UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!

• 351 Odpowiedzi
  • 76272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
Odp: UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!
« Odpowiedź #210 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:25:21 »
sporo łatek do różnych bagów,
TouchHD to porażka,
Tak sobie czytam - w "bagach" to się zakupy nosi  :grin: - nie miałeś tego urządzenia w ręku a masz strasznie dużo do powiedzenia, do tego pda mylisz z telefonem a później się dziwisz, że barachło i niedopracowane buble  :grin:. Co do E51 jak mnie pamięć nie myli to też miała "bug'i" i to nawet dosyć poważne - jedno z pierwszych oprogramowań nie doładowywało do końca baterii, już nie wspomnę o żalach użytkowników iż Nokia Polska bardzo często unieważniała gwarancję po niby "pseudo-zalaniach", o trzeszczących klawiszach, o szparach pomiędzy panelami.

A co do łatek i farby - to oficjalnych łatek na stronie HTC jest 3 szt.
Co do farby - to jest fakt,  że pewna ilość z początku produkcji miała problem ale jak widać po tym wątku od pewnego czasu nikt nie zgłasza na tym forum nowych przypadków. Myślę że przed ar2rc długa droga ale wymieni ramkę - innym wymienili, tym bardziej że CRC nie odrzuciło tej reklamacji. Napisz do TVN Turbo że wybrali bubel roku 2008 a nie gadżet ;).

ps. Swój egzemplarz ponad miesiąc często noszę w kieszeni bez "skarpety firmowej", od początku nie mam założonej żadnej folii ochronnej i nic mi się nie rysuje, nie odpryskuje, nie trzeszczy.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 17:31:07 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #211 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:38:12 »

no tak kupujesz samochód i złazi lakier z dachu - a producent mówi - to zmiany kosmetyczne spadaj - nie podlega gwarancji - chore to jakieś - "Gadżet roku od 7boleści"

Z tą drobną róznicą że producent samochodu daje gwarancje na lakier/blache a HTC nie  :D

Co do farby - to jest fakt,  że pewna ilość z początku produkcji miała problem ale jak widać po tym wątku od pewnego czasu nikt nie zgłasza na tym forum nowych przypadków.

A czy od tamtej pory HD jest dostępny w sprzedaży? W Playu nie ma go od końca grudnia podobno.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #212 dnia: Styczeń 17, 2009, 17:44:39 »
A czy od tamtej pory HD jest dostępny w sprzedaży? W Playu nie ma go od końca grudnia podobno.

Ja nie kupowałem w Play'u tylko w internetowym sklepie - do tej pory mają "w magazynie - wysyłka w 48 godzin", pan google - wypluł kolejne kilka sklepów z THD na stanie. Inna sprawa, że ceny poszły w górę, ja kupując na początku grudnia zarobiłem 200 zł co jest trochę dziwne w tej branży :).

ps. znajomy z Plus'a twierdzi że dla biznesu mają THD więc różnie jest z tą dostępnością.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 17:47:39 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
« Odpowiedź #213 dnia: Styczeń 17, 2009, 18:48:52 »
"Z tą drobną róznicą że producent samochodu daje gwarancje na lakier/blache a HTC nie  uśmiech"

gwarancja nie obejmuje jedynie uszkodzeń powstałych na skutek niewłaściwego użytkowania - więc pisać to sobie oni mogą - prawo jest jednoznaczne w wypadku reklamacji a na wady ukryte jak w tym przypadku przysługuje 2 lata gwarancji i takie ble ble to nic nie jest warte

*

Offline overconscious

• 276
  • Sprzęt: Stary telefon na korbkę
« Odpowiedź #214 dnia: Styczeń 17, 2009, 19:33:33 »
Tak sobie czytam - w "bagach" to się zakupy nosi  :grin: - nie miałeś tego urządzenia w ręku a masz strasznie dużo do powiedzenia, do tego pda mylisz z telefonem a później się dziwisz, że barachło i niedopracowane buble  :grin:. Co do E51 jak mnie pamięć nie myli to też miała "bug'i" i to nawet dosyć poważne - jedno z pierwszych oprogramowań nie doładowywało do końca baterii, już nie wspomnę o żalach użytkowników iż Nokia Polska bardzo często unieważniała gwarancję po niby "pseudo-zalaniach", o trzeszczących klawiszach, o szparach pomiędzy panelami.

