać, żeby się do nich dostać.

To "My Location" pyta namietnie o zezwolenie na uruchomienie serwisu Google Location, ale aplikaxji Google Maps chyba w tym Topixie nie ma, trzeba doinstalować?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2010, 19:11:21 wysłana przez msz1959 »

*

Offline wal24

• 368
    • Hobby
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC LEO
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 24, 2010, 19:22:54 »
No każdy chyba system działa lepiej, jeśli ma dużo pamięci, WM nie jest tu chyba wyjątkiem!
Niepokoi mnie, jeśli prawie połowa pamięci (i to dużej pamięci) mojego HD jest zajęta "na dzień dobry", zanim puściłem jakąkolwiek aplikację.
Niepokoi mnie też, że system pokazuje zajętość ponad 2x większą niż by wynikało ze zsumowania pamięci poszczególnych procesów. Zastanawiam się co zajmuje resztę.

Z innej beczki: czy w 6.5 można jakoś skonfigurować ekran pojawiający się po naciśnięciu Start? W 6.1 miałem tam moje ulubione programy i aplikacje systemowe, teraz niby też są, ale trzeba się naklikać, żeby się do nich dostać.

To "My Location" pyta namietnie o zezwolenie na uruchomienie serwisu Google Location, ale aplikaxji Google Maps chyba w tym Topixie nie ma, trzeba doinstalować?
1. Niekoniecznie ilość wolnej pamięci to szybciej.
2. Wcale nie trzeba się naklikać, żeby coś otworzyć. Wypróbuj wypieki naszych  najlepszych kucharzy Bysia i elMInStERa i się przekonasz.
ROM: MeLoN-HD2_1.7 23152-3.14 PLK,  Radio: 2.15.50.14, HSPL: 2.08

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 25, 2010, 12:50:05 »
Czy u Ciebie menadżer pamięci też pokazuje, że programy zajmują 99-102 MB, w sytuacji, gdy żadna aplikacja poza TF nie jest uruchomiona? Posumowana pamięc procesów wymienianych w Process Manager nie przekracza 40MB. Gdzie pozostałe 60?

EDIT: Tuż po soft resecie jest 73 - czyżby jakiś memory leak?

To jest wm 6.5 i zajmuje tyle ramu i tak masz sporo gdyż na wersjach opartych o manilę 2.5 masz 80 wolnego na starcie. A ilość pamięci przy użytkowaniu jest w zupełności wystarczalna chyba że chcesz 10 programów naraz otworzyć albo z 10 zakładek w operze.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 25, 2010, 13:59:24 »

Klasyczne ikony do wgrania do windowsa tylko najpierw wyłacz tf3d

Radijo 1.13.25.24

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 25, 2010, 16:30:12 »

Dzięki, choc już się trochę przyzwyczaiłem do tych kolorowych.

Niestety, mój GPS ma w dalszym ciągu "lag", mimo Topixa i najnowszego radia :(

Nie potrafię też ustawić prawego soft-key na "Programs" (przejscie do zakładki ze skrótami), tak jak to było w 6.1. HD Tweak niby pozwala to ustawić, ale TF3D to ignoruje.

Zauważyłem też, że wyciągnięcie rysika nie odblokowuje HD-ka. Czy to jest nowy "ficzer"? Czy można to jakoś włączyć?

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 25, 2010, 16:44:33 »

Dzięki, choc już się trochę przyzwyczaiłem do tych kolorowych.

Niestety, mój GPS ma w dalszym ciągu "lag", mimo Topixa i najnowszego radia :(

Nie potrafię też ustawić prawego soft-key na "Programs" (przejscie do zakładki ze skrótami), tak jak to było w 6.1. HD Tweak niby pozwala to ustawić, ale TF3D to ignoruje.

Zauważyłem też, że wyciągnięcie rysika nie odblokowuje HD-ka. Czy to jest nowy "ficzer"? Czy można to jakoś włączyć?

Nic nie ignoruje ustaw w HD tweak i soft reset i masz. A z tym lagiem to chyba przewrażliwiony jestes sprawdz na innych nawigacjach.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 25, 2010, 23:13:54 »
Nic nie ignoruje ustaw w HD tweak i soft reset i masz.
Jak na załączonych obrazkach, między nimi - soft reset. I nie mam  :(

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 25, 2010, 23:28:27 »

Działa ustawienie wszystkiego poza programami.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 23:55:21 wysłana przez karaskiew »
Radijo 1.13.25.24

*

Offline qasq

• 33
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 26, 2010, 13:28:38 »

u mnie dziala 3.4.4

« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 08, 2010, 15:29:45 »

ja działam na h y p n o t i Q 1.8 premium i mam taki sam problem wszystko niby śmiga ustawione jak u kolegi a na ekraniku ciągle aparat jest pod prawym softkeyem

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 08, 2010, 21:10:12 »
wiersz rejestru: HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\HTC\Manila

programy

HomeRSKPath: "\windows\manila.exe"
HomeRSKText: "Programy"
HomeRSKArguments: "--switchtopage programs.page"

Kontakty

HomeLSKArguments: contacts
HomeLSKPath: \Windows\poutlook.exe
HomeLSKText: Kontakty

"\Windows\manila.exe" --switchtopage Manila://people\browserlayer\?.page - path do kontaktów HTC.
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2010, 11:39:17 wysłana przez karaskiew »
Radijo 1.13.25.24