UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!

• 351 Odpowiedzi
  • 76227 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jarmor

• 36
  • Sprzęt: HTC Hermes, HP iPAQ 214, FS LOOX 720, Samsung Wave
Odp: UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!
« Odpowiedź #150 dnia: Grudzień 19, 2008, 01:45:04 »
witam, użytkuje HD'ka już miesiąc (z Play'a, 44 tydzień) narazie brak jakichkolwiek odprysków. Porblem mam natomiast z tyłem telefonu. Z tyłu dół HD'ka jest lakierowany i pojawiły mi się już tam przetarcia tegoż lakieru :/  Czy u was też tak się dzieje ? Jestem naprawdę zawiedziony jakością wykonania HD'ka... Rozumiem jakbym nosił go w kieszeniu przez pół dnia a potem nim przez drugie pół jeżdził po blacie stołu...Ale ja o niego dbam, noszę w oryginalnym pokrowcu, a po stole nie jeździ... heh

Potwierdzam, ten lakierowany dół jest bardzo wrażliwy na otarcia, też bardzo dbam o HD i mnie to drażni, że po tygodniu użytkowania (pokrowiec, obchodzenie się jak z jajem) lakier w dwóch miejscach zmatowiał. Zakupiłem w końcu kaburę Krusell'a do iPhona (troszkę za duża) i wykleiłem mikrofibrą - teraz ma jak w puchu. Wiem, że to zakrawa na paranoję, ale czasami odsprzedaję sprzęt, a zniszczona obudowa dość znacznie obniża cenę.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #151 dnia: Grudzień 19, 2008, 03:12:33 »
U mnie po 2 tygodniach używania lakier dalej ok. HD noszę cały czas w spodniach bez futerału. Za to zauważyłem że rysuje się ten plastikowy spód zakrywający antenę. Staram się nim nie szurać po stole i kłaść na miękkie powierzchnie ale mimo wszystko jest ślad. Przykleiłem sobie teraz kawałek taśmy przeźroczystej. Bardzo mało widoczne i skuteczne :)
Are you shpongled?

*

Offline anion

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC TouchHD (WWE_EE_1.56.479.0)
« Odpowiedź #152 dnia: Grudzień 19, 2008, 07:27:16 »
(…) Przykleiłem sobie teraz kawałek taśmy przeźroczystej. Bardzo mało widoczne i skuteczne :)

Obyś tylko odklejając ją nie zebrał przy okazji lakieru... :)

Ziele, a tak w ogóle – bo kupiliśmy w tym samym czasie, w tym samym miejscu – u mnie też jak na razie z lakierem jest OK.
W niczym kobieta nie wygląda tak dobrze jak w niczym.

« Odpowiedź #153 dnia: Grudzień 19, 2008, 07:55:00 »
Play niczego nie wycofal.. Dzisiaj bylem w media w opolu i sprzedawca pokazal mi jedna sztuke ktora pokazuje klientom.. Jak sie okazalo 44 tydzien.. Kolejne odpryski pojawialy sie wrecz na moich oczach.. Majac swoje hd w kieszeni (tez 44 tydzien) zaczalem sie troszke obawiac szczerze mowiac.. Przejzalem jeszcze 3 inne sztuki tez bedace z tego samego okresu ale zostawione wciaz na stanie.. Wiec nie wycofuja wszedzie:P Pytajac o odpryski uslyszalem jedynie ze sprzedawca dowiedzial sie tego ode mnie.. Nie otrzymal co do tego poki co stosownych informacji, zednej reklamacji tez poki co nie mial..

Oczywiście,że Play niczego nie wycofał a tymbardziej z powodu odprysków.
Ktoś parę postów wcześniej  "zapodał Trolla" z tym wycofywaniem ;)

To ja pisałem o wycofaniu ale nic nie pisałem, że powodem jest lakier. Dzwoniłem do Wrocławskiego salonu i mi gościu powiedział, że musieli odesłać wszystkie HTC Touch HD do magazynów. Z tego co mówił, powodem jest zmiana oprogramowania

*

Offline mrock

• *
  • 54
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #154 dnia: Grudzień 19, 2008, 14:33:07 »
Witam,

Po kilku dniach użytkowania na razie prak odprysków, za to jeden pixel walnięty, ale w tak dziwny sposób, że tylko na czarnym ekranie go widać.
Model HT847...

