UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!

• 351 Odpowiedzi
  • 76238 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
Odp: UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!
« Odpowiedź #120 dnia: Grudzień 09, 2008, 08:40:20 »
A są do wyboru jakieś kolory HTC HD czy tylko jest jeden kolor ?

Tak jak z FORDEM T - mogłeś wybrać dowolny kolor nadwozia pod warunkiem, że był to kolor... CZARNY  :wink:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 10, 2008, 19:32:03 wysłana przez zygzag »

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
« Odpowiedź #121 dnia: Grudzień 09, 2008, 23:10:22 »
Nabyłem dzisiaj HTC HD z 47 tygodnia wersja softu PL. Na razie ok. Jeżeli ktoś będzie mieć pytania to służę pomocą.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #122 dnia: Grudzień 09, 2008, 23:15:41 »
Nabyłem dzisiaj HTC HD z 47 tygodnia wersja softu PL. Na razie ok. Jeżeli ktoś będzie mieć pytania to służę pomocą.

Masz pl wersje czy nakładkę spolszczajaca?
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #123 dnia: Grudzień 09, 2008, 23:46:03 »
Sam już nie wiem. Kupiłem w sklepie KLAUTEL. Telefon był już z Polskim softem. Umówiłem się ze sprzedawcą że ma być PL i tak jest. Ale w oryginale do Polski przyjechał w wersji angielskiej, więc nie wiem dokładnie czy to nakładka czy wgrywany od początku był Polski system. Ważne że Polski. Działa ok.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #124 dnia: Grudzień 10, 2008, 00:17:29 »
Sam już nie wiem. Kupiłem w sklepie KLAUTEL. Telefon był już z Polskim softem. Umówiłem się ze sprzedawcą że ma być PL i tak jest. Ale w oryginale do Polski przyjechał w wersji angielskiej, więc nie wiem dokładnie czy to nakładka czy wgrywany od początku był Polski system. Ważne że Polski. Działa ok.

Dialera masz po polsku ???

Zobacz w Usun programy co masz zainstalowane.
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #125 dnia: Grudzień 10, 2008, 15:08:05 »
Jak się spisuje z polskim ? Czy wsztstko chodzi płynie ?
Napisz coś .

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #126 dnia: Grudzień 10, 2008, 15:34:01 »
Generalnie chodzi płynnie. Czasami złapie jakieś zacięcie ale za chwilę wszystko powraca do normy. Ogólnie wszystko w porządku. Nakładka TouchFLO i system Windows 6.1 spolszczone.

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #127 dnia: Grudzień 10, 2008, 15:59:15 »
Czy program z nakładką jest dołączony np. na płycie. Chodzi mi o to że jak odinstaluje nakładkę czy będzie ją można później zainstalować

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #128 dnia: Grudzień 10, 2008, 16:58:53 »
Nie dostałem. W razie czego powrót do sklepu :) Myślę że nie powinni robić problemu. Dowiedziałem się że po Hard Reset zostaje polska nakładka. Jakby coś nie tak mam przecież dowód zakupu ...

Powróćmy jednak do tematu wiadomości :) W razie pytań proszę wysyłać info na skrzynkę ...

*

Offline luksik

• 32
  • Sprzęt: HTC Wizard
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 11, 2008, 23:37:07 »
Hej.
Ja dzisiaj podzwoniłem po krakowskich oddziałach play i udało mi się w jednym znaleźć HD'ka. Cały zadowolony popędziłem do ich siedziby. Zaglądnąłem pod klapkę i zobaczyłem tydzień 44. Myślę, raz się żyje, więc zaryzykuję :) Oglądam urządzenie, a tu moim oczom ukazuje się ... odprysk, który przy mnie sprzedawca zmienił w całą grupę odprysków  :-| Jak popytałem po salonach to z wszystkich wycofali i nikt nie wie kiedy się pojawią znowu. Nie zostało nic jak tylko czekać  :sleepy:

Pozdrawiam

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 12, 2008, 02:04:23 »
Hej.
Ja dzisiaj podzwoniłem po krakowskich oddziałach play i udało mi się w jednym znaleźć HD'ka. Cały zadowolony popędziłem do ich siedziby. Zaglądnąłem pod klapkę i zobaczyłem tydzień 44. Myślę, raz się żyje, więc zaryzykuję :) Oglądam urządzenie, a tu moim oczom ukazuje się ... odprysk, który przy mnie sprzedawca zmienił w całą grupę odprysków  :-| Jak popytałem po salonach to z wszystkich wycofali i nikt nie wie kiedy się pojawią znowu. Nie zostało nic jak tylko czekać  :sleepy:

Pozdrawiam

mnie mówili,że tak schodzą. Nie słyszałem o wycofywaniu :O

*

Offline anion

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC TouchHD (WWE_EE_1.56.479.0)
« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 12, 2008, 08:19:42 »
Schodzą ... z powrotem do magazynów  :D
W niczym kobieta nie wygląda tak dobrze jak w niczym.