No to miałem szczęście jak i wielu tych, którzy pisali, że ten model jest na lata. A czytałem na wielu forach, zanim go kupiłem. Menu chodzi błyskawicznie, żadnych zwisów, przywisów, bateria trzyma parę dni i doskonała jest jakość połączeń.
Upgrade softu robiłem raz po zakpupie, później zabawa z softem i na tym koniec - telefon nie sprawia żadnych problemów, tylko go użytkuję. Nie zaglądam też na fora na jego temat, bo nie muszę. I chyba tak powinno być, nie?

Szkoda, że nie ustosunkowałeś się do VoIPa, który równa się realnej kasie, realnym korzyściom.
Ale za to błąd w pisowni, to ocho ochooo ochooo zauważyłeś, bo to jest dla ciebie najważniejsze w moim poscie i to "dowodzi, rze nie mam racji" (tu masz następny błąd, żebyś miał kolejne argumenty). 

Napisz do TVN Turbo że wybrali bubel roku 2008 a nie gadżet ;).

Wiesz pracuję w branży informatycznej od wielu lat. M. in. miałem i administrowałem własną siecią Internetową i powiem ci, że jak ktoś wyskoczył by z tekstem "kupujemy ten czy inny sprzęt, bo tak powiedzieli w TVN Turbo", to by kolegom po fachu pewnie dupa odpadła ze śmiechu. Ktoś taki uznany byłby za kompletnego idiotę.
Jeśli TV lub kolorowe czasopisma są dla ciebie autorytetem, to należy ci tylko pogratulować "fachowości".
TV Turbo to program dla mas, a jaką inteligencję ma tłum to wiadomo.

Ja nie chcę gadżetu roku, bo gadżety są dla dzieci, ja chcę wiedzieć dlaczego kupuję tel. za 2000 zł, a nie np. za 700 zł (HTC Polaris, HTC Diamond, Nokia E51, czy inny wg potrzeb). Konkretne argumenty, których nie masz (poza oczywiście większym wyświetlaczem, ale za to i większym rozmiarom).

Z mojej strony EOT.

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #215 dnia: Styczeń 17, 2009, 21:32:57 »
No to miałem szczęście jak i wielu tych, którzy pisali, że ten model jest na lata. A czytałem na wielu forach, zanim go kupiłem. Menu chodzi błyskawicznie, żadnych zwisów, przywisów, bateria trzyma parę dni i doskonała jest jakość połączeń.
Upgrade softu robiłem raz po zakpupie, później zabawa z softem i na tym koniec - telefon nie sprawia żadnych problemów, tylko go użytkuję. Nie zaglądam też na fora na jego temat, bo nie muszę. I chyba tak powinno być, nie?
Czyli z tego co piszesz E51 kupiłeś po jakimś czasie obecności na rynku, po drugie zauważ że na THD jeszcze nie było żadnej aktualizacji softu a na E51 było kilka. Poza tym piszę Ci po raz kolejny mylisz pojęcia smartpone'a z pda ale jak widzę nie dociera do Ciebie :). Informacje o wadach E51 znalazł "pan google" wciągu kilku sekund - inni kłamią ? Poza tym jak pisałem wcześniej tak jak Ty piszesz że nie masz problemów z E51 tak ja nie mam ze swoim Touch HD i tak powinno być prawda :) ?

Szkoda, że nie ustosunkowałeś się do VoIPa, który równa się realnej kasie, realnym korzyściom.
U mnie w firmach używamy sprzętowych bramek na centralach, skype'a, gsm'ów więc jak dla mnie THD sprawdza  się - co mam więcej pisać ?

Ale za to błąd w pisowni, to ocho ochooo ochooo zauważyłeś, bo to jest dla ciebie najważniejsze w moim poscie i to "dowodzi, rze nie mam racji" (tu masz następny błąd, żebyś miał kolejne argumenty). 

Przecież pracujesz od dłuższego czasu w branży IT - tak trudno zainstalować sobie automat sprawdzający pisownię albo wcisnąć przed wysyłką posta "sprawdź ortografię" ?

