UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!

• 351 Odpowiedzi
  • 76283 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
Odp: UWAGA!! złazi farba z HTC HD!!
« Odpowiedź #300 dnia: Kwiecień 30, 2009, 13:25:11 »
no wlasnie., ale z tym to chyba nie bedzie problemu za jakis czas.. jak do iPhona są obudowy to i do HTC też powstaną:P trzeba tylko cierpliwie poczekac:P:P

p.s pewnie, że do każdego;p reklama to reklama:D heh:P
jak cos znajde na temat tej klapki to sie odezwe;) pozdro:)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2009, 13:52:14 wysłana przez bigziomal »

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #301 dnia: Maj 01, 2009, 17:53:15 »
Jaki jest najnowszy HD? HT917?

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #302 dnia: Maj 01, 2009, 20:00:37 »
9 to rok, 17 to numer tygodnia.. i teraz sam sobie policz jaki może być najnowszy.
Are you shpongled?

*

Offline dexem1

• **
  • 241
« Odpowiedź #303 dnia: Maj 04, 2009, 00:57:52 »
hmm a własnie mialem sprzedac swojego htc diamond kupionego we wrzesniu 2008 roku i kupic cos z wiekszym wyswietlaczem ale po waszych opisach to sie wstrzymam i poczekam na htc hd 2 moze bedzie lepiej dopracowany,ja na swojego diamonda nie narzekam do tej pory zero rys na obudowie a specjalnie na niego nie uwazam nawet kilka razy zaliczyl upadek na podloge, zauwazylem tez ze ludzie kupujacy telefony u operatorow komurkowych np play czy orange maja wiecej problemow z aparatami nie wiem z czym to sie wiaze ale np w diamondzie sporo osob narzeka na odklejajace sie obudowe u mnie po kilku miesiacach uzytkowanie wszystko jest ok telefon wyglada jak nowy tyle ze kupilem go bezposrednio od producenta , reasumujac NIGDY w zyciu nie dal bym 2 tys za telefon z ktorego schodzi farba po tak krotkim czasie uzytkowania, pomimo ze nie jestem pedantyczny ale uwazam ze telefon z gornej polki powinien byc dopracowany , mialem juz dziesiatki telefonow w swoim zyciu bywaly nawet takie za 200 zl i z zadnego nie zeszla farba po tak krotkim czasie!! Wiec wydaje mi sie ze jak ludzie przestana kupowac dany wadliwy model telefonu lub nagminnie oddawac na gwarancji to producent wyciagnie z tego wnioski i kolejne modele nie beda juz ladnie wygladac tylko na zdjeciach i kilku dniach po wyjeciu z opakowania

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #304 dnia: Maj 04, 2009, 11:10:35 »
nie wiem w czym widzisz problem... jakbyś dobrze poczytał to byś znalazł, że problem z farbą dotyczył pierwszych egzemplarzy (pierwsze tygodnie produkcji), obecnie już tego problemu nie ma...
a takie babole wychodzą najczęściej w telefonach wypuszczanych przez operatorów bo to oni właśnie dostają jako pierwsi nowe modele (czyli dostają sztuki z pierwszych tygodni produkcji)... sam mam HD'ka z PLAY wyprodukowanego już w roku 2009 i farba nie odłazi...

i nie narzekaj na HD'ka bo jak sam napisałeś z Diamond'em też był problem (nie znam sprawy, ale zapewne w egzemplarzach z początku produkcji) a jakoś zadowolony jesteś  :wink:
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #305 dnia: Maj 09, 2009, 22:46:59 »

A tak z ciekawości to gdzie można odczytać datę produkcji HD? Chciałbym sprawdzić kiedy mój wyszedł z fabryki :)

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #306 dnia: Maj 10, 2009, 09:13:20 »
na kartonie powinien być nr seryjny

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #307 dnia: Maj 10, 2009, 23:16:11 »
Ja mam HT94... kupiony wczoraj. Mam nadzieję że farbka się będzie trzymała :)

« Odpowiedź #308 dnia: Maj 11, 2009, 23:46:11 »
no wlasnie., ale z tym to chyba nie bedzie problemu za jakis czas.. jak do iPhona są obudowy to i do HTC też powstaną:P trzeba tylko cierpliwie poczekac:P:P

Tylko, że obudowa jest zintegrowana z wyświetlaczem :) a wyświetlacz już nie jest tani.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #309 dnia: Maj 12, 2009, 21:34:50 »

Ja mam HD z Orange, odebrany tydzień temu i mam oznaczenie HT93X... Możecie rozpracować jaka to data produkcji?

*

Offline Gibki1

• **
  • 111
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #310 dnia: Maj 12, 2009, 23:03:15 »

...HT93X...

To by chyba oznaczało że masz HDka z 2009 roku z trzeciego tygodnia produkcji

Ja mam HT94L...