« Odpowiedź #132 dnia: Grudzień 13, 2008, 12:03:32 »
Mój HD-k padł po 3 dniach, wysłałem do naprawy. Po tygodniu wrócił sprawny ale z odpryskami. Telefon znów poszedł na reklamację :/

*

Offline 502423131

• 15
  • Sprzęt: iPhone 4
« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 13, 2008, 16:16:49 »
Zakupiłem HTC HD z 47 tygodnia wersja softu PL i po jednym dniu pojawił się u mnie odprysk. Generalnie jestem zawiedziony tym urządzeniem i zostaje przy iPhonie 3G. Wyświetlaczy tych urządzeń nie można porównać o ile pisanie w HD jest ok to przewijanie palcem podczas przeglądania www jest na poziomie miernym. W pierwszym dniu obudowa HD trzeszczała w dolnej części. Miałem nadzieję pozbyć się iPhona i palmtopa którego używam do nawigacji (automapa) ale nie udało się. Może gdybym nie przyzwyczaił się do komfortu obsługi palcem iPhona nie doznał bym takiego szoku. Zaznaczę że urządzenia potrzebuję do przeglądania www i poczty. 
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2008, 16:23:35 wysłana przez 502423131 »

« Odpowiedź #134 dnia: Grudzień 14, 2008, 20:13:27 »
HD ogólnie bardzo dobry palmtop. Ja mam egzemplarz z 47 tygodnia i lakier nie schodzi mimo że palm "wędruje" po biurku albo z kluczami w kieszeni, dzieciak też już zdążył się z nim zapoznać i wszystko z obudową ok. Jestem zadowolony i polecam.

*

Offline Jabco

• 31
  • Sprzęt: MDA Compact IV
« Odpowiedź #135 dnia: Grudzień 15, 2008, 11:13:16 »
Wczoraj w salonie Playa powiedzieli, że nie maja HD ponieważ firma jest w trakcie wgrywania polskiego oprogramowania. I nowe urządzenia, które pojawią sie teraz w salonie będa juz w wersji PL :ok:

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #136 dnia: Grudzień 15, 2008, 19:56:06 »
Witam. Posiadam HD z 47 tygodnia i na razie OK. Zakupiony 9/12, noszony w dołączonym futerale. Coś więcej napisze za miesiąc.

*

Offline hesus86

• 42
  • Sprzęt: Blackstone
« Odpowiedź #137 dnia: Grudzień 15, 2008, 22:28:59 »
moj jest z Playa. seria 44. mam go juz ok 3 tygodni, noszony w kieszeni bez zadnych futeralow itd, zadnych ubytkow lakieru.

*

Offline Quark79

• *
  • 90
  • Sprzęt: tytn II,Touch HD,desire hd => sgs  II
« Odpowiedź #138 dnia: Grudzień 15, 2008, 23:45:58 »
Witam
 49 tydzien produkcji i po dniu uzywania mam pierwszy odprysk. W sumie to wogole mi to nie przeszkadza, bo dla mnie telefon ma dzialac a nie wygladac i z tego powodu napewno nie bede go reklamowal chyba ze... Ze jest to poczatek masowej migracji farby z HD :mad: Jesli ktos ma juz dluzej swoj telefon i odlazi mu farba to prosze o info, czy ma to skale masowa  :E czy sa to tylko sporadyczne odpryski.

Pozdrawiam

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #139 dnia: Grudzień 17, 2008, 11:02:47 »
Chciałem się dowiedzieć czy ktoś już reklamował te odpryski farby, czy play wymienia telefony na nowe? Jak długo się czeka , bo chyba od ręki tego nie załatwiają :P

« Odpowiedź #140 dnia: Grudzień 17, 2008, 11:44:56 »
Ja jestem w trakcie reklamacji odprysków. Tylko, że u mnie to trochę inna historia :) Wpierw wysłałem do naprawy bo mi się HD nie chciał włączyć ( po 3dniach od zakupu). Wrócił z serwisu sprawny ale z odpryskami. Znów pojechał do serwisu i teraz czekam co zrobią. Ogólnie to chciałbym nową sztukę, ale z tego co mi wiadomo to PLAY wycofał wszystkie HD na magazyny

