Witam,
Kupiłem 3 dni temu Touch HD nowy przywieziony z anglii z wgranym najnowszym Romem PL (tak mi powiedziano)
Tel ma HARD SPL 1.56 OLINEX
Radio: R 1.10.25.25
Protocol: G 52.57.25.30U
ROM: D 1.56.47501
Po wprowadzeniu wszystkich ustawień (poczta, pogoda, wi-fi, itp.)
zainstalowałem HOLOGRAM 3D z Diamonda (
VR Hologram @Blackstone (HTC Touch HD))
instalka wymagała restartu, po ponownym uruchomieniu systemu trzeba było wszystko na nowo konfigurować...
Tak było kilka razy, do rozładowania baterii, przy 9% podłączyłem go do ładowania jakoś przed północą

rano jak wstałem,
Cały czas pojawiało się "Trwa uruchamianie HTC Sense" i tak przez 30 min

zrobiłem soft reset po czym tel nie chciał mi się uruchomić,
Zatrzymywał się na ekranie z biosem, robiłem Hard Reset, nic nie pomagało...
Wrzuciłem w niego nowy ROM: "30.11.2009_ROM_HTC-HD_WM_6.5-PLK_-eXperience_V.10_RC"
Po wgraniu 2x Hard Reset, po włączeniu się tel. wyskoczył mi błąd w okienku dialogowym na tle tapety:
"MicropERROR"
Microp Version Mismatch 5
Please update latest Microp firmware
Po wcisnieciu ok (w prawym górnym rogu okienka) niby było wszystko ok HTC Sense uruchomił się normalnie,
wprowadziłem ustawienia (poczta, wifi, itp) robiłem soft reset kilka razy w celu sprawdzenia czy ustawienia mi
się nie resetują jak przy poprzednim romie, było wszystko ok, po wysłaniu kilku smsów i zacząłem ustawiać
ulubione kontakty przy ustawianiu fotki na pierwszym kontakcie tel mi sie zawiesił... Po restarcie znów nie chciał
się uruchomić...
Kolejne wgranie Romu, kolejne podłączenie do ładowania, znów sie nie uruchamia....
Na koniec po wrzuceniu romu zrobiłem HARD RESET 2x, wwgrałem najnowszą wersję MortScript-4.3b11-PPC,
SMS/MMS:
http://rapidshare.com/files/336137109/HTC_Official_Sms_hotfix_by_Bysio_.cab.html (nie chce sie zainstalowac)
i MUI/FOOTPRINTS FIX:
http://rapidshare.com/files/335978555/Bysio_Topaz___Blackstone_fix.cab.htmlDalej mam ten błąd "MicropERROR" i nie uruchamia mi się HTC Sense.... nie mam już na to siły...
Może rozpisałem się za dużo, ale po to żebyście wiedzieli co może być przyczyną zaistniałych problemów

Przeszukałem wszystko co było możliwe znalazłem może 2 posty o "Microp Version Mismatch 0" ale to co innego...
Ktoś miał podobny problem? Proszę pilnie o POMOC?