Touch HD jako telefon

• 51 Odpowiedzi
  • 7918 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC One S
Odp: Touch HD jako telefon
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 08, 2009, 15:07:18 »
Soft mam identyczny ale bez fixa, tf3d sporadycznie używam. Tak strasznie uciążliwe to nie jest. Dotychczas nie traktowałem tego jak buga ale raczej jak specyficzną "urodę" telefonu. Ale skoro u Ciebie Borg to nie występuje to zastanawiam się czy nie jest to jakieś ustawienie systemu (oficjalne bądź nie), które opóźnia na przykład o sekundę zakończenie rozmowy. To chyba całkiem możliwe.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 15:08:52 wysłana przez qrzysztof »
Pomyśl dwa razy zanim skierujesz kogoś do wyszukiwarki!

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 08, 2009, 15:15:45 »
Jak znajdę kawałek kamery to na youtube wrzucę to sobie porównasz, może mamy inne definicje szybkiego działa :) niemniej, jednak nie pamiętam żeby przez przypadek przy kończeniu połączenia połączyć się znowu. Przy przesuwaniu listy ostatnich połączeń zdarzało mi się na początku, zanim się nie przyzwyczaiłem ale tutaj raczej nie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 13:42:12 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 09, 2009, 20:07:21 »
Borg masz szybko dzialajacego HD  :ok:
i potwierdzam to soft ...... a dokladniej latka  :ok: poprawiajaca czas reakcji
jak sie okazuje nie tylko podczas parcy rysikiem ale i przy konczeniu rozmowy

mialem dokladnie takie samy objawy jak qkrzysztof i szlag mnie trafial na koniec kazdej rozmowy
teraz smiga jak u Borga  = instalujcie latke panowie

co do HD jako telefon, po tej poprawce zadnych ale
glosnik w sluchawce rewelacyjny, jeden z lepszych jaki mialem w telefonie
mikrofon = podobno slychac mnie wyraznie i czysto
glosnik z tylu, tutaj nie odbiega od normy czyli tak sobie, zadnych rewelacji

to co mnie zdziwilo na plus, po podlaczeniu normalnych sluchawek (ja uzywam sennheisera cx300 ktore polecam serdecznie bo takich basow i wytlumienia z otoczenia w tej cenie to ze swieczka szukac, ale to tak na marginesie) dziala mikrofon na dole aparatu  :D, a bylem pelen obaw czy nie bedzie go wylaczalo zakladajac ze ktos podlaczyl fabryczne z mikrofonem, dziala i jest super
pozdro
slaw

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 10, 2009, 14:00:31 »
Borg możesz podać link do filmiku? też sobie porównam.
Are you shpongled?

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 10, 2009, 16:46:13 »
Tak to u mnie wygląda :

z włączonym packetshield'em i opcją auto blokowania po zakończeniu połączenia :
http://www.youtube.com/watch?v=YCCST4e27pI

i z wyłączoną opcją auto blokady :
http://www.youtube.com/watch?v=uIb22t3dDfg

Jak dla mnie czas reakcji jest w normie - ale może jestem "skrzywiony" po SE P1i :).
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 10, 2009, 19:17:06 »
....  żadnych opóźnień a do tego mam ustawione nagrywanie każdej rozmowy więc niby dodatkowo w tle uruchamia się jeszcze jeden program więcej.

Jaki stosujesz program do nagrywania rozmów? Zapisuje też rozmówce czy tylko Ciebie?

Dzięki za "response" ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 19:18:46 wysłana przez woody »

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 10, 2009, 19:25:51 »
Resco Audio Recorder i Audio Notes Touch sprawdzałem niestety nagrywają obie strony tylko w momencie gdy na głośniku jest prowadzona rozmowa, bez włączonego głośnika ledwo co słychać drugą stronę :(  - chociaż nie sprawdzałem jeszcze z zestawem słuchawkowym.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 20:06:32 wysłana przez Borg »

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 10, 2009, 19:30:34 »
Resco Audio Recorder i Audio Notes Touch sprawdzałem niestety nagrywają obie tylko strony w momencie gdy na głośniku jest prowadzona rozmowa, bez włączonego głośnika ledwo co słychać drugą stronę :(  - chociaż nie sprawdzałem jeszcze z zestawem słuchawkowym.

... No właśnie tego się obawiałem .... a raczej zainteresowało mnie to, że mogłoby być inaczej niż standardowo w wm czyli brak takiej możliwości.

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 10, 2009, 19:48:34 »
i potwierdzam to soft ...... a dokladniej latka  :ok: poprawiajaca czas reakcji
Dzięki. Wiedziałem o istnieniu tej łaty ale, nie wiedzieć czemu, jakoś nie skojarzyłem jej z tym problemem. Teraz nareszcie wygląda to normalnie.

