UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!

• 351 Odpowiedzi
  • 76226 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
Odp: UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 06, 2008, 11:39:09 »
byłem orientacyjnie pytać się w Play mimo że nie mam HD (jeszcze) i znają ponoć problem i wymieniają sprzęt!! więc nie wiem o co tyle hałasu
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 06, 2008, 11:49:03 »
Ja planuję kupić nie u operatora, tylko za gotówkę. Zastanawiam się jak podchodzi do tego problemu HTC POLSKA. Nie chciał bym żeby w serwisie się wymigiwali od naprawy, ewentualnej wymiany. Aparat ten porostu kosztuje zbyt dużo by takie "przypadki" miały rację bytu. Ponawiam więc pytanie i proszę użytkowników serii 45 i późniejszej czy problem ten także występuje? Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2008, 11:50:37 wysłana przez gajo333 »

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 06, 2008, 12:23:45 »
Ja mam 47 tydzień i nic nie odłazi. Zakupiony w palmtop experts. Play sam siebie wkopał. Więcej stracą niż zyskali przez wyłączność :P
Are you shpongled?

*

Offline jacek73

• *
  • 98
  • Sprzęt: Blackberry 9780, iPAQ 316
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 06, 2008, 14:47:36 »
45 tydzień i wszystko OK od ponad tygodnia  :ok:

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 06, 2008, 15:50:22 »
Dziękuję za wypowiedzi. Czy ktoś jeszcze posiada ten fonik ? Proszę dzielić się uwagami. Przecież każdego mogło to spotkać. Temat powinien być kontynuowany. Dzięki za info.

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 06, 2008, 16:05:51 »
ja mam z Playa już 4tyg, seria 44 i jest OK :ok:
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 06, 2008, 16:09:09 »

4 tyg temu jeszcze ich nie było w PLAY ( w Polsce). Były niedostępne. Proszę nie wprowadzać klubowiczów w błąd.

*

Offline __PeTe__

• **
  • 105
  • Sprzęt: _Moja_ewolucja_: Palm M500 -> HP 3870 -> HP 4150 -> Palm Treo 500V -> SPV M3100 (WM 6.1 PDA Viet) + Palm Treo 750v
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 06, 2008, 16:23:58 »
Zacytuję konkurencję, ale wypowiedz na ten temat jest pełna i dosyć rozsądna:

Problem schodzącej farby Touch HD

Miłej lektury i nie ulegajmy panice ...

Pozdrawiam

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 06, 2008, 20:03:15 »

4 tyg temu jeszcze ich nie było w PLAY ( w Polsce). Były niedostępne. Proszę nie wprowadzać klubowiczów w błąd.

3tyg i 2 dni czyli 4tydzień leci teraz :P
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline mabo

• **
  • 198
  • Sprzęt: Galaxy Note, Mio Spirit 680
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 06, 2008, 20:40:44 »
Panowie.. oto co zrobiłem.. :mrgreen:
dziś odebrałem z PLAYa swojego HD :D

Wg mojego kalendarza od 18 listopada minęły 2 tygodnie i 5 dni.. :shock:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 06, 2008, 20:43:11 wysłana przez mabo »

*

Offline nowak.michal

• *
  • 90
  • Sprzęt: 3gs 32GB/HD2(near future)
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 07, 2008, 00:59:04 »
pojawila sie malutka kropeczka(odprysk) ...
telefonu nie nosze w kieszeni z innymi drobiazgami i dodam ze nie upadl nigdy ...

w miedzyczsie postaram sie umiescic zdjecie ..

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 07, 2008, 01:19:44 »
Zacytuję konkurencję, ale wypowiedz na ten temat jest pełna i dosyć rozsądna:

Problem schodzącej farby Touch HD

Miłej lektury i nie ulegajmy panice ...

Artukuł ma chyba ostudzić rozgorączkowanych właścicieli HTC TOUCH HD. Nie zgodzę się z jedną rzeczą w nim zawartą a mianowicie z tym że dotyczy to niewielkiej grupy ludzi a konkretniej było tam coś o "kilku egzemplarzach". Nie stałem się posiadaczem HD więc nie mogę potwierdzić że farba odłazi a tym bardziej że HTC ruszyło się i wymienia sprzęty. Nie dziwie się ludziom których ten problem dotknął bo gdyby mój Touch Pro miał taką wadę to bankowo bym się zirytował.