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #155 dnia: Grudzień 19, 2008, 17:27:50 »
mój znajomy - prawie miesiąc używania - zero odprysków.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #156 dnia: Grudzień 19, 2008, 18:23:52 »
U mnie za to nie działa wysuwanie rysika - tzn działa jak pod kątem będę wysuwał rysik i wyraźnie zawadzi o pstryczek, normalnie mogę wsuwać i wysuwać i nic się nie dzieje (nie reaguje tak jak na jednej recenzji ).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #157 dnia: Grudzień 22, 2008, 12:17:39 »
Telefon wrócił z reklamacji. Obudowa wymieniona

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
  • Sprzęt: HTC HD  Blackstone
« Odpowiedź #158 dnia: Grudzień 22, 2008, 18:24:25 »
tydzien w lapach...nic sie nie dzieje :P

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #159 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:52:20 »
Dzis byłem w sprawie swojego HD , w sklepie gdzie kupowałem i dowiedziałem się ,że dostali informację z HTC, o wadliwych obudowach (tylko bez określenia o co chodzi) z serii HT843 i HT849. Ciekawe czy to w związku z opisywanym tu problemem , czy wyszło coś innego.

*

Offline eplus

• **
  • 111
  • Sprzęt: Samsung Galaxy
« Odpowiedź #160 dnia: Grudzień 24, 2008, 08:05:56 »
47-tydz. produkcji, tydzien katowania sprzetu i jak na razie jest o.k. Odpryskow brak :)

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #161 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:12:22 »
gdzie sie odczytuje tydzien produjcji?

*

Offline jakub_27

• 39
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #162 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:43:19 »
jest napisane w tym wątku :D
Napisane: Grudzień 24, 2008, 11:41:25
Chłopaki na innych forach kolekcjonują numery seryjne modeli, w których problem wydaje się być najbardziej tkliwy.
Na chwilę obecną HT843XXXXX oraz HTC844XXXX podobno to te najbardziej felerne. 43 i 44 tydzień produkcji 2008 roku.
Pod baterią można sprawdzić numer seryjny.

.... a imię jego było czterdzieści i cztery ;)

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #163 dnia: Grudzień 24, 2008, 12:22:07 »
najprościej na pudełku od telefonu a ewentualnie pod baterią
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline TheTrooper76

• *
  • 59
« Odpowiedź #164 dnia: Grudzień 27, 2008, 20:16:40 »
50 tydzień produkcji. Użytkowanie normalne, wala od ponad tygodnia  :) bez jakichkolwiek zabezpieczeń (oprócz brando) po kieszeniach, biurku, kot na podłodze testował ekran dotykowy łapą jak budzik dzwonił i nie zauważyłem najmniejszych śladów łuszczenia farby.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 27, 2008, 20:31:34 wysłana przez TheTrooper76 »
ROM: Energy ROM 23569 Sense2.5 GTX
AM 6.5.0 Beta 2

*

Offline Sony

• *
  • 88
  • Sprzęt: HTC Touch HD, Gigabyte M912M, HP SLATE 2
« Odpowiedź #165 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:06:24 »
U mnie podobnie 850 - czyli 50 tydzień i wszystko OK :D :D
Noszę w kiesznie w koszuli - nie tryałem go jakoś specjialnie ale nie ma śladu na obudowie.
Na dniach kupuję etui Krussel'a lub PDAir i będe miał święty spokój. HD'ka kupiłem bez abonamentu, w lokalnym, zaufanym sklepie komputerowym, nie wiem skąd go sprowadzili - ale mówili, że ich dostawca zamówił ponad 200 urządzęń, dostał 100 i wszystkie zostały zarezerwowane przed dostawą - mojedo otrzymałem w Wigilię :D O od tego czasu go męczę - zdążyłem już dwa razy go flashować :D :D

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #166 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:13:55 »
Po 3 tygodniach używania farba dalej ok (47tyg). Też tak macie że na tej farbie pojawiają się małe mikroryski jak na elementach chromowanych w innych pda? HD noszę bez futerału i widać farba trochę się rysuje.
Are you shpongled?