Wiesz pracuję w branży informatycznej od wielu lat. M. in. miałem i administrowałem własną siecią Internetową i powiem ci, że jak ktoś wyskoczył by z tekstem "kupujemy ten czy inny sprzęt, bo tak powiedzieli w TVN Turbo", to by kolegom po fachu pewnie dupa odpadła ze śmiechu. Ktoś taki uznany byłby za kompletnego idiotę.
Jeśli TV lub kolorowe czasopisma są dla ciebie autorytetem, to należy ci tylko pogratulować "fachowości".
TV Turbo to program dla mas, a jaką inteligencję ma tłum to wiadomo.
Widzisz na końcu mojej wypowiedzi takie coś ";)" wiesz co to oznacza - jak nie to sprawdź zanim zaczniesz dalej opowiadać historię swojego życia  :D.
Co do "branży" to pierwszą siecią jaką robiliśmy była na bnc plus wydzwanianie się na bbs'y :). Nie martw się o moje  autorytety jestem z pokolenia  gazet : Bajtka , Komputera, radiowej Trójki gdzie emitowano w eter programy komputerowa - taka pierwsza sieć bezprzewodowa, co prawda jednokierunkowa ale jak głowica dobrze była ustawiona w magnetofonie program normalnie się uruchamiał ;) .

Ja nie chcę gadżetu roku, bo gadżety są dla dzieci, ja chcę wiedzieć dlaczego kupuję tel. za 2000 zł, a nie np. za 700 zł (HTC Polaris, HTC Diamond, Nokia E51, czy inny wg potrzeb). Konkretne argumenty, których nie masz (poza oczywiście większym wyświetlaczem, ale za to i większym rozmiarom).
I znowu mylisz pojęcia telefonu i pda, co do argumentów to "wpadłeś" do tego wątku pochwaliłeś się co masz/co miałeś, gdzie pracowałeś - co tata ma i do czego używa - rzuciłeś że THD to badziew z błędami bo niektórzy tak piszą. Ja tu nie widzę żadnych konkretów i argumentów z którymi można by było polemizować.
Jeżeli chcesz żeby dalej wątku nie zaśmiecać mogę Ci napisać na pw dlaczego nie wybrałem Diamond'a i Polaris'a.

ps. Jeżeli E51 taki idealny to czemu używacie Diamonda do nawigacji - przecież na Symbiana masz starego TomTom 6, GarminaXT, Route66, Sygic Mobile Navigation i wiele innych programów ? Nokia ma lepszą baterię od Diamonda, jest szybsza, lepiej wykonana, mieści się nie z jedną ale z dwoma paczkami papierosów :).

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
  • Gadżeciarz - Fotograf - Militarysta :P
  • Sprzęt: LG L7
« Odpowiedź #216 dnia: Styczeń 17, 2009, 22:42:26 »
"overconscious" dobra nie spuszczaj się już tak bardzo na Touch HD jaki to on zły, sprzedaj, wyrzuć rób co chcesz i idź ze swoją Nokją Efu51 na forum Nokiji i tam się nią podniecaj a nie nam tu forum zaśmiecasz.

Napisałeś już post w którym opisałeś swoje mega wady HD i ok, więc nie pisz i nie narzekaj ciągle o nim bo to już nudne. Ba pewnie to już jest specjalne z twojej strony podburzanie ludzi żeby nie kupowali bo tak samo jak ty będą mieli "urażone uczucia".

Niestety czasy dobrych gadżetów elektronicznych już są za nami i nie zapowiada się żeby wróciły w najbliższym czasie, więc zostań sobie przy tej swojej nudnej jak flaki z olejem nokiji, albo nawet kup sobie jeszcze starszą bo jeszcze mniej zawodna.
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #217 dnia: Styczeń 18, 2009, 11:00:47 »
5pirit nie ma co się kłócić  - E51 jako telefony gsm/voip może być dobry, w końcu ma fabrycznie zaimplementowaną obsługę. Tu chodzi o to że człowiek nie ma urządzenia a feruje wyroki bo ktoś coś napisał.

Wracając do tematu, dzisiaj dokładnie obejrzałem obudowę - dalej nic się nie łuszczy ale na wypadek wkleiłem w uchwycie samochodowym gąbkę bo na dolnych łapach był goły plastik.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #218 dnia: Styczeń 18, 2009, 15:50:16 »
"overconscious" dobra nie spuszczaj się już tak bardzo na Touch HD jaki to on zły, sprzedaj, wyrzuć rób co chcesz i idź ze swoją Nokją Efu51 na forum Nokiji i tam się nią podniecaj a nie nam tu forum zaśmiecasz.

Napisałeś już post w którym opisałeś swoje mega wady HD i ok, więc nie pisz i nie narzekaj ciągle o nim bo to już nudne. Ba pewnie to już jest specjalne z twojej strony podburzanie ludzi żeby nie kupowali bo tak samo jak ty będą mieli "urażone uczucia".