Jednak biorąc pod uwagę to że jest coś takiego jak laboratorium kontroli jakości to nie powinna mieć miejsca taka sytuacja. To nie są już czasy gdzie jak w przypadku malucha mówi się ze jego silniki jeśli schodziły z taśmy produkcyjnej w poniedziałek to miały 20km a nie 24 (po ciężkim weekendzie załogi) ;). Nie sądzę żeby przez dwa tygodnie produkcji nikt nie zauważył że coś jest nie tak.

Moim skromnym zdaniem firma HTC mimo że nie dział na rynku jakoś specjalnie długo zdobyła sobie w moim mniemaniu jak i pewnie wielu jeszcze osób miano wyjątkowej, może nie "wizjonerskiej" ale na pewno mogącej się pochwalić wieloma znakomitymi rozwiązaniami. Jednakże jeśli ktoś pozwala żeby z taśmy produkcyjnej schodziły wadliwe egzemplarze i nie organizuje bardzo szybko akcji wymiany to coś jest nie tak. Rozumiem cięcie kosztów ale chyba nie kosztem jakości produktu...
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 07, 2008, 09:30:33 »
Mała uwaga odnośnie testu ze stronki pda.pl.
Uważam że to tekst klasycznie napisany na zamówienie HTC . Dosłownie atakuje autora tego wątku,  że ten  ma wadliwy model HD. Jakaś chorość dla mnie. To przeprasza – gdzie miał z tym pójść. Gdyby nie było Internetu to prawdopodobnie te osoby z wadliwymi modelami zostałyby  z przysłowiowym palcem w d…e. Kto by się nimi przejmował – nikt by o nich nic nie wiedział . Odpowiedź  w przypadku reklamacji – „trzeba było uważać a nie nosić z kluczami, rzucać po ziemi itp”. Nawet w tym wątku przeczytałem  - że były kiedyś problemy poprzednimi modelami HTC i jakoś nikt się klientami nie przejmował. Teraz chwali się że zareagowali i wymieniają wadliwy sprzęt. Nie wiem czy by tak zrobili gdyby nie upublicznienie problemu i właśnie takie posty na forum – OBY.
HD – to droga zabawka, gadżet – klasyczny produkt – który się pierwsze kupuje a potem szuka dla niego zastosowania. Jednak kupujący taką drogą zabawkę najpierw jednak często przeglądają fora internetowe zanim zdecydują się na zakup. Estetyka w takiej ZABAWCE to 50% sukcesu. System może się zacinać , połowa programów wieszać ale powiedzcie mi jak będąc na zlocie firmowym wywołać zazdrość kolegów HD w momencie gdy jest cały w pryszczach ???;) Aparat jest niezaprzeczalnie ŚLICZNY – super zabawka – wiele można mu wybaczyć ale nie problemy z szeroko rozumianą estetyką. Taką świadomość HTC i stąd ich reakcja. Myślę że na tym szumie wiele stracili. Ja osobiście zrezygnowałem NA RAZIE z zakupu HD. Poczekam. W tym roku na Mikołaja miał być HD – niestety będzie netbook Samsunga NC10 ( wczoraj kupiony ) . Zabawka – tylko dzisiaj będę musiał wymyślić jakieś uzasadnienie jej zakupu ;)
Też nie zgadzam się że spokojem można dużo załatwić czasem i owszem ale tak na prawdę  to bycie chamem i walczenie do końca o swoje  bardziej się opłaca.
Ostatnio kupiłem na urodziny kobiecie  w wielkim sieciowym sklepie  czółenka  - takie pozłacane buciki – cena 500zł. I po miesiącu z jednego zeszła ta złota farba. Żona poszła reklamować te buty – i co. 3x odmowna odpowiedź – 2 tzw opinie biegłych negatywne ( idiota stwierdził że to od wody ?????. Poszedłem sam. Totalny cham  ( taki nie jestem ;) – gbur, robienie przez 5 minut szumu w sklepie, straszenie forum regionalnym, itp., i co -  po 5 minutach obiecali wymienić buty. W sprawach istotnych nie opłaca się być miłym i dobrym bo każdy będzie miał człowieka gdzieś – na takie zachowanie właśnie wielkie sklepy liczą, że ludzie nie będą mieli sił i ochoty walczyć o swoje….

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 07, 2008, 12:36:42 »
telefonu nie nosze w kieszeni z innymi drobiazgami i dodam ze nie upadl nigdy ...

