SKYPE NA HTC HD

• 27 Odpowiedzi
  • 13033 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline gajo333

• *
  • 91
  • Witam przybyszów drogi mlecznej...
  • Sprzęt: Fujitsu-Siemens Loox N560, HTC HD
SKYPE NA HTC HD
« dnia: Grudzień 17, 2008, 00:41:10 »
Witam. Czy komuś udało się zainstalować Skype na smartphone HTC HD ?

Mi po instalacji wyskakuje błąd Couldn't find the necessary resource files to start Skype. Please try to install Skype again. Skype will now quit

Aha instalowałem 3 razy

Proszę o info czy macie Skype. Dzieki
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 00:44:25 wysłana przez gajo333 »

*

Offline Jarojaw

• 549
  • Sprzęt: |Galaxy S| Galaxy S2| Galaxy S3| ASUS-T101G
Odp: SKYPE NA HTC HD
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:46:22 »
Witam. Czy komuś udało się zainstalować Skype na smartphone HTC HD ?

Proszę o info czy macie Skype. Dzieki
Na jakiego smartphon'a??????? Na PocketPC - to jest właściwa wersja.
I działa bez problemu.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Touch HD ROM,  i-Mate Ultimate 9502
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:47:08 »
mamy, najnowsza wersja dziala dobrze ale tylko na glosnik, jest jakas wersja starsza ktora dziala na glosnik w sluchawce

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:51:12 »
Ale na Pocket PC, nie będzie działało na głośnik w słuchawce prawda ?

HTC HD jest chyba bardziej smartphone'm, ma możliwość telefonowania.

Instalowałem SKYPEa na Smartphone Windows Mobile

Czemu POCKET PC a nie smartphone ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 00:56:08 wysłana przez gajo333 »

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:55:38 »

Czemu POCKET PC a nie smartphone ?
W smartphone'ach nie ma obsługi ekranów dotykowych.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:57:19 »
otoz to
a z tym skypem to mialem wersje ktora dzialala na sluchawce ale nie byla stabilna, ale ta najnowsza jest stabilna ale tylko na glosniczek

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 17, 2008, 00:59:00 »
A czy można z tego SKYPEa POCKET PC korzystać poprzez siec 3G zamiast WIFI ?

*

Offline Jarojaw

• 549
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:00:13 »
A czy można z tego SKYPEa POCKET PC korzystać poprzez siec 3G zamiast WIFI ?
Można.
Pozdrawiam - Jarek

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:00:30 »
of course

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 17, 2008, 01:12:27 »
Dzieki chłopaki za rady. To pierwszy tego typu PHON wiec uczę się :). Jutro dam znać. Pozdrawiam

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 17, 2008, 08:17:14 »
http://www.microsoft.com/uk/windowsmobile/help/osversions.mspxNa tej stronie pisze, jak rozroznic Pocket PC, a SmartPhone

*

Offline kjawo

• 30
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 17, 2008, 09:09:23 »
Przepraszam, za off topic, ale to mój pierwszy post na tym forum... Nie będę Wam opowiadał o moim życiu i planach, bynajmniej na razie nie.
Ale zastanawia mnie to co tu piszecie... Mam SE P990i Symbian UIQ3, dotykowy ekran 2,8", stylus (2 bo jeden zapasowy) Wi-fi, BT, UMTS aparat 2Mpix dioda led i inne ciekawe... (brak tylko GPS do pełni szczęścia) I to jest SMARTPHONE

Może MS w swojej dominacji na rynku, nie zauważył, że SE od dawna robi smartphone'y z dotykowym ekranem?

Więc jeśli spieracie się o PPC czy SmartPhone to dodajcie, że tylko z WM na pokładzie.

Apple jest postrzegane za pioniera w dziedzinie dotykowego ekranu, nic bardziej błędnego...
Teraz wszyscy się cieszą, że Nokia wprowadza dotyk, szkoda, że dobrych kilka lat za konkurencją... hehe...