Niestety czasy dobrych gadżetów elektronicznych już są za nami i nie zapowiada się żeby wróciły w najbliższym czasie, więc zostań sobie przy tej swojej nudnej jak flaki z olejem nokiji, albo nawet kup sobie jeszcze starszą bo jeszcze mniej zawodna.

nie zgadzam się z przedmówcą - uważam że lepiej napisać co i jak - niż robić dobrą minę do złej gry i proponuję nie pisz "kup sobie to,idź ze swoją Nokją Efu51" bo on Ci nie pisze co Ty masz robić

aha i dodam tylko, że dzięki takim postom które mówią więcej o THD ja wstrzymałem się z zakupem - w ostatniej chwili - gdybym kupił za 2k produkt aż tak niedopracowany - nie miałbym za szczęśliwej miny - poczekam nieco, aż dużo nieznających się osób wtopi - po reklamie "gadżetu roku" i zaraz ceny spadną
« Ostatnia zmiana: Styczeń 18, 2009, 16:03:23 wysłana przez robix1999 »

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
« Odpowiedź #219 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:38:43 »

nie zgadzam się z przedmówcą - uważam że lepiej napisać co i jak - niż robić dobrą minę do złej gry i proponuję nie pisz "kup sobie to,idź ze swoją Nokją Efu51" bo on Ci nie pisze co Ty masz robić

aha i dodam tylko, że dzięki takim postom które mówią więcej o THD ja wstrzymałem się z zakupem - w ostatniej chwili - gdybym kupił za 2k produkt aż tak niedopracowany - nie miałbym za szczęśliwej miny - poczekam nieco, aż dużo nieznających się osób wtopi - po reklamie "gadżetu roku" i zaraz ceny spadną

No dobra nie kupisz za 2 koła sprzętu, ale jak myślisz ile koztowała Nokija E51 jak weszła na rynek? I jakoś kupił chociaż opinie też na początku były nieciekawe. Ale tak jest zawsze na początku ze sprzętami że mnóstwo ludzi którym przeszkadzają pierdoły dosłownie Pierdoły wypowiadają się na temat jakiegoś sprzętu, a często nawet nie mając go nigdy w ręku, bo wiedząc że czegoś nie można mieć to lepiej nagadać żeby tego też inni nie mieli i taka niestety jest mentalność Polaka. Póki nie weźmiesz sam sprzętu do ręki to się nie dowiesz nic. Osobiście mam już THD od ponad miesiąca i nic ani jednej ryski, nic się nie dzieje, i tak opinie też trzeba czytać a nie myśleć że "o ten to ma to i tak będzie chwalił żeby nie wyszedł na kolejnego naiwnego".

I nadal będę twierdził, skoro nosisz się z zamiarem kupna THD to kupuj, a jak nie to nokije 3310 i będziesz super zadowolony.

A co do opinii że takie wypowiedzi o sprzęcie są dobre, może i tak ale drążenie cały czas tego samego co już się napisało wcześniej, to się nazywa "gorzkie żale"! Żenada!
SPV M3000 --> Qtek 8300 --> LOOX N560 --> SPV M3100 --> HTC TyTn II Kaiser --> HTC Touch HD --> HTC Raphael --> Samsung Spica i5700 --> Samsung OMNIA Pro B7350 --> HTC Wildfire S --> Samsung Galaxy ACE --> SPV M3100 --> LG L7 ....

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #220 dnia: Styczeń 18, 2009, 22:59:31 »
no i finito la komedyja rym patelnia....mi tam nic nie zlazi,,,no chyba  ze skora....jak jest potrzeba  :mrgreen: :P....a po za tym uzywam i ciesze sie swoim THD i  jestem z niego zadowlony ,to jest moj drugi poket, i jak narazie nie mam zamiaru wracac do gsm-ow   :)

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #221 dnia: Styczeń 19, 2009, 06:25:02 »
No tak "ja jestem mądrzejszy! a właśnie że nie bo ja!! a nie bo ty gupi jesteś!!! ...."
Tak to sie właśnie czyta od jakichś paru stron...
Ja chciałbym dostać odpowiedź konkretną na pytanie:
  Kto reklamował złażącą farbę oraz komu reklamacje uznali i w jakiej formie została zrealizowana?
No bo chyba o to chodzi koniec końców większości co czytają ten wątek, nochyba że nie...
Ktoś tu nieśmiało napisał że mu wymienili i więcej cisza. Bicie piany?