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #311 dnia: Maj 13, 2009, 13:40:52 »
Mieszko napisał mi że mój HD-ek został wyprodukowany 29 marca 2009. Ale sam nie wiem jak on to odczytał  :wink:
Bardziej się ciesze z tego, że nie powinna mi schodzić farba z obudowy (przynajmniej wg tego co piszecie)  :proud:

*

Offline stokrot

• 384
  • Sprzęt: htc leo
« Odpowiedź #312 dnia: Maj 18, 2009, 17:56:47 »
Witam ,
ja mam po 5 miesiącach pierwszy okrutny odprysk który robi się coraz większy a już myślałem że mnie to ominie  :-|

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #313 dnia: Maj 21, 2009, 08:31:23 »
Czy seria HT94 to jest właśnie ta z łuszczącym się lakierem???

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #314 dnia: Maj 21, 2009, 09:31:38 »
rany czy naprawde tak ciężko poczytać???? na początku tego tematu jest gdzieś napisane że problem odchodzącej farby dotyczy sztuk z początku produkji, a premiera Touch HD, jak dobrze pamiętam, była ok 6 grudnia 08, więc normalnym jest że każda sztuka z SN zaczynającym się od HT9... (wyprodukowana w roku 2009) nie powinna mieć już tego "zjawiska"... koniec i kropka.
Przestańcie już siać panikę z tą farbą...

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
« Odpowiedź #315 dnia: Maj 21, 2009, 09:40:58 »
Wolałem dla pewności przed zakupem się zapytać :D Wkońcu to telefon z najwyższej półki więc nie może mieć wad :P

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #316 dnia: Maj 21, 2009, 09:47:06 »
Wolałem dla pewności przed zakupem się zapytać :D Wkońcu to telefon z najwyższej półki więc nie może mieć wad :P

każdy "telefon" ma wady

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #317 dnia: Maj 30, 2009, 00:18:43 »
To ja napisze cos "ku pokrzepieniu serc" uzytkownikow HD'ów z feralnej serii 84

Mam dwa HTC HD jeden firmowy drugi prywatny obydwa z serii 84 firmowy uzytkuje od stycznia 2009 a prywatny od niedawna ale ani na jednym ani na drugi nie pojawily sie zadne odpryski, zarysowania itp. Dodam ze o telefony dbam ale bez przesady - czyli wyladowaly kilka razy na ziemi, noszone bez etui i kladzone gdzie popadnie :P Tak wiec to wcale nie reguła :ok:
Pozdrawiam
FoxHound

« Odpowiedź #318 dnia: Sierpień 05, 2009, 19:45:27 »
Mam HD kupionego w listopadzie 2008 , niestety zaczęła odłazić farba, teraz zaniosłem fonik do serwisu Regenersis, ale dostałem odpowiedź odmowną w kwestii wymiany obudowy. Co ciekawsze napisałem do HTC europe żeby wypowiedzieli się na temat walniętych wczesnych partii telefonów i oto co otrzymałem:

I am sorry but i cannot agree to that.

There is no acknowledged issue with the paint chipping off that i have ever been informed of (and we get updates weekly from head office), so i am afraid that this is not covered by warranty.

Any repair would indeed be chargeable.

i am sorry, but as this is all the information i have, it is all i can do to work with it.

best regards,
HTC Europe Support

Teraz to mi chyba tylko UOK zostaje.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #319 dnia: Sierpień 05, 2009, 21:43:55 »
albo farba w sprayu i heja :))

« Odpowiedź #320 dnia: Sierpień 13, 2009, 15:38:57 »
Telefon naprawiony, obudowa nowa aż się błyszczy:)
Co ciekawe, serwis wypchnął cały temat do HTC , by podjęli decyzję, pozytwną dla mnie jak sie okazało.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #321 dnia: Sierpień 13, 2009, 21:20:43 »
Możesz opisać dokładnie - z tego co cytowałeś wcześniej HTC Europe nie bardzo palili się do naprawy ?
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

« Odpowiedź #322 dnia: Sierpień 14, 2009, 00:00:05 »
Opisując sprawę od początku:
Zaniosłem telefon do serwisu, żeby naprawili obudowę z której odpryskuje lakier.  Przyjęli bez szemrania, "będzie pan zadowolony" mówili.
Nazajutrz dostałem informację , że nie naprawią na gwarancji, bo na obudowie są odpryski lakieru i ślady użytkowania :). Normalnie kwadratura koła. Btw, pogwarancyjnie przyjemność kosztuje ok 1000pln.
W amoku wysłałem maila do HTC Europe, z opisem sytuacji i prośba by wypowiedzieli się co sądzą na takie postawienie sprawy. W odpowiedzi, w przeciągu 2 godzin dostałem informację, iż HTC Europe nie może potwierdzić jakoby wczesne wersje HD miały jakiekolwiek problemy z jakością materiału, a naprawa na gwarancję się nie kwalifikuje.
Tu dostałem ciężkiego ataku śmiechu z rozpaczy :). Posłałem następnego dnia maila do serwisu, że nie zgadzam się na naprawę pogwarancyjną, a jak nie chca naprawić to załatwimy problem przez UOKiK.
Po 2 dniach przyszedł mail,że przypadek został dokładnie opisany, obfotografowany i wysłany do HTC, by oni podjęli decyzję. Z HTC po weekendzie przyszła decyzja naprawiamy na gwarancji. Tego samego dnia odebrałem telefon.   

