simlock w Touch HD z Play'a

• 141 Odpowiedzi
  • 28853 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

simlock w Touch HD z Play'a
« dnia: Listopad 24, 2008, 14:56:20 »
Witam

Jakie są możliwości ściągnięcia simlocka z tego telefonu ??? Czy zadziała np karta turbo sim ???

Może ktoś z was zna jakieś miejsce w Krakowie gdzie taką operacje można będzie przeprowadzić w sposób profesjonalny ???

Pozdrawiam 

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
Odp: simlock w Touch HD z Play'a
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2008, 15:51:17 »
w kilku watkach na tym forum masz wszystkie odpowiedzi...

*

Offline AkeR

• 36
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2008, 21:03:16 »
w kilku watkach na tym forum masz wszystkie odpowiedzi...

Właśnie, poszukaj na forum. Jest mnóstwo wątków, w stylu "moje HTC HD", w których na piątej czy szóstej stronie ktoś chwali się jak zdjął simlocka, rzuca np. linkiem do stronki, wywalasz 70zł na kod i g... ;)
Myślę, że stworzenie wątku jak w tym temacie jest dobrym pomysłem, niech ktoś napisze jakie karty mieszczą się w HD i czy działają. Czy komuś udało się za pomocą stronki www.htcunlock.net ściągnąć simlocka z HTC HD kupionego w Play? Od razu napiszę, że mi się nie udało, czekałem kilka godzin, dostałem kod, po włożeniu karty innego operatora i wpisaniu kodu komunikat "Invalid unlock code". Na szczęście kaskę oddali.
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2008, 21:05:47 wysłana przez AkeR »

*

Offline art03

• 19
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 25, 2008, 09:09:47 »
Ja mam HTC Touch HD z Play + kartę X-Sim i działa w Erze. Działa ze wszystkimi dodatkami, tzn: odbiera mmsy, łączy sie po HDSPA z internetem i nie gubi zasięgu. Niestety nie znam producenta ani typu karty X-Sim (albo Turbo Sim - jak zwał tak zwał) bo poszedłem do serwisu i mi włożyli kartę która działała i dopiero zapłaciłem. Co prawda wyniosło mnie to aż 50 zł ale nie było ryzyka że coś  niezadziała i wyrzucę kasę w błoto.

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2008, 11:34:05 »
