WM6.5: Jak wyłączyć pogodę z ekranu głównego i rozbiegane ikony w menu Programy?

• 13 Odpowiedzi
  • 10282 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak w temacie.
Jak wyłączyć ikonę pogody pod zegarem na ekranie głównym i jak ustawić nierówne ikony ("plaster miodu") w menu Programy aby były elegancko w prostych rzędach?
Dziękuję.

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
Jak w temacie.
Jak wyłączyć ikonę pogody pod zegarem na ekranie głównym i jak ustawić nierówne ikony ("plaster miodu") w menu Programy aby były elegancko w prostych rzędach?
Dziękuję.

Jak nie chcesz pogody to zmień rom na taki co ma manile 2.1 a jak chcesz proste ikony to wm 6.5 na 6.1
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline MaXyM

• 469
w WM6.5 mozna ikony ulozyc jako liste (1 kolumna)
POszukaj czegos co sie nazywa AwesomeStart.cab

Niestety MS nie ma zbyt inteligentnych pracownikow i nie przewidzieli ze ikony dobrze jest posortowac. MOzna uzyc do tego JWMD IconChanger: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=567080
Jak sama nazwa wskazuje sluzy do czegosc innego ale b. pozytecznego
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
Dla wyeliminowania Mojej Lokalizacji z Home

Dzięki, działa.  Co prawda został jeszcze napis "Moja lokalizacja".  Tego się nie da usunąć???

*

Offline MaXyM

• 469
a swoja droga po cholere taka kombinacje?
Juz chyba ktos pisal - zaladuj ROM z manka2.1
HTC HD | radio: 1.17.25.09 | OS: Energy 23569 Titanium 14.Jul1010 | spb MobileShell

*

Offline LordVATer

• *
  • 86
  • Daddy Cool

Poza pogodą na Today'u manilla 2.5 różni się zdecydowanie od 2.1. Ja rozumiem "przeciwników" pogody, bo mnie tez wkurzają chmury zasłaniające mi ekran. :-|
HTC Touch HD + ROM BlackSTONEhenge v2.0

Generalnie Manila 2.5 jest fajna ale
1. pogodynka pod zegarem jest banalna (tym bardziej że w 99% przypadków samemu lepiej się wie, jaka jest pogoda za oknem)
2. trochę pocudowana jest, np. sposób wejścia do ustawień ("więcej"), lub te nierówno poukładane ikonki, co dumnie zwą plaster miodu ; )

*

Offline LordVATer

• *
  • 86
  • Daddy Cool
Co do "więcej", to wystarczy zmiana w rejestrze (było gdzieś w wątku Bysia).
Kwestia ikon, to jiż sprawa gustu - mnie to nie razi.

*

Offline MaXyM

• 469
Przede wszystkim uklad ikonek w ksztalcie plastra miodu to nie kwestia Manilli tylko WM6.5
Po drugie to mozna akurat zmienic (pisalem wczesniej)

natomiast co do pogody... czy nie wystarczy nieaktualizowac pogody zeby sie zadna nie pojawiala?

*

Offline LordVATer

• *
  • 86
  • Daddy Cool
Ale sama idea pogody nie jest zła, tylko ta głównym ekranie jest zbyteczna. Czasem fajnie sprawdzić, co fonik przewiduje na jutro.

*

Offline LordVATer

• *
  • 86
  • Daddy Cool
I z innej beczki --> zaintrygował mnie jednak problem układu ikon w MenuStart.
W pliku StartMenu_GridScene_480x800.cpr jest wpis HexagonGrid="TRUE". Zmiana "TRUE" na "FALSE" powoduje jednak zero reakcji na klikniecie w MenuStart.
Ma ktoś pomysł, co jeszcze trzeba wykombinować?

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd

Poza pogodą na Today'u manilla 2.5 różni się zdecydowanie od 2.1. Ja rozumiem "przeciwników" pogody, bo mnie tez wkurzają chmury zasłaniające mi ekran. :-|

To se je usuń co to za problem:

HTC ma jednak talent do utrudniania ludziom życia. W Manili 2.5 nie tylko denerwuje zbędna animacja cofającego się o godzinę i dwie minuty zegara, ale także pojawiająca się w tle długotrwała animacja pogody. Ok, kiedy jest ładna pogoda i rozbłyska słońce, to może i fajnie wygląda, niektórzy lubią też bez końca wpatrywać się w deszczowe wycieraczki. Ale od co najmniej miesiąca na naszych HTC pojawiają się albo paskudne szare chmury, powoli sunące po ekranie, albo szron obrastający wyświetlacz jak jakiś liszaj.

Można się tego łatwo pozbyć, nie usuwając przy tym samej ikony pogody ani animacji w zakładce Pogoda. W tym celu trzeba uruchomić na HTC edytor rejestru, wyszukać klucz HKCU/Software/HTC/Manila, a w nim parametr HomeWallpaperMode. Domyślnie jest tam ustawione „0”. Żeby wyłączyć animację pogody w ekranie Home (nie tracąc ikony pod zegarem), trzeba zmienić wartość na „2”. Powinno zadziałać od razu, bez restartowania Manili.
Inna opcja to po prostu wybranie tapety animowanej, ale ile można tego używać.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline donv

• 28
zrobiłem to. po wylaczeniu animacji - manilla 2.5 chodzi duzo szybciej i płynniej szczegolnie ze mam to na HTC HD - a ten procesoor do błyskawic nie należy.

Polecam tego moda !