Mała uwaga odnośnie testu ze stronki pda.pl.
Uważam że to tekst klasycznie napisany na zamówienie HTC . Dosłownie atakuje autora tego wątku, że ten ma wadliwy model HD. Jakaś chorość dla mnie. To przeprasza – gdzie miał z tym pójść. Gdyby nie było Internetu to prawdopodobnie te osoby z wadliwymi modelami zostałyby z przysłowiowym palcem w d…e. Kto by się nimi przejmował – nikt by o nich nic nie wiedział . Odpowiedź w przypadku reklamacji – „trzeba było uważać a nie nosić z kluczami, rzucać po ziemi itp”. Nawet w tym wątku przeczytałem - że były kiedyś problemy poprzednimi modelami HTC i jakoś nikt się klientami nie przejmował. Teraz chwali się że zareagowali i wymieniają wadliwy sprzęt. Nie wiem czy by tak zrobili gdyby nie upublicznienie problemu i właśnie takie posty na forum – OBY.
HD – to droga zabawka, gadżet – klasyczny produkt – który się pierwsze kupuje a potem szuka dla niego zastosowania. Jednak kupujący taką drogą zabawkę najpierw jednak często przeglądają fora internetowe zanim zdecydują się na zakup. Estetyka w takiej ZABAWCE to 50% sukcesu. System może się zacinać , połowa programów wieszać ale powiedzcie mi jak będąc na zlocie firmowym wywołać zazdrość kolegów HD w momencie gdy jest cały w pryszczach

Aparat jest niezaprzeczalnie ŚLICZNY – super zabawka – wiele można mu wybaczyć ale nie problemy z szeroko rozumianą estetyką. Taką świadomość HTC i stąd ich reakcja. Myślę że na tym szumie wiele stracili. Ja osobiście zrezygnowałem NA RAZIE z zakupu HD. Poczekam. W tym roku na Mikołaja miał być HD – niestety będzie netbook Samsunga NC10 ( wczoraj kupiony ) . Zabawka – tylko dzisiaj będę musiał wymyślić jakieś uzasadnienie jej zakupu

Też nie zgadzam się że spokojem można dużo załatwić czasem i owszem ale tak na prawdę to bycie chamem i walczenie do końca o swoje bardziej się opłaca.
Ostatnio kupiłem na urodziny kobiecie w wielkim sieciowym sklepie czółenka - takie pozłacane buciki – cena 500zł. I po miesiącu z jednego zeszła ta złota farba. Żona poszła reklamować te buty – i co. 3x odmowna odpowiedź – 2 tzw opinie biegłych negatywne ( idiota stwierdził że to od wody

??. Poszedłem sam. Totalny cham ( taki nie jestem

– gbur, robienie przez 5 minut szumu w sklepie, straszenie forum regionalnym, itp., i co - po 5 minutach obiecali wymienić buty. W sprawach istotnych nie opłaca się być miłym i dobrym bo każdy będzie miał człowieka gdzieś – na takie zachowanie właśnie wielkie sklepy liczą, że ludzie nie będą mieli sił i ochoty walczyć o swoje….