Słabo słychać rozmówcę

• 7 Odpowiedzi
  • 3041 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Słabo słychać rozmówcę
« dnia: Czerwiec 15, 2009, 11:31:16 »
Nowy Touch HD z Play, oryg. soft, oryg. radio, suwak głośności na max. i .. dość słabo słyszę rozmówcę - w porównaniu z poprzednio używanymi HTC Kaiser, Diamond. W trybie głośnomówiącym jest b. głośno.
Testowane zarówno w zasięgu sieci 3G jak i EDGE i na kilkunastu różnych rozmówcach.

Składać reklamację czy HD "tak ma" ?

A może pomaga wgranie nowszego ROMu / radia ?

*

robi6969

Odp: Słabo słychać rozmówcę
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2009, 12:02:10 »
To cos musisz miec nie tak jade na romie Dutty 3.8 XT i po zwiekszeniu glosnosci na maxa musze odsuwac sluchawke od ucha, slychac bardzo wyraznie i bardzo glosno ustawienie glosnosci sluchawki mam na poziomie 3/4, rozumiem ze glosnosc ustawiales w czasie rozmowy klawiszami vol up - vol down?? Mozesz sprobowac tez testu z innym romem jesli nie pomoze to wrocisz do orginala i najwyzej serwis.

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2009, 12:08:56 »
Nowy Touch HD z Play, oryg. soft, oryg. radio, suwak głośności na max. i .. dość słabo słyszę rozmówcę ...
A oceniasz tę głośniość z cały czas naklejoną fabryczną folią z napisami ? Bo z tego co pamiętam to ona nie ma otworu w miejscu głośniczka :P

*

Offline Kalafior1978

• 21
  • Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2009, 13:31:47 »
Nowy Touch HD z Play, oryg. soft, oryg. radio, suwak głośności na max. i .. dość słabo słyszę rozmówcę ...
A oceniasz tę głośniość z cały czas naklejoną fabryczną folią z napisami ? Bo z tego co pamiętam to ona nie ma otworu w miejscu głośniczka :P

LOL dobre :P

Mater omnium bonarum rerum est sapientia -
Matką wszystkich dobrych rzeczy jest mądrość.

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 15, 2009, 15:39:06 »

LOL dobre :P

To sie nie ma z czego smiac :P takich osob jest mase co narzekaja na slaba jakosc glosnika a pozniej okazuje ze ze to przez folie bez otworu na glosnik ktora mieli naklejona na ekran :-? Sam znam kilku takich spryciarzy jeszcze za czasow TP :P
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline Vizard

• 8
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2009, 20:17:12 »
Hah, mocne...  :P A tak serio, ja tez miałem problem ale to pewnie wina tego ze sie przyzwyczaiłem z innego telefonu. Było wyraźnie ciszej a rozmawiałem w warunkach domowego (w miare) zacisza. Zainstaluj sobie HD Tweak i tam są opcje podkręcenia głośności. Ja od tego czasu zmniejszam głośność podczas rozmowy a mysle ze przy hałasie też nie bedzie problemu z usłyszeniem rozmówcy  :ok:
I'm not a pervert. I've just got healthy interest, that's all.

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 10, 2009, 18:16:36 »
HD Tweak pomógł i jest OK.

*

Offline adrock

• 428
  • Sprzęt: HD2 SGS2
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 10, 2009, 18:23:30 »
HD Tweak pomógł i jest OK.

To może napiszesz jak pomógł...
Podaj ustawienia.