*

Offline overconscious

• 276
  • Sprzęt: Stary telefon na korbkę
« Odpowiedź #222 dnia: Styczeń 19, 2009, 12:16:26 »
Ale tak jest zawsze na początku ze sprzętami że mnóstwo ludzi którym przeszkadzają pierdoły dosłownie Pierdoły wypowiadają się na temat jakiegoś sprzętu, a często nawet nie mając go nigdy w ręku, bo wiedząc że czegoś nie można mieć to lepiej nagadać żeby tego też inni nie mieli i taka niestety jest mentalność Polaka.

- obsługa VoIPa tragiczna (tylko przez zew. słuchawki, brak obsługi wąskopasmowych płatnych kodeków)
- dokładnie ten sam procesor co na HTC Diamond (na którym byłem ewidentnie rozczarowany jeśli chodzi o prędkość działania) – link do posta
- stos protokołów Bluetooth z Microsoftu - jeden z gorszych na rynku, m.in. słaba jakość dźwięku na przynajmniej części słuchawek stereo Bluetooth (jest o tym duży artykuł i testy na XDA Developers)
- kłopoty z nagrywaniem rozmów - link do posta
- niestandardowa rozdzielczość WVGA (problem z przynajmniej częścią aplikacji)
- ryzyko, że trafisz na odpryskującą obudowę
- za 1/3 ceny TouchHD kupisz starszy model HTC, który ustępuje następcy jedynie wyświetlaczem

To tak po parunastu minutach na forum, bo nie będę się czepiał drobniejszych niedoróbek, które są łatane.
Człowiek, który kupuje tel. za 2000 zł wzwyż często liczy, że będzie miał wszystko w jednym, a tak nie jest.
To co np. dla mnie ważne (prędkość działania, obsługa VoIPa, nagrywanie rozmów) szwankuje, a w telefonie za 500-700 zł chodzi wzorowo i bezproblemowo.
Nikomu nie odradzam zakupu (bo każdy ma własne priorytety), ale na forach ludzi powinni przede wszystkim pisać o wadach, bo o zaletach dowiesz się z każdej reklamy i każdego kolorowego czasopisma.

I nadal będę twierdził, skoro nosisz się z zamiarem kupna THD to kupuj, a jak nie to nokije 3310 i będziesz super zadowolony.

Nokia 3310 nie ma VoIPa, nawigacji GPS, nagrywania rozmów, blokowania dzwoniących, apliacji słowników obcojęzycznych i encyklopedii, podglądu dokumentów Word/Excel/Acrobat, dyktafonu, poczty elektronicznej, przeglądarki internerowej, obsługi Bluetooth, internetu przez GPRS/EDGE/HSDPA lub WiFi, nie może też działać jako modem GSM do laptopa. A z tego korzystam regularnie w E51.

Ja też mówię jak masz coś kupić to kupuj, ale masz prawo mieć świadomość co dokładnie kupujesz. I tylko tyle.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 12:36:29 wysłana przez overconscious »

*

Offline filipp

• *
  • 59
  • Sprzęt: (SX1, E50, E61i), E71, hp 214
« Odpowiedź #223 dnia: Styczeń 19, 2009, 13:35:44 »
Jakoś to wszystko co napisaliście powyżej oraz niedawne informacje o "obwąchiwaniu" się HTC z układami nVidii spowodowało, że postanowiłem zaczekać co z tego będzie dalej. Wydać ponad dwa tysiące na coś, co potem będzie wq... to nie problem, to mogę zrobić w każdej chwili, a na razie po prostu dobrze zainwestuję tę kasę  :wink: i poczekam. Gdyby THD kosztował o tysiąc mniej lub max tyle co Diamond, to może jeszcze, ale tak to jednak za dużo za beta-produkt.

*

Offline ssj4

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB SDHC
« Odpowiedź #224 dnia: Styczeń 19, 2009, 15:26:16 »
Ja kupiłem sobie taki czarny gumowy pokrowiec na Touch HD na allegro i bardzo fajnie się sprawuje. Naprawde polecam. Żadnych przetarć na 100% :)
-HTC TyTn II
Rom: Dutty's WM6.1 Hybrid v2
Radio : 1.64.08.21 (PLAY)

-MDA Vario II

-Blackberry 8707v simlock free, menu PL

*

Offline 5pirit

• **
  • 184
« Odpowiedź #225 dnia: Styczeń 19, 2009, 17:49:10 »
No i dobra każdy kupuje co chce, tylko chodzi mi głownie o to że skoro raz się coś napisało to po co to drążyć cały czas w kółko....

