a jesli nie chcesz odpuszczac sobie t9 to o ile pamietam zawsze mozna bylo dodac swoje zapisane slowo czyli takie
bez polskiej czcionki i pozniej wybierac wyraz bez krzaczkow
ale co kto woli
widzisz, zdecydowałem się na windows mobile ze względu na to, że jest to system otwarty i podatny na wszelkiego rodzaju modyfikacje.
jedyne ograniczenia, to ograniczenia sprzętowe, co nijak ma się do mojego problemu.
otóż używam i chcę nadal korzystać z t9, ale chciałbym, żeby domyślnie wskakiwały mi słowa bez polskich ogonków
albo żeby smsunaccent działał poprawnie, tj. kasował pl znaki diakratyczne ale nie część wiadomości.
dla takiego zobrazowania tematu pokażę jak wygląda sms napisany ze słownikiem, a jak wygląda po przerobieniu z smsunaccent:
1: bez sms unaccent:
"dziś byłem w pracy, dlatego nie mogłem rozmawiać. ęóąśłżźć nie pamiętam kiedy ostatnio miałem do czynienia z czymśtam, cośtam,
bełkot, chrząszcz, pętla, pączek, mgła, to jest tylko tekst przykładowy, w którym umieszczam polskie znaki. użyję programu smsunaccent do skasowania polskich ogonków, ale razem z nimi zniknie końcówka tego co aktualnie piszę."
2: po użyciu sms unaccent:
"dzis bylem w pracy, dlatego nie moglem rozmawiac. eoaslzzc nie pamietam kiedy ostatnio mialem do czynienia z czymstam, costam,
belkot, chrzaszcz, petla, paczek, mgla, to jest tylko tekst przykladowy, w ktorym umieszczam polskie znaki. uzyje programu
smsunaccent do kasowania polskich ogonkow, ale "
jak widać, skasowało mi ostatnie słowa z tej wiadomości. dlaczego?
dzieje się tak tylko gdy piszę smsa dłuższego niż 320 znaków. tzn składającego się z więcej niż 2 wiadomości.
teti77 - Gyrator jest już przeze mnie testowany. faktycznie mnogość opcji trochę zniechęca, ale ekran zmienia orientację.
póki co nie udało mi się jeszcze ustawić go na obracanie manadżera sms/mms