Duzy Problem? RESET.mscr .....

• 4 Odpowiedzi
  • 728 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Duzy Problem? RESET.mscr .....
« dnia: Czerwiec 22, 2009, 01:01:47 »
Meczy mnie fatalny problem z ktorym nie wiem juz co mam zrobic... Moze ktos tutaj na forum bedzie w stanie mi pomoc, bo ja dostaje juz goraczki od tego. Sprawa zaczela sie od tego chyba, ze zainstalowalem sobie Energy rom wczoraj  i wystrzelila mi w oczy informacja - RESET.mscr ERROR, ale zdjalem sobie "pokrywke" walnalem czerwony guziczek i po restarcie manualnym wszystko bylo jakby ok.  Teraz zainstalowalem Laurentiusa 3.0 instalacja ok. i po kalibracji ekranu wyskakuje ramka- Error - \Windows\RESET.mscr is not found.... No to mysle zrobie sobie manualny restart... ale tutaj niestety bez skutku, bo musze ponownie przechodzic proces kalibracji ekranu, wiec zabawa w kolo.
Pomyslalem, ze zainstaluje od nowa ROM oryginalny w wersji 1.56 i na niego od razu Laurentiusa- jak pomyslalem tak zrobilem... Jednak problem pojawil sie znowu, a mnie od siedzenia i myslenia rozbolala juz glowa....
Mial z Was ktos kiedys taki problem ? Ewentualnie jakies pomysly?
Z gory dzieki i pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 01:27:28 wysłana przez Czlowiekzezlota »

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
Odp: Duzy Problem?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2009, 01:05:21 »
Moze takie glupie pytanie ale czy po wgraniu nowego romu zrobiles co najmniej 2x HR ?
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2009, 01:12:07 »
Jak wgralem energy to zrobilem na pewno tylko jeden raz HR. :/ A teraz to tylko sie hard resety robia, bo dalej nie chce ten Laurntius nic przeskoczyc :)

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2009, 01:18:37 »
Po przeczytaniu jeszcze raz 1 postu ponawiam pytanie czy napewno robisz HARD RESET ? A nie czasami SOFT RESET ? Po zainsatlowaniu nowego romu i wyczyszczeniu urzadzenia ze wszystkich starych rzeczy (HR) nie powinno Ci wyskakiwac nic w stylu - RESET.mscr ERROR - chyba ze rom jakis trefny :-|
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2009, 01:23:01 »
Hard Resety ida jak nic. Trwa przygotowanie do pierwszego uruchomienia itd. Teraz nawet jeszcze raz zrobilem poprzez przytrzymanie vol- vol+ itd itd ale problem ciagle istnieje. Wgrywal oryginal, bo jutro poniedzialek a telefon teraz zaliczyl Totalny Zgon :) hehe

Update:

Trzeba podobno karte pamieci wyjac. Zaraz to sprawdze :)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2009, 10:45:15 wysłana przez Czlowiekzezlota »