Hej Michał
Mówisz że pojawiła Ci się malutka kropeczka. Czy masz może jedną z tych serii HT843XXXXX lub HTC844XXXX ???. Seria jest ukryta pod baterią telefonu. Seria Dotyczy 43 i 44 tygodnia produkcji aparatu. Dzięki za info.

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 07, 2008, 14:56:32 »

Hej Michał
Mówisz że pojawiła Ci się malutka kropeczka. Czy masz może jedną z tych serii HT843XXXXX lub HTC844XXXX ???. Seria jest ukryta pod baterią telefonu. Seria Dotyczy 43 i 44 tygodnia produkcji aparatu. Dzięki za info.

To też nie jest tak,że problem dotyczy 43 i 44.
Dotyczył dopóki były tylko te modele w sprzedaży. Najwięcej było 43 więc proporcjonalnie podejrzenie padło tu. Potem były doniesienia o 44.
Ale widziałem na forach-portalach też i 45 i 47, których jest jeszcze stosunkowo mniej. Autor artykułu z pda mówi o garstce pechowych użytkowników.
Faktycznie jak zdasz sobie sprawe z tego ile aparatów zostało już sprzedanych to na forach masz istotnie mały odsetek "ujadających".
Ale musimy też wziąć pod uwagę,że nie wszyscy droczą się i ubolewają w takiej formie jaką jest forum dyskusyjne. Więc problem nie jest banalny. A właśnie między innymi dzięki takim skargom korporacje mogą ulec presji konsumenta i uwzględniać reklamacje jak również w konsekwencji dbać o polepszenie jakości. Dlatego zgadzam się z Tomisek - czasy są takie,że nawet asertywność nabrała nowej jakości aby była skuteczna - granicząca z chamstwem niestety. Z kolejną sugestią Tomiska jakoby autor z w/w pda portalu kluczył pod siermięgą lobby HTC można dyskutować. Bardziej uznałbym go za fana HTC niż ambasadora chociażby przez te mało merytoryczne artykuły-testy. A chyba HTC stać na kogoś więcej niż tylko amatora,z manierycznym "mlaskaniem"  :P. Choć nie ukrywam zawdzięczamy mu "first view" czegoś o czym możemy tylko spekulować.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 07, 2008, 16:20:43 »
Mała uwaga odnośnie testu ze stronki pda.pl.
Uważam że to tekst klasycznie napisany na zamówienie HTC .

Pan redaktor nieraz pokazywał zamiłowanie do Panów z HTC, w szczególności do Pana Leśniaka (patrz wywiad). Podejście które prezentuje jest przeciwieństwem tego co prezentuje w podobnych artykułach, w których był w stanie objechać produkt (pda, nawigacje) ot tak sobie. Skąd ta nagła zmiana? Nie, żebym tutaj coś podejrzewał, skądże... ot taka po prostu ciekawość...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline nowak.michal

• *
  • 90
  • Sprzęt: 3gs 32GB/HD2(near future)
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 07, 2008, 16:51:48 »

Hej Michał

hej
tak
844
kropeczka jest malutka mniejsza niz glowka od szpilki ..wiec mi jakos nie przeszkadza ..
ale sadze ze kwestia czasu a bracia i siostrzyczki ujawnia sie w wiekszej ilosci ..

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 07, 2008, 19:10:42 »
Poszedłem sam. Totalny cham  ( taki nie jestem ;) – gbur, robienie przez 5 minut szumu w sklepie, straszenie forum regionalnym, itp., i co -  po 5 minutach obiecali wymienić buty. W sprawach istotnych nie opłaca się być miłym i dobrym bo każdy będzie miał człowieka gdzieś – na takie zachowanie właśnie wielkie sklepy liczą, że ludzie nie będą mieli sił i ochoty walczyć o swoje….

Nie popadajmy w skrajności - wystarczy zwykła ludzka asertywność i znajomość przepisów dotyczących reklamacji zamiast chamstwa. No ale zgadzam się z zupełności że miłym to być nie można gdy producent często ma klientów gdzieś i przedstawia jakieś "swoje" ekspertyzy odnośnie naszego sprzętu.

Coś w stylu - nasi eksperci uważają że to nie nasz wina ;)

No a jak mają uważać inaczej skoro to nasi eksperci - ja jestem swoim ekspertem i mam swoje zdanie  :ok:

A pytanie do posiadaczy wadliwych HD - czy komuś sprzęt już wymienili?
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 07, 2008, 20:07:24 »
Właśnie dołączam się do pytania

Czy wymieniono komuś wadliwego HTC HD - wadliwego z powodu uszkodzonego lakieru ???