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 10, 2009, 22:31:26 »
Tak to u mnie wygląda :

z włączonym packetshield'em i opcją auto blokowania po zakończeniu połączenia :
http://www.youtube.com/watch?v=YCCST4e27pI

i z wyłączoną opcją auto blokady :
http://www.youtube.com/watch?v=uIb22t3dDfg

Jak dla mnie czas reakcji jest w normie - ale może jestem "skrzywiony" po SE P1i :).
chora aplikacja a najlepiej dziala jak gosc nie moze przeciagnac blokady do dolu.
wystarczy zmienic rejestr i ppc sam sie blokuje bez zamulajacych zabawek, do tego mozesz ustawic czas i kazdorazowo blokuje po uspieniu
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDeviceLockEnable jest 0 to  zmienic na 1
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDeviceLockTimeout -> zmienic dword na np. 30 = 30 odpowiada 30 sekundom
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 10, 2009, 22:40:42 »
chora aplikacja a najlepiej dziala jak gosc nie moze przeciagnac blokady do dolu.
Gość trzymał prawą ręką dużą kamerą, patrzył przez jej lcd, starał się nią nie trząść  i lewą odblokowywał a jest praworęczny, zapewniam Cię że normalnie nie mam problemów z odblokowywaniem.

wystarczy zmienic rejestr i ppc sam sie blokuje bez zamulajacych zabawek, do tego mozesz ustawic czas i kazdorazowo blokuje po uspieniu
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDeviceLockEnable jest 0 to  zmienic na 1
HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\BackLight\AutoDeviceLockTimeout -> zmienic dword na np. 30 = 30 odpowiada 30 sekundom
I co z tego, że blokuje po uśpieniu jeżeli podczas nadchodzącego połączenia przyciski sprzętowe działają i przy wyjmowaniu można odebrać/odrzucić połączenie. Gdyby chodziło tutaj o auto blokowanie to bym nic nie instalował.

ps. Te filmiki miały pokazać szybkość aplikacji telefonu a nie jak działa PacketShield więc nie wiem czemu się czepiasz ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2009, 22:46:56 wysłana przez Borg »

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 10, 2009, 23:08:06 »
U mnie bez poprawek działa tak jak u ciebie na filmiku.
Are you shpongled?

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 10, 2009, 23:10:33 »
U mnie bez poprawek działa tak jak u ciebie na filmiku.

Tzn. to źle czy dobrze ? Dla mnie jest to prędkość wystarczająca.

ps. mam tylko tą pierwszą poprawkę wgraną

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 10, 2009, 23:13:08 »
Jak dla mnie prędkość taka jak powinna być.
Are you shpongled?

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 10, 2009, 23:14:46 »
Jak dla mnie prędkość taka jak powinna być.

Uff  :ok: bo już myślałem że zaraz zaliczę kolejny opie... że coś nie tak zrobiłem ;).

*

Offline galeocerdo

• *
  • 72
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 11, 2009, 14:57:13 »
W programiku S2U2 można przecież ustawić, żeby odbiór rozmowy był przez przesunięcie palcem po ekranie. W ten sposób nie odbierzemy rozmowy przez przypadek podczas wyjmowania urządzenia  z pokrowca.

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 11, 2009, 15:10:18 »
W programiku S2U2 można przecież ustawić, żeby odbiór rozmowy był przez przesunięcie palcem po ekranie. W ten sposób nie odbierzemy rozmowy przez przypadek podczas wyjmowania urządzenia  z pokrowca.

Boshe następny - w tym wątku nie rozmawiamy o blokowaniu ekranów, a jak już zacząłeś to wg. mnie S2U2 jest bardziej rozbudowany, stwarza więcej problemów, poza tym każdy używa na swoim telefonie co chce.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 11, 2009, 15:15:59 wysłana przez Borg »

*

Offline qrzysztof

• **
  • 247
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 13, 2009, 07:47:11 »
zastanawiam się czy nie jest to jakieś ustawienie systemu (oficjalne bądź nie), które opóźnia na przykład o sekundę zakończenie rozmowy. To chyba całkiem możliwe.
W Advanced Config jest opcja opóźnienia zakończenia rozmowy. Domyślna wartość to... 3 sekundy. Więc nie wiem czy ta łatka była jednak potrzebna.

*

Offline sl@w

• *
  • 51
  • Sprzęt: Touch HD > Galaxy Note
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 13, 2009, 09:58:08 »
hmm, u mnie tak czy siak przy pisaniu sms sie zwieszal sie na 3-5 sek , z latka mu minelo
pozdro
slaw

*

Offline JB

• 4
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 16, 2009, 12:15:01 »
Co do jakości jest b. dobry. Nie znam przyczyny pojawiania się /dodawania/ przy rozmowach wychodzących bez względu na to, czy jest to nr telefonu kom. , czy stacjonarnego prefiksu *31#. Pojawia się on wyświetlając historię połączeń. Proszę o interpretację.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 16, 2009, 12:40:50 »
Co do jakości jest b. dobry. Nie znam przyczyny pojawiania się /dodawania/ przy rozmowach wychodzących bez względu na to, czy jest to nr telefonu kom. , czy stacjonarnego prefiksu *31#. Pojawia się on wyświetlając historię połączeń. Proszę o interpretację.

nie masz czasem ustawione zeby Ci sie nie wyswietlal twoj nr rozmowcy ??
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline JB

• 4
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 16, 2009, 23:16:06 »

nie masz czasem ustawione zeby Ci sie nie wyswietlal twoj nr rozmowcy ??

Bardzo dziękuję.