Windows 7 i Device Stage

• 5 Odpowiedzi
  • 2276 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
Windows 7 i Device Stage
« dnia: Październik 25, 2009, 21:36:39 »
Cześć,
właśnie zainstalowałem Win7 i mam pytanie. W Device Stage - po polsku "Urządzenia i Drukarki" HDek pojawia się jako Generic RNDIS, i nie ma żadnych opcji synchronizacji, importu itp. i nic nie można zrobić. Miało wyglądać jakoś tak

Jedyne co wyczytałem, to to, że urządzenie podłączane do komputera musi obsługiwać technologię Device Stage - wie ktoś, czy HTC Touch HD jest z tym czymś kompatybilny? Jakieś stery trzeba, czy co?

Na razie radzę sobie po staremu, czyli WMDC.

Jarecki

*

Offline adas1990

• *
  • 87
    • HTCportal.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO
Odp: Windows 7 i Device Stage
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 25, 2009, 21:49:06 »
a nie ma takiego czgos jak..  "Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile"??

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=46f72df1-e46a-4a5f-a791-09f07aaa1914&displaylang=pl

sprobuj to zainstalowac , moze zadziala - to pod viste
Cała historia : Nokia 6610 => T610 => p7200 => kg920 => A701 => imate 9502 => iPhone 2G => n96 =>  HTC Touch HD => iPhone 3GS => T610:D => iPad 16GB wifi + 3G i HTC HD2 LEO :)

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2009, 09:18:28 »
Napisałem, że korzystam na razie z WMDC - to właśnie to. Ale chciałbym, by HDek pojawił mi się w Device Stage.

Jarecki

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2009, 16:24:53 »
Wygląda na to, że HDek przedstawia się jako magazyn danych. Napisz jaki masz ROM, to będziemy w stanie coś więcej pomyśleć.

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2009, 01:25:14 »
HDek przedstawia się jako pamięć masowa (PEN DRIVE). Trzeba go przestawić, by domyślnie używał AC, czyli w Windowsach PL będzie to coś koło tego: START->USTAWIENIA->POŁĄCZENIA->USB do PC w anglojęzycznych Windowsach będzie to: Start->Settings->Connections->USB to PC. Tam należy wybrać sobie opcję z której chce się skorzystać, lub ustawić, by za każdym razem pytał (Poza AC i USB DISK jest jeszcze opcja Internet Sharing - wtedy HDek widziany jest jako karta sieciowa via USB (RNDIS)) i poprzez moduł GSM podaje nam internet :)
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2009, 09:27:11 »
Ok, dzięki za info, popróbuję, ale wydaje mi się, że to nie to. Z obrazka wynika (oraz z innych urządzeń, które już się znajdują u mnie w Device Stage), że te właśnie opcje powinny być w prosty sposób dostępne z tego miejsca. No ale zobaczymy.

Jarecki