*

Offline jezjacek

• *
  • 72
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Acer Iconia Tab
« Odpowiedź #167 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:50:43 »
44 tydzień. Używam go ponad miesiąc. W futerale od początku. Farba nie odpada. Natomiast na drugiej stronie jest już matowa "kreska" od kładzenia na biurko, szafki itp po wyjęciu z futerału.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2008, 14:54:22 wysłana przez jezjacek »

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #168 dnia: Grudzień 28, 2008, 15:48:10 »
44 tydzien, pojawil sie pierwszy odprysk. narazie nie przeszkadza, ale z kolejnymi na pewno trzeba bedzie reklamować. i tu pytanie: walić do playa czy HTC?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #169 dnia: Grudzień 28, 2008, 22:20:16 »
44 tydzien, pojawil sie pierwszy odprysk. narazie nie przeszkadza, ale z kolejnymi na pewno trzeba bedzie reklamować. i tu pytanie: walić do playa czy HTC?

Na poczatku walilbym do Play, jako niezgodnosc towaru z umowa. Mozna tez do HTC o ile juz oficjalnie uznaja to za swoja wine, a nie zwalaja na nieprawidlowe
uzytkowanie, moze tez byc zapis w gwarancji, ze nie uznaja mechanicznych uszkodzen. Jedno nie wyklucza drugiego.

« Odpowiedź #170 dnia: Grudzień 29, 2008, 01:16:28 »
Mnie odpryski wyskoczyły po 4 dobach.
S/N: HT849xxx
- jutro sprawę podnoszę w EuroAGD - tam go kupiłem.
pozdr- dam znać co i jak

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #171 dnia: Grudzień 30, 2008, 21:53:57 »
Moja seria to 50, jak narazie mam drugi tydzień i wszystko gra, łącznie z językiem polskim :ok:
Zobaczymy po miesiącu...

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #172 dnia: Grudzień 31, 2008, 08:58:44 »
Ja mam serię 844...... już prawie 6 tygodni, noszę w kieszeni bez skarpety, raz wpakowałem go na drobne i delikatny odprysk lakieru, ale malutki około 0,5 mm, dotknięcie pisakiem do płyt i nic nie widać. Lakier jest delikatny , ale samoistnie nic nie odpada. Słyszałem ,że z Xperią jest gorzej bo pęka. :)

« Odpowiedź #173 dnia: Grudzień 31, 2008, 16:42:35 »
Zanieś do PLAY. Ja tak zrobiłem. Oni to wysyłają do jedynego serwisu HTC w Polsce - Regenersis. Po 8 dniach otrzymałem urządzenie z wymienioną obudową

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #174 dnia: Grudzień 31, 2008, 16:54:58 »
44 tydzień, telefon mam ponad miesiąc, noszony w "gumie" i jak dotąd żadnego odprysku.

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #175 dnia: Grudzień 31, 2008, 16:58:21 »
Czy można zapytać który rodzaj masz etui gumowego, bo na allegro widziałem dwa rodzaje?

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #176 dnia: Grudzień 31, 2008, 17:22:36 »
Źle się wyraziłem pisząc "guma". Miałem na myśli skarpetkę od htc.

*

Offline gumpinoga

• **
  • 235
« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 04, 2009, 20:38:13 »
prawie miesiac w lapach....nic,,,,,zadnych odpryskow  :grin:

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 09, 2009, 19:08:12 »
ja zaniosłem do play.
od 18 grudnia leży w crc janki. dziś dzwoniłem i powiedzieli iż czekają na odpowiedź od htc.
Jestem załamany ile można czekać na odpowiedź ? tym bardziej że jest to naprawa gwarancyjna

*

Offline Quark79

• *
  • 90
  • Sprzęt: tytn II,Touch HD,desire hd => sgs  II
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 09, 2009, 23:04:52 »
Witam

Moj HTC jest z 49tyg, Jak juz pisalem po dniu uzytkowania pojawil sie pierwszy odprysk... Pierwszy i ostatni :) Pomijajac jeden problem z regolacja glosnosci w telefonie, ktory rozwiazal HR i od 2 tygodni mam spokoj. :E