*

Offline RadaRes

• 487
« Odpowiedź #226 dnia: Styczeń 19, 2009, 20:48:39 »
skoro raz się coś napisało to po co to drążyć cały czas w kółko....

NOOOOO

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #227 dnia: Styczeń 19, 2009, 20:50:57 »
Zrobił się mały offtop. Tutaj mieliśmy wytaczać żale dotyczące odprysków. I wracając do tej właśnie przypadłości; czy ktoś już policzył jak często i ilu osobom to się zdarzyło? Kolega przede mną zwrócił uwagę na ważną rzecz. Bardzo łatwo jest zasugerować się danymi paru osób,które hipnotyzując - stale jak mantra powtarzanymi lamentami - zniekształcają obiektywny obraz sytuacji. Nie staje po żadnej ze stron powyższej polemiki ale chciałbym wyciągnąć jakieś wnioski. Analizując cały topic znalazłem może (strzelam) kilka osób z tym problemem. Reszta to niepokoje,lęki i pretensje "zainteresowanych" choć niekoniecznie mających coś wspólnego z fizycznym obcowaniem ze sprzętem HD.

Reasumując na podstawie trwającej prawie 2 miesiące dyskusji - niczym ten nieszczęsny hadek nie różni się w tym względzie od innych aparatów.
Przynajmniej statystycznie. Jak zobaczymy ile mamy odsłon na tym forum (a sięgających już w dziesiątkach tysięcy), z czego duży odstetek jest właścicielami HD (ale zaniże w ciemno pi razy drzwi z 1000 delikwentów-właścicieli HD) z czego powiedzmy 10 osób zgłosiło problem w tym "tridzie" to mamy prosty rachunek :::::   najwygodniej  wyrażany w promilach ;)   ... a narazie to tylko tyle prawdy merytorycznej wnosi wasza gorąca dyskusja.

P.S. Jestem za każdymi argumentami zarówno za jak i przeciw. Ale starajmy się odróżnić i izolować subiektywnie obrane stanowisko od czegoś co nazwiemy pragmatycznym obiektywizmem.Choć linia dzieląca ten niuans niewątpliwie jest cienka. Poniższy post bardziej przedstawia tendencje typu : "Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" ;)    ... niźli prawdziwy dowód winy

- obsługa VoIPa tragiczna (tylko przez zew. słuchawki, brak obsługi wąskopasmowych płatnych kodeków)
- dokładnie ten sam procesor co na HTC Diamond (na którym byłem ewidentnie rozczarowany jeśli chodzi o prędkość działania) – link do posta
- stos protokołów Bluetooth z Microsoftu - jeden z gorszych na rynku, m.in. słaba jakość dźwięku na przynajmniej części słuchawek stereo Bluetooth (jest o tym duży artykuł i testy na XDA Developers)
- kłopoty z nagrywaniem rozmów - link do posta
- niestandardowa rozdzielczość WVGA (problem z przynajmniej częścią aplikacji)
- ryzyko, że trafisz na odpryskującą obudowę
- za 1/3 ceny TouchHD kupisz starszy model HTC, który ustępuje następcy jedynie wyświetlaczem

« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2009, 20:58:57 wysłana przez woody »

*

Offline dareksad

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #228 dnia: Styczeń 19, 2009, 22:00:12 »
No tak "ja jestem mądrzejszy! a właśnie że nie bo ja!! a nie bo ty gupi jesteś!!! ...."
  Kto reklamował złażącą farbę oraz komu reklamacje uznali i w jakiej formie została zrealizowana?
No bo chyba o to chodzi koniec końców większości co czytają ten wątek, nochyba że nie...

Dołączę się do kolegi, dobrze pisze. :ok:
Na piszcie kto reklamował i czy oddali czy każą czekać 

TO JEST TEMAT  "UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!"
... i niech nikt nikogo nie pyta co mu się w tym sprzęcie podoba a co nie. :mad:

*

Offline sanchez

• *
  • 70
  • Sprzęt: Mio A501 -> N95 8GB, HTC Touch HD
« Odpowiedź #229 dnia: Styczeń 20, 2009, 08:10:12 »
Witam wszystkich.
Chciałem tylko dodać, że mam HD z serii HTC850, więc problem powinien mnie teoretycznie nie dotyczyć, ale ... zacząłem używać uchwytu do nawigacji i miejscu gdzie sprzęt jest trzymany pojawiła się malutka kropeczka bez lakieru, pod którą widać srebrny kolor, więc chyba jednak obudowa jest metalowa. Dodam tylko, że ze sprzętem obchodzę się delikatnie i nosze w firmowej skarpecie, a w tym uchwycie był raptem ze 4 razy. Więc czyżby nowsze modele też miały wady, no bo nie sądzę, żeby dedykowany uchwyt mógł uszkodzić obudowę.
ROM: 21684 wjtk HD DOWN BETA (1.5) & Android 2.2 (FroYo) (V1.6)
Radio: 1.14.25.24

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #230 dnia: Styczeń 20, 2009, 08:40:56 »
na allegro można na aukcji też zobaczyć taki HD z odpryskami  http://allegro.pl/item534420138_nowosc_htc_touch_hd_od_supersprzedawcy.html
nie wygląda to dobrze prawdę mówiąc  :(

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #231 dnia: Styczeń 20, 2009, 09:50:26 »
ja napiszę jak skończyła się moja walka z lakierem z hd.
po wizycie u rzecznika praw konsumenta i skomentowania mojej walki z serwisem, htc oraz germanos gdzie był kupiony poprosił o zostawienie pełnomocnictwa.
następnego dnia po południu pani z germanos zadzwoniła bym odebrał telefon.
jak się okazało telefon nowy i pani powiedziała "ale pan upierdliwy".
rzecznik gdzieś wyszukał iż serwis musi w ciągu 14 dni poinformować o przedłużającej się naprawie, a oni zapomnieli.
tak więc za 30 zł(flaszka dla rzecznika)bo nie chciał nic !!!(są tacy ludzie ?) mam nowy telefon, a na przyszłość powiedział iż gwarancję mam wyrzucać przy kupnie

TAKŻE RADA KTÓRA POWINNA BYĆ NA PIERWSZEJ STRONIE TEGO WĄTKU

NIE KORZYSTAĆ Z GWARANCJI !!!

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #232 dnia: Styczeń 20, 2009, 09:58:32 »
i bardzo dobrze się stało - robienie ludzi w trąbę też ma swoje granice - cieszę się razem z Tobą - bo co za dużo to niezdrowo jest  :grin:

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #233 dnia: Styczeń 20, 2009, 10:27:43 »
Panowie ja mam Kaisera z Ery i też kicha....srebrna farba złazi a pod spodem biały plastik...koszmar :-| chciałem wymienić go na HD ale jak mam wybulić 2000 PLN i ma mnie straszyć widok taki sam jak w Kaiserze.... dojenie ludzi poprzez wrzucanie takich niedoróbek to jest  :mad:.....
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 10:59:54 wysłana przez januszjur »

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #234 dnia: Styczeń 20, 2009, 10:47:19 »
a na przyszłość powiedział iż gwarancję mam wyrzucać przy kupnie

TAKŻE RADA KTÓRA POWINNA BYĆ NA PIERWSZEJ STRONIE TEGO WĄTKU

NIE KORZYSTAĆ Z GWARANCJI !!!

He he czyli powtórzył to co Ci pisałem 13 stycznia, gwarancja producenta jest dobrowolna i w związku z tym może on niemal dowolnie kształtować warunki realizacji. Tylko kwestie nieujęte w warunkach gwarancji regulowane są przez kodeks cywilny.
Lepiej chroni konsumenta odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową, nie wiem czemu ludzie wybierają gwarancję pozbywając się większości praw  :O.

ps. Najważniejsze że sprawa została załatwiona pozytywnie i jesteś usatysfakcjonowany, ciekawi mnie tylko co w momencie gdybyś miał zakupione jakieś licencje na IMEI tamtego THD.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
« Odpowiedź #235 dnia: Styczeń 20, 2009, 20:20:44 »
miałem tak z kaiserem i Automapą - jeden mejl załatwił sprawę - po godzinie jak sprawdziłem odblokowali mi urządzenie - miplo tak samo a co do innych programów to pędzisz na stronę *************** i tam znajdziesz tenże program z odpowiednią witaminką i tak masz legalnie kupiony program bez żadnych problemów  :proud:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2009, 20:27:52 wysłana przez robix1999 »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #236 dnia: Styczeń 20, 2009, 20:32:38 »
Witam, jeśli sprzęt jest kupiony na osobe fizyczną ( nie na firme , nie na osobe fizyczna prowadząca działanosc gospodarcza ) to przez 24 miesiace chroni nas ustawa konsumencka, ktora nie ma nic wspolnego z gwarancja. Odpowiada sprzedawca nie producent. Przy oddaniu wadliwego sprzetu do sprzedawcy trzeba zazanczyc, ze nie interersuje nas gwarancja ( bo nie przyjmujecie jej warunków ) tylko na zasadzie wspomnianej ustawy. wazne zeby bylo to wpisane na kwicie ze sklepu. Sprzet oddajecie na podstawie "niezgodnosci towaru z umowa". Ja tak "reklamowalem"juz rozne rzeczy łacznie z peknieta tylna lampa w C5 po 6 miesiacach. Pan w serwisie zrobil zdjecia i powiedzial ze wysle do Citroena po aceptacje. Na drugi dzien zadzwonil i powiedzial ze nie darady - citroen odmowil, a ja na to, ze poprosze to na pismie i ze bede reklamowal na zasadzie usawy konumeckiej - za 20 minut mialem telefon ze mam przyjechac bo mi te lampe wymienia.

