HTC TOUCH HD: problemy z synchronizacja

• 8 Odpowiedzi
  • 4134 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

HTC TOUCH HD: problemy z synchronizacja
« dnia: Listopad 30, 2008, 23:16:02 »
Witam

przesiadlem sie z Acera n10 na Blackstone'a

Acer synchronizuje kalendarz i kontakty bez problemu z Outlookiem 2003 (Win XP, MsActiveSync 4.5.0)
Touch HD (a w zasadzie ActiveSync) mieli w miejscu i nie synchronizuje ani kalendarza ani kontaktow

Czy komus sie udalo zsynchronizowac Touch HD z Outlookiem?

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
Odp: HTC TOUCH HD: problemy z synchronizacja
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 30, 2008, 23:19:15 »
Ja synchronizuje bez problemu. Po kablu USB i Bluetooth
Pzdr
M

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 30, 2008, 23:22:58 »
Dzieki za szybka odp.

A ktora masz wersje Outlooka?

*

Offline masad

• 43
  • Sprzęt: P990i; HTC HD; HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 30, 2008, 23:26:44 »
Outlook 2007

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 02, 2008, 20:18:34 »
okazalo sie ze to problem z firewallem (ZoneAlarm)

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2008, 23:21:02 »
Witam! Mam pytanie jak mam podłączyć mojego HD do PC. Próbowałem kablem ale nie rozpoznaje urządzenia, próbowałem BT ale wyskakuje, że telefon mozę już być połaczony. aktive sync jest ciągle nieaktywne. BT nie wykkrywa mi PC, ale mogę wysłać pliki z PC na telefon. Mam w menu pod prawym guzikiem w send to opcję wysłania pliku i tak mi działa. Czy muszę mieć outlooka, żeby mi aktivesync zadziałał? Wykrywa mi dwa inne telefony ale nie mój komputer.
pozdro mil3k

Edit: Znalazłem przyczynę. Jak się okazało Active Sync nie chciał się połaczyć przez usb hub wbudowany w monitor lub klawiaturę. Hub w klawiaturze miał za mała moc do zasilania. Po podłączeniu bezpośrednio do usb w kompie połaczył się natychmiast. Mam nadzieją, że moje doświadczenie przyda się komuś w podobnej sytuacji.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 00:20:44 wysłana przez mil3k »

*

Offline gbetiuk

• 26
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC HD2, Omnia II, Nokia 5800
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2009, 15:32:11 »
Mam prośbę co prawda przypina sie do posta ale może ktoś mi pomoże:)

Mam Problem z Synchronizacją prze Bluetooth w programie Active Sync ( przez USB wszystko OK )

W momencie odświeżania urządzenia na komputerze pojawia się komunikat że port COM9 jest Dostępny

ActiveSync daje komunikat łączenie

Za chwilę niestety komunikat niepodłączony !!!

Bluetooth na chipe BT Broadcom

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2009, 16:48:48 »
Edit: Znalazłem przyczynę. Jak się okazało Active Sync nie chciał się połaczyć przez usb hub wbudowany w monitor lub klawiaturę. Hub w klawiaturze miał za mała moc do zasilania. Po podłączeniu bezpośrednio do usb w kompie połaczył się natychmiast. Mam nadzieją, że moje doświadczenie przyda się komuś w podobnej sytuacji.

W ustawieniach pocketa jest coś w rodzaju "nie zezwalaj na ładowanie baterii podczas połączenia USB" Wtedy być może będziesz mógł podłączyć się przez USB w klawiaturze, jeśli tak wygodniej.

Jarecki

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 18, 2011, 20:36:28 »
Witam.

Też mam nietypowy problem z synchronizacją ;.

Włączyłam wczoraj za pomocą prgramu i (oczywiście kabla USB) mojego touch HD do komputera- wszystko działało ok. Po czym dziś jak staram się zrobić to samo - za każdym razem łączy mi się z internetem.. Nie czyta komputera jako PC, ale jako dostawcę internetu. Robiłam już chyba wszystko (łącznie z resetem telefonu i komputera) i nic nie pomga... Pomożecie? :-|