Proszę dzielić się informacjami

*

Offline Petros

• 274
    • http://www.petros.loocky.pl
  • Sprzęt: Samsung i780 ^ WM6.1 ^ SPB MS3.5
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 07, 2008, 21:56:45 »
Ja spytam inaczej:
Czy jest ktoś kto ma problemy z farbą i odmówiono mu przyjęcia HD'ka na gwarancji?
Bo wszyscy marudzą a nikt nie pisze czy coś z tym robił.
Ja mojego HD kupie w lutym i poczekam a wyeliminują wszystkie errory.
My phone is my PC.
(2004) Nokia 3310   ;   (2005) Motorola A925
(2006) Eten G500+  ;   (2010)Samsung i780

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 07, 2008, 22:45:14 »

skad wiecie kiedy, gdzie i jakie serie sie pojawiaja?

jak sprawdzic konkretny model i jakich serii szukac/omijac?
Vulnerant Omnes, Ultima Necat

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 07, 2008, 22:53:20 »
Belek ostatni post z 3 strony.
Tez nie masz na to gwarancji że ominiesz wadliwy model aparatu.
Ponoć ludzie na zagranicznych forach piszą o problemach z lakierem także w późniejszych modelach (ktoś o tym pisał już)
Problem dotyczy najbardziej serii HT843XXXXX oraz HTC844XXXX czyli 43 i 44 tydzień roku.
Serię masz pod baterią w środku aparatu.
Musisz pytać w sklepie przed zakupem.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 08, 2008, 00:49:49 »
Kurcze a myslalem ze to tylko komus gdzies tam daleko ...... no i stalo sie. Dzisiaj dolaczylem do nieszczesliwych posiadaczy HD z luszczacym sie lakierem. Moja seria to HTC844XXXX z Orange UK. Odprysk ok 2mm jest na gornej krawedzi , rowno pomiedzy napisem HTC a glosniczkiem. Farba bardzo latwo teraz schodzi przy drapaniu paznokciem. Ciekawe jak zareaguja w salonie Orange na moja reklamacje ?

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 08, 2008, 00:59:48 »
Odprysk ok 2mm jest na gornej krawedzi , rowno pomiedzy napisem HTC a glosniczkiem. Farba bardzo latwo teraz schodzi przy drapaniu paznokciem. Ciekawe jak zareaguja w salonie Orange na moja reklamacje ?

Ja tam bym nie drapał ;) Nie wiem czy salon orange coś pomoże jeśli sprzęt jest z UK, no chyba że jesteś w UK ;)

Ja mam z LG KS20 z Orange PL i jak chciałem go reklamować to wysłali mnie z salonu do salonu głównego a z salonu głównego do serwisu. I taka ścieżka zdrowia po całym mieście. Dobrze że nie wysłali mnie do serwisu LG chyba w Olsztynie ;)

Wciąż szukamy osoby której sprzęt wymieniono z powodu dyskutowanej w tym temacie wady

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 08, 2008, 13:19:23 »
Ja mam dwa tygodnie - jeszcze nic się nie dzieje
Kupiony w Playu, seria 844, ale się tak zastanawiam czy wszyscy mamy te same kolory( w sensie numer koloru) ja mam 65536. Oczywiście wszystkie są czarne ale jestem ciekawy.

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:21:56 »
numer koloru? 65536 to ilość kolorów obsługiwanych przez windows mobile... czyli 16 bitowy obraz :)
Are you shpongled?

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 08, 2008, 14:47:27 »
ale się tak zastanawiam czy wszyscy mamy te same kolory( w sensie numer koloru) ja mam 65536. Oczywiście wszystkie są czarne ale jestem ciekawy.
[/quote

No to kolega zaszalał z kolorem  :E

*

Offline Wonito

• **
  • 221
  • Sprzęt: Galaxy S3
« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 08, 2008, 15:45:37 »
Sorrki
Ale przypał, myślałem ,że to numer koloru jak w samochodzie  :mrgreen:

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 08, 2008, 23:40:46 »
A są do wyboru jakieś kolory HTC HD czy tylko jest jeden kolor ?

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 09, 2008, 01:28:55 »
A są do wyboru jakieś kolory HTC HD czy tylko jest jeden kolor ?

Istnieje opcja "customizacyjna" jak zejdzie farba. W ten sposób na pewno poszerzysz paletę barw HD  :E