*

Offline bartolinio

• 1008
« Odpowiedź #323 dnia: Sierpień 14, 2009, 13:02:58 »
jak widać trzeba z nimi ostro (czyt. postraszyć odpowiednią instytucją) ;)

ps. fajnie że Ci się udało...

*

Offline whitedog1

• 21
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD, HTC HD2,SAMSUNG GALAXY TAB P1000
« Odpowiedź #324 dnia: Sierpień 14, 2009, 13:53:56 »
Ja mam HD już długo kupiłem w sklepie poza sieciami bez żadnych blokad i to co mogę powiedzieć to że nie spotkałem się jeszcze ze zwieszeniem systemu czy odpryskami. Wcale o niego nie dbam i nie pieszczę . Wiele razy mi upadł a ostatnio nawet podczas jazdy na rowerze .Nadal jest cały i świetnie działa. Może te odpryski spowodowane są tym że na początku producent miał mało zamówień na ten model i się starał ale jak sieci chciały wziąć więcej to poszli na masówkę i odstawiają lipę. Swojego kupiłem chyba w marcu za około 3 koła z polskim softem.Nafaszerowałem go wieloma aplikacjami i upchnąłem 16GB kartę.Działa świetnie. Pozdrawiam.

*

Offline bliss

• *
  • 91
« Odpowiedź #325 dnia: Październik 09, 2009, 00:25:11 »
Witam mam zamiar kupić HD'eka został mi zaoferany z s/n HT93x... (ten x widnieje a nie jest to symbol zastepczy) ,  czy ktoś ma problemy z tą serią ?

*

Offline jimixxx

• 36
  • Sprzęt: HTC Kaiser,HTC HD, Samsung I9070
« Odpowiedź #326 dnia: Październik 09, 2009, 05:54:28 »
Witam mam zamiar kupić HD'eka został mi zaoferany z s/n HT93x... (ten x widnieje a nie jest to symbol zastepczy) ,  czy ktoś ma problemy z tą serią ?
  Kupuj,a nie panikuj.HTC już dawno usunęło problem z obudową...Telefon jest rzeczywiście warty kasy...
Jedyną pociechą jest to,że są bardziej zieloni niż JA...

*

Offline mariano77

• *
  • 76
  • Sprzęt: m515,p800/p900,eten x500,htc touch hd,htc one S
« Odpowiedź #327 dnia: Październik 12, 2009, 13:36:19 »

Niedawno kupilem z serii HT92R i obudowa skrzypi :( "Punt G" jest na boku obudowy, zaraz pod przyciskami VOLUME. Telefon nigdy mi nie spadl, zaczal trzeszczesc po 2 dniach (otwieranie, zamykanie zwiazane z wachlowaniem kartami SD). Jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje przed wyslaniem do serwisu to praca (zawodowa) przez tego fona.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #328 dnia: Październik 13, 2009, 08:14:11 »
Niedawno kupilem z serii HT92R i obudowa skrzypi :( "Punt G" jest na boku obudowy, zaraz pod przyciskami VOLUME. Telefon nigdy mi nie spadl, zaczal trzeszczesc po 2 dniach (otwieranie, zamykanie zwiazane z wachlowaniem kartami SD). Jedyne co mnie jeszcze powstrzymuje przed wyslaniem do serwisu to praca (zawodowa) przez tego fona.
Widocznie "skoślawiłeś" klapkę przy wachlowaniu kartami - mi po roku nic nie skrzypi ale może dlatego że mam gumowy futerał. Co do serwisu HD to proponuję poczytać w innym dziale na temat firmy serwisującej HTC ja bym radził dwa razy się zastanowić przed oddaniem tam urządzenia. Nie dość że możesz go po miesiącach dostać to jeszcze będzie w gorszym stanie niż oddawałeś.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline szamot21

• 12
  • Sprzęt: HTC BLACKSTONE
« Odpowiedź #329 dnia: Październik 13, 2009, 19:49:22 »
mam to samo tez skrzypi :) ... ja uważam ze to przez skoślawienie klapki :) bo przy wgrywaniu rom-ów trzeba karciochami wachlować :) przyzwyczaiłem się,  mnie bardziej denerwuje latanie jakieś części w okolicy aparatu lub w samym mechanizmie tez się przzwycziłem .