Touch HD ciągle wibruje

• 11 Odpowiedzi
  • 2888 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ivica

• 45
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Touch HD ciągle wibruje
« dnia: Grudzień 18, 2008, 19:10:44 »
Pomożcie.... od dwóch dni jestem szczęśliwym nabywcą HTC Touch HD .... Wszytko bylo ok, nie spadł nie został zalany i nagle nie wiedzieć czemu zaczął wibrować. Wibrować ciągle. Nie pomaga reset ... nic nie pomaga jak tylko podłacze baterie czy ładowarke to zaczyna wibrowac. Co to może być ?

PS: Co najlepsze, poza tym wibrowaniem wszystko działa ...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2008, 20:12:42 wysłana przez ivica »

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
Odp: Touch HD ciągle wibruje
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2008, 21:10:47 »
Pewnie uszkodzony układ sterujący wibracją... chyba zostaje jedynie serwis
Are you shpongled?

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2008, 22:43:33 »
Nie pomaga soft-reset, czy hard-reset? Bo to dwie różne sprawy...
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline ivica

• 45
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 19, 2008, 07:28:47 »
Pewnie uszkodzony układ sterujący wibracją... chyba zostaje jedynie serwis

no niestety ... to sie pobawilem nowa zabawka na swieta ... ehhh

Nie pomaga soft-reset, czy hard-reset? Bo to dwie różne sprawy...

wiem wiem, taki i taki zapodałem ... i nic

*

Offline dejwid

• **
  • 134
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 19, 2008, 17:39:01 »
nie serwis (gwarancja), tylko odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru konsumpcyjnego ! ! !

*

Offline zygzag

• 808
  • Sprzęt: HTC Polaris>OMNIA II i8000>Wave II S8530>SGS II
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 19, 2008, 18:38:33 »
nie serwis (gwarancja), tylko odpowiedzialność sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru konsumpcyjnego ! ! !

Co by nie zrobił to sprzętu i tak nie będzie na święta - zgłoszenie "niezgodności..."i żądanie np. zwrotu kasy czy wymiany sprzetu na nowy i tak wiąże się z oddaniem sprzetu do sklepu celem jego sprawdzenia przez autoryzowany serwis i wydania opinii czy usterka nie jest spowodowania niewłaściwym użytkowaniem. Ważne jest jednak aby wyraźnie zgłosić sprzedawcy czego się chce - najlepiej pisemnie za potwierdzeniem bo wtedy sprzedawca ma 14 kalendarzowych na ustosunkowanie się do żądania. Jeśli w tym terminie nie uzyskasz w formie pisemnej czy satysfakcjonującej Cię w inny sposób odpowiedzi uważa się, że sprzedawca przystał na Twoje wczesniejsze żądanie. Trzeba jedak uważać aby nie dać się wkręcić w "naprawę gwarancyjną" bo wtedy sklep wyśle ją zgodnie z "żądaniem" konsumenta do serwisu i d...a blada - może tam nawet leżeć X dni bo sklep za terminy w serwisie nie odpowiada

*

Offline ivica

• 45
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2008, 19:51:04 »
ok a co mam zrobic z tym iz zdazylem zarejestrowac automape ktora rowniez kupilem .. czy przy wymianie aparatu nie bedzie problemu z zarejestrowaniem AM na nowym urzadzeniu ??

Nie mialem wczesniej AM i jestem laikiem jesli idzie o ten soft. Prosze o wskazowki

*

Offline Klusek

• 1410
    • http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656
  • Sprzęt: Xperia Arc S
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2008, 20:06:51 »
ok a co mam zrobic z tym iz zdazylem zarejestrowac automape ktora rowniez kupilem .. czy przy wymianie aparatu nie bedzie problemu z zarejestrowaniem AM na nowym urzadzeniu ??

Nie mialem wczesniej AM i jestem laikiem jesli idzie o ten soft. Prosze o wskazowki

Jeżeli wymienia Ci aparat to napiszesz do supportu AutoMapy z prośbą o przypisanie licencji do innego urządzenia, nie powinno być z tym żadnego problemu.
Sony Xperia Arc S powered by:
FXP208 - CM10

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 19, 2008, 21:18:37 »
N razy zwalniałem licencje. Przeważnie po 10minutach można już instalować na innym.
Are you shpongled?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 19, 2008, 22:04:29 »
Dokładnie tak jak pisze ziele. Dodam tylko, że licencja raz na pół roku jest "zwalniana" i bez supportu można zmienić sprzęt. Poza tym do supportu miplo również należy zgłosić zmianę urządzenia.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline ivica

• 45
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 19, 2008, 23:15:40 »
ok thx za rady  ... dam znac co sie bedzie dzialo z moim hatekiem

*

Offline ivica

• 45
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 09, 2009, 23:23:47 »
Dzis ... po długim czasie oczekiwania moj HD wrócil z serwisu w Jankach. Wymieniono płyte główną. Mam nadzieje iz teraz juz bedzie z górki.

pzdr.