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #141 dnia: Grudzień 17, 2008, 17:20:31 »
Panowie proponuję utworzyć osobny wątek gdzie będą wrzucane zdjęcia tych przypadków, bez dodatkowych komentarzy typu u mnie nie schodzi, a u mnie schodzi schodzić itp. Jak się uzbiera kilka przypadków, każdy wyśle kilka słów do HTC Polska z linkiem do tego wątku - chodzi żeby było to czytelne, zorganizowane, żeby było widać skalę problemu, bo jak narazie wątek jest mało czytelny.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline hashx

• 38
  • Sprzęt: HTC TouchHD
« Odpowiedź #142 dnia: Grudzień 17, 2008, 19:00:27 »
Play niczego nie wycofal.. Dzisiaj bylem w media w opolu i sprzedawca pokazal mi jedna sztuke ktora pokazuje klientom.. Jak sie okazalo 44 tydzien.. Kolejne odpryski pojawialy sie wrecz na moich oczach.. Majac swoje hd w kieszeni (tez 44 tydzien) zaczalem sie troszke obawiac szczerze mowiac.. Przejzalem jeszcze 3 inne sztuki tez bedace z tego samego okresu ale zostawione wciaz na stanie.. Wiec nie wycofuja wszedzie:P Pytajac o odpryski uslyszalem jedynie ze sprzedawca dowiedzial sie tego ode mnie.. Nie otrzymal co do tego poki co stosownych informacji, zednej reklamacji tez poki co nie mial..

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #143 dnia: Grudzień 17, 2008, 19:43:10 »
mój wysłałem do serwisu z powodu dwóch odprysków. czekam na rezultaty. a poza tym skrzypiała mi tylna obudowa. ma ktoś te objawy ?

*

Offline smuga

• *
  • 66
« Odpowiedź #144 dnia: Grudzień 17, 2008, 20:08:22 »
Z tą cholerną tylnią obudową to mnie też cholera bierze. Skrzypi jak za przeproszeniem drzwi od wychodka  :E

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #145 dnia: Grudzień 17, 2008, 20:43:30 »
Z tą cholerną tylnią obudową to mnie też cholera bierze. Skrzypi jak za przeproszeniem drzwi od wychodka  :E

u mnie to samo, nie mam co prawda odprysków i bad pixeli ale ta tylnia obudowa skrzypi jak wspomniane już drzwi  :grin:

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #146 dnia: Grudzień 18, 2008, 15:06:58 »
49 tydzień, prosto z pudełko narazie łupieżu brak   :E
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline silver_pl

• 38
  • Sprzęt: TouchHD
« Odpowiedź #147 dnia: Grudzień 18, 2008, 18:45:44 »
witam, użytkuje HD'ka już miesiąc (z Play'a, 44 tydzień) narazie brak jakichkolwiek odprysków. Porblem mam natomiast z tyłem telefonu. Z tyłu dół HD'ka jest lakierowany i pojawiły mi się już tam przetarcia tegoż lakieru :/  Czy u was też tak się dzieje ? Jestem naprawdę zawiedziony jakością wykonania HD'ka... Rozumiem jakbym nosił go w kieszeniu przez pół dnia a potem nim przez drugie pół jeżdził po blacie stołu...Ale ja o niego dbam, noszę w oryginalnym pokrowcu, a po stole nie jeździ... heh :S

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
« Odpowiedź #148 dnia: Grudzień 18, 2008, 19:24:40 »
49 tydzień, prosto z pudełko narazie łupieżu brak   :E
U mnie też brak (też 49)
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #149 dnia: Grudzień 19, 2008, 01:09:59 »
Play niczego nie wycofal.. Dzisiaj bylem w media w opolu i sprzedawca pokazal mi jedna sztuke ktora pokazuje klientom.. Jak sie okazalo 44 tydzien.. Kolejne odpryski pojawialy sie wrecz na moich oczach.. Majac swoje hd w kieszeni (tez 44 tydzien) zaczalem sie troszke obawiac szczerze mowiac.. Przejzalem jeszcze 3 inne sztuki tez bedace z tego samego okresu ale zostawione wciaz na stanie.. Wiec nie wycofuja wszedzie:P Pytajac o odpryski uslyszalem jedynie ze sprzedawca dowiedzial sie tego ode mnie.. Nie otrzymal co do tego poki co stosownych informacji, zednej reklamacji tez poki co nie mial..

Oczywiście,że Play niczego nie wycofał a tymbardziej z powodu odprysków.
Ktoś parę postów wcześniej  "zapodał Trolla" z tym wycofywaniem ;)