Pozdrawiam. Jak zbiorę kasę na HTC THD to będę Was męczył pytaniami :D

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 17, 2008, 09:29:27 »
warte!
jesli chcecie rozmawiac przez skypa sluchajac wewnetrznym glosnikiem zastosujcie ponizszy programik
dziala super
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=396829
Napisane: Grudzień 17, 2008, 09:28:18
acha, dla pewnosci, testowalem na swoim touch hd i dziala bez zastrzezen

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 17, 2008, 12:09:48 »
Przepraszam, za off topic, ale to mój pierwszy post na tym forum... Nie będę Wam opowiadał o moim życiu i planach, bynajmniej na razie nie.
Ale zastanawia mnie to co tu piszecie... Mam SE P990i Symbian UIQ3, dotykowy ekran 2,8", stylus (2 bo jeden zapasowy) Wi-fi, BT, UMTS aparat 2Mpix dioda led i inne ciekawe... (brak tylko GPS do pełni szczęścia) I to jest SMARTPHONE

Może MS w swojej dominacji na rynku, nie zauważył, że SE od dawna robi smartphone'y z dotykowym ekranem?

Więc jeśli spieracie się o PPC czy SmartPhone to dodajcie, że tylko z WM na pokładzie.

Apple jest postrzegane za pioniera w dziedzinie dotykowego ekranu, nic bardziej błędnego...
Teraz wszyscy się cieszą, że Nokia wprowadza dotyk, szkoda, że dobrych kilka lat za konkurencją... hehe...

Pozdrawiam. Jak zbiorę kasę na HTC THD to będę Was męczył pytaniami :D

Z całym szacunkiem; może i WM to smartphone ale P990 to już stupidphone z 10MB ramu na starcie systemu.

...i istotnie poprawka o której pisze aaaasssss rozwiązuje problem dźwięku w słuchawce

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 17, 2008, 13:21:54 »
...i istotnie poprawka o której pisze aaaasssss rozwiązuje problem dźwięku w słuchawce
A z jakiej wersji Skype korzystasz? Chciałem zainstalować nową betę i ciekawi mnie czy będzie współpracować z tym fixem :)
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:00:30 »
Z całym szacunkiem; może i WM to smartphone ale P990 to już stupidphone z 10MB ramu na starcie systemu.
Odnośnie tego "stupidphone" miałeś że tak piszesz ? Jak Ci przeszkadza za mało ramu w P990 to jest jeszcze SE P1i i G700/900 gdzie masz po uruchomieniu 72 MB  i gwarantuję Ci że jeżeli chodzi o funkcjonalność modułu telefonicznego taki P1i może zawstydzić wiele " smartphone'ów z WM". W P1i człowiek 4 dni spokojnie bez ładowarki się obywał a tutaj jak słyszę że 2 dni  to wyczyn, bez grzebania w sofcie.
Przez ponad rok używałem P1i i wykonałem hard reset - raz, słownie raz i to tylko dlatego że wgrywałem nowe oprogramowanie i chciałem wyzerować pamięć, do tego może z 2 razy wyjmowałem baterie bo coś na siłę próbowałem wgrać czego system nie chciał przyjąć. Tutaj jak czytam co któryś wątek kończy się tekstem "musiałem wyjąć baterię" albo "hard reset pomógł" - jak widzę hr dobry na wszystko w "mądrych telefonach z wm"   :D :D.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2008, 14:03:02 wysłana przez Borg »
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:01:14 »
ja mam najnowsza wersje jaka jest do sciagniecia ze strony skype'a

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:05:21 »
ja mam najnowsza wersje jaka jest do sciagniecia ze strony skype'a
Piszesz o tej wersji: Skype dla Windows Mobile® 2.5 Beta ?
Vulnerant Omnes, Ultima Necat

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:06:10 »
tak

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:30:18 »
Ten programik przełącza wszystko na głośnik rozmów i nie ma najmniejszego znaczenia który program odtwarza dźwięk.
Are you shpongled?

*

Offline m4t1.89

• **
  • 136
  • black & white
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 17, 2008, 14:31:35 »
Zaraz przetestuje ten zestaw  B)
HTC Hero | ROM: MoDaCo Custom ROM 3.2 b5 | Radio: 63.18.55.06JH_6.35.09.26 | SPL: 1.76.2007 | Recovery: RA-hero-v1.5.3.1 | Sieć: Play.

