Ale tak jest zawsze na początku ze sprzętami że mnóstwo ludzi którym przeszkadzają pierdoły dosłownie Pierdoły wypowiadają się na temat jakiegoś sprzętu, a często nawet nie mając go nigdy w ręku, bo wiedząc że czegoś nie można mieć to lepiej nagadać żeby tego też inni nie mieli i taka niestety jest mentalność Polaka.
- obsługa VoIPa tragiczna (tylko przez zew. słuchawki, brak obsługi wąskopasmowych płatnych kodeków)
- dokładnie ten sam procesor co na HTC Diamond (na którym byłem ewidentnie rozczarowany jeśli chodzi o prędkość działania) –
link do posta- stos protokołów Bluetooth z Microsoftu - jeden z gorszych na rynku, m.in. słaba jakość dźwięku na przynajmniej części słuchawek stereo Bluetooth (jest o tym duży
artykuł i testy na XDA Developers)
- kłopoty z nagrywaniem rozmów -
link do posta- niestandardowa rozdzielczość WVGA (problem z przynajmniej częścią aplikacji)
- ryzyko, że trafisz na odpryskującą obudowę
- za 1/3 ceny TouchHD kupisz starszy model HTC, który ustępuje następcy jedynie wyświetlaczem
To tak po parunastu minutach na forum, bo nie będę się czepiał drobniejszych niedoróbek, które są łatane.
Człowiek, który kupuje tel. za 2000 zł wzwyż często liczy, że będzie miał wszystko w jednym, a tak nie jest.
To co np. dla mnie ważne (prędkość działania, obsługa VoIPa, nagrywanie rozmów) szwankuje, a w telefonie za 500-700 zł chodzi wzorowo i bezproblemowo.
Nikomu nie odradzam zakupu (bo każdy ma własne priorytety), ale na forach ludzi powinni przede wszystkim pisać o wadach, bo o zaletach dowiesz się z każdej reklamy i każdego kolorowego czasopisma.
I nadal będę twierdził, skoro nosisz się z zamiarem kupna THD to kupuj, a jak nie to nokije 3310 i będziesz super zadowolony.
Nokia 3310 nie ma VoIPa, nawigacji GPS, nagrywania rozmów, blokowania dzwoniących, apliacji słowników obcojęzycznych i encyklopedii, podglądu dokumentów Word/Excel/Acrobat, dyktafonu, poczty elektronicznej, przeglądarki internerowej, obsługi Bluetooth, internetu przez GPRS/EDGE/HSDPA lub WiFi, nie może też działać jako modem GSM do laptopa. A z tego korzystam regularnie w E51.
Ja też mówię jak masz coś kupić to kupuj, ale masz prawo mieć świadomość co dokładnie kupujesz. I tylko tyle.