Pozdrawiam
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #237 dnia: Styczeń 22, 2009, 13:16:16 »

Czy ma ktos odpowiedż na to pytanie? Czy serwis HTC nie przyjmuje reklamacji ze schodząca farbą?

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #238 dnia: Styczeń 22, 2009, 13:34:46 »

Czy ma ktos odpowiedż na to pytanie? Czy serwis HTC nie przyjmuje reklamacji ze schodząca farbą?

Zrozum jedna rzecz, ze gwarancja jest dobrowalna umową pomiedzy producentem a użytkownikiem sprzetu, samochodu etc.. Masz prawo jej nie akceptować. Idziesz do sprzedawcy, który zgodnie z ustawa o "Ochronie niektórych praw konsumentów" z dnia 22 lipca 2002 roku zobowiazany jest przez okres 24 miesiecy do odpowedzialnosci za sprzet który sprzedaje. Mowisz ze kupiles sprzet, ktory mial piekna czarna obudowę i z nieznanych przyczyn zaczela schodzic farba co jest niezgodne z umowa poniewaz kupujac sprzet sprzedawca nie poinformowal cie o tym ze moze zchodzic farba a co za tym idzie mogles przypuszczac ze nie bedzie schodzic. Reasumujac sprzet jest niezgodny z umowa ktora w momencie sprzedazy zawarl z toba sprzedawca.

Jesli sprzet kupiles na firme to pozostalo Ci tylko dochodzic swoich praw u producenta sprzetu na zasadzie gwarancji.

Wszystko w tym temacie.

Pozdrawiam

W załączniku przedmiotowa ustawa.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 13:47:56 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #239 dnia: Styczeń 22, 2009, 13:47:12 »
wydaje mi się że macie racje z tą gwarancją sprzedawcy ale tylko w okresie  6-ciu miesięcy od daty zakupu. W tym czasie trzeba go reklamować u sprzedawcy, niech on wysyła go do serwisu. Jeżeli usterka nie zostanie usunięta w okresie 6-ciu miesięcy macie prawo żądania wymiany sprzętu na nowy ( bez wad )  lub też zwrotu gotówki. Jeżeli tego nie zrobicie u sprzedawcy w okresie tych 6-ciu miesięcy zostaje tylko producent....

cyt:
Gwarancja:

Otóż jest to dobrowolne zobowiązanie się gwaranta (najczęściej sprzedawca jest tylko łącznikiem). Pan tylko ją akceptuje. A więc gwarant zastrzega zakres gwarancji, zarówno w kwestii długości jej trwania, sposobu reakcji na zgłoszone przez konsumenta zastrzeżenia, jak również w kwestii elementów towaru, które w ogóle gwarancja obejmuje. Jest to jednakże tylko jedna z dwóch dróg, jakie ma konsument dochodząc swych praw.
Drugą drogą dochodzenia swoich praw jest niezgodność towaru z umową w chwili jego wydania. Regulowana jest przez ustawę z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego (Dz. U. Nr 141 Poz. 1176 ze zm.). Artykuł 4 tejże ustawy brzmi:

Art. 4. 1. Sprzedawca odpowiada wobec kupującego, jeżeli towar konsumpcyjny w chwili jego wydania jest niezgodny z umową; w przypadku stwierdzenia niezgodności przed upływem sześciu miesięcy od wydania towaru domniemywa się, że istniała ona w chwili wydania.

http://www.bip.krakow.pl/?mmi=400
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 13:49:42 wysłana przez Rybson »
Rybson