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 17, 2008, 22:06:57 »
Odnośnie tego "stupidphone" miałeś że tak piszesz ? Jak Ci przeszkadza za mało ramu w P990 to jest jeszcze SE P1i i G700/900 gdzie masz po uruchomieniu 72 MB  i gwarantuję Ci że jeżeli chodzi o funkcjonalność modułu telefonicznego taki P1i może zawstydzić wiele " smartphone'ów z WM". W P1i człowiek 4 dni spokojnie bez ładowarki się obywał a tutaj jak słyszę że 2 dni  to wyczyn, bez grzebania w sofcie.
Przez ponad rok używałem P1i i wykonałem hard reset - raz, słownie raz i to tylko dlatego że wgrywałem nowe oprogramowanie i chciałem wyzerować pamięć, do tego może z 2 razy wyjmowałem baterie bo coś na siłę próbowałem wgrać czego system nie chciał przyjąć. Tutaj jak czytam co któryś wątek kończy się tekstem "musiałem wyjąć baterię" albo "hard reset pomógł" - jak widzę hr dobry na wszystko w "mądrych telefonach z wm"   :D :D.

Właśnie wczoraj oddałem SE P1i żonie i przesiadłem się na HD. Chciałem przestać nosić 2 sprzęty: osobno tel. i palma. Potwierdzam, że pod względem funkcjonalności i niezawodności P1i to sprzęcik po prostu SUPER. Jak ktoś potrzebuje mądrego telefonu, to polecam. No, ale są powody, dla których przesiadłem się na HD i śledzę to forum...

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 17, 2008, 22:35:30 »
przepraszam za OT

Właśnie wczoraj oddałem SE P1i żonie i przesiadłem się na HD. Chciałem przestać nosić 2 sprzęty: osobno tel. i palma. Potwierdzam, że pod względem funkcjonalności i niezawodności P1i to sprzęcik po prostu SUPER. Jak ktoś potrzebuje mądrego telefonu, to polecam. No, ale są powody, dla których przesiadłem się na HD i śledzę to forum...
A P1i to praktycznie te same bebechy co P990 tylko trochę więcej ramu inna obudowa.
Jedno pytanie jak przeniosłeś kontakty z P1i na THD, przez Outlook'a ?

Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline l3v

• 17
  • Sprzęt: HTC Touch HD + 16GB MicroSD
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 17, 2008, 23:38:29 »
Kombinowalem juz troche z tym wiec moze komus sie przyda.
IMO najlepiej z SE wyexportowac do outloocka tym standardowym toolem co daja razem z SE. PC Suite sie nazywa, podobny do Nokia PC Suite, jest na CD razem z telefonem SE. Mozna tam export zrobic do kontaktow Outlooka. Potem juz tylko trzeba active sync zrobic z HD i juz.(ustawic tylko nalezy zeby baza byl komputer/laptop bo inaczej sobie wyczyscisz wszystko w outlooku co zgrales przed chwila z SE gdyz zgra sie "zero" z telefonu i nadpisze outlocka :)
Ja w koncu przenioslem w ten sposob swoje kontakty. Wczesniej probowalem z MyPhoneExplorer wyexportowac caly phonebook do najrozmaitrzych plikow (xml, csv, txt, nawet xls i vcf (pojedyncze pliki dla kazdego kontaktu oraz takze jeden duzy ze wszystkim) i zadna opcja nie dala pozytywnego rezultatu. Po prostu nie szlo tego za zadne skarby wgrac do Outlocka 2007 (zaden import nie dal rady), a jak sie wgrywalo to puste. Nie polecam experymentowac z tym programem jezeli chodzi o export bo szkoda czasu :).
Problem jest tylko jeden - uzywajac SE PC Suite po wgraniu kontaktow do HTC nie ma opcji zeby bylo pole "Other".
W Outlocku jest, w MyPhoneExplorer tez jest a po ActiveSync nie ma go po prostu dostepnego w HTC. Wydaje mi sie ze jedyna sensowna opcja jest przeklikanie tych paru numerow "Other" (ZAZWYCZAJ ;) jest ich niewiele) do jakiegos innego pola (np fax czy cos innego wolnego) w MyPhExplorerze albo w Oultlocku i dopiero wtedy synchronizacja.

*

Offline gajo333

• *
  • 91
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 19, 2008, 00:28:43 »
śmiga Skype na pocket PC i jest git. Polecam :)
Napisane: Grudzień 19, 2008, 00:12:05
warte!
jesli chcecie rozmawiac przez skypa sluchajac wewnetrznym glosnikiem zastosujcie ponizszy programik
dziala super
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=396829
Napisane: Grudzień 17, 2008, 09:28:18
acha, dla pewnosci, testowalem na swoim touch hd i dziala bez zastrzezen

Pobrałem ten programik i nie wiem jak zainstalować. Proszę o rade - dokładny opis instalacji. Dziękuje

OK już zakapowałem. Zgrywam plik troca2.exe na POCKETA, klikam na ten plik rysikiem. W tym momencie wszystko z tylnego głośniczka, zostaje przelaczone na przedni do rozmow. Takze i mp3 są wtedy odtwarzane w tym wewnętrznym do rozmów.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2008, 00:46:48 wysłana przez gajo333 »

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 19, 2008, 00:46:07 »

tak mam oba P990 i P1.
O ile faktycznie P1 broni się w multitasking o tyle już p990 to totalna klapa.
Jeśli mówisz,że brakuje Ci w nim jedynie GPS to naprawde masz niewielkie wymagania.
Otóż P990 z zewnętrznym GPS to tylko imitacja nawigacji. Nawet najbardziej stabilny na tym urządzeniu choć leciwy już TT6
sypie się na każdym kroku np przy odebraniu sms'a - kuriozum
P1 jest znacznie lepszy, tylko bzdurą jest,że wytrzymuje na baterii 4 dni - no chyba,że samego czuwania.
Poza tym UIQ3 okazał się niewypałem -także oprogramowania do tego, szczególnie darmowego tyle co kot napłakał nawet za głupi file explorer trzeba niemało kasy wyrzucić. Gdyby nie zapaleniec od GDESK'a seria p990 nie byłaby godna jakiejkolwiek uwagi choć szkoda bo zapowiadał się przyzwoicie, lubiłem np tę klawiaturkę choć teraz to brak mi jedynie latarki ;)

Najłatwiej w MyPhoneExplorer wyeksportować kontakty do pliku vCard (.vcf) ----> import do office outlooka i ActiveSync do HD.
Wszystkie kontakty łącznie ze zdjęciami kontaktów, mailami,informacjami itp itd przeniosą się do HD bez najmniejszego problemu czy błędu.

« Ostatnia zmiana: Grudzień 19, 2008, 01:04:11 wysłana przez woody »

*

Offline Borg

• 582
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 19, 2008, 01:46:58 »
Jeśli mówisz,że brakuje Ci w nim jedynie GPS to naprawde masz niewielkie wymagania.
Nie wiem czy pamiętasz że rozmawiamy cały czas o smartphone'ach a nie pda a to trochę inna para kaloszy.

Otóż P990 z zewnętrznym GPS to tylko imitacja nawigacji. Nawet najbardziej stabilny na tym urządzeniu choć leciwy już TT6
sypie się na każdym kroku np przy odebraniu sms'a - kuriozum
P990 być może ale na P1i nie ma już tego - poza tym oprócz TT, było jeszcze kilka innych nawigacji.

P1 jest znacznie lepszy, tylko bzdurą jest,że wytrzymuje na baterii 4 dni - no chyba,że samego czuwania.
Bez gps, umts i wifi z podświetleniem na 40 % w normalnym użytkowaniu, zapominałem o ładowarce - jedyny minus to źle skalibrowany wskaźnik baterii i na czerwonej diodzie jeszcze pół dnia dzwoniłem :).

Poza tym UIQ3 okazał się niewypałem -także oprogramowania do tego, szczególnie darmowego tyle co kot napłakał nawet za głupi file explorer trzeba niemało kasy wyrzucić.
UIQ3 samo w sobie było bardzo dobre na smartphone'y, szkoda tylko że producent olał sprawę. Co softu, jak się poszukało to się znajdywało np. x-plore w promocji za free dawany na UIQ3.

ps. taka mała ciekawostka Primetech Contacts na P1i szybciej przewija kontakty ze zdjęciami "z palca" niż HTC Touch HD ze swoim touchflo  :E :O

Najłatwiej w MyPhoneExplorer wyeksportować kontakty do pliku vCard (.vcf) ----> import do office outlooka i ActiveSync do HD.
Wszystkie kontakty łącznie ze zdjęciami kontaktów, mailami,informacjami itp itd przeniosą się do HD bez najmniejszego problemu czy błędu.
Pod warunkiem że się ma Outlooka ;) - poradziłem sobie inaczej bezprzewodowo :).

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 20, 2008, 16:49:09 »
A P1i to praktycznie te same bebechy co P990 tylko trochę więcej ramu inna obudowa.

Tak, przeniesienie kontaktów przez Outlooka jest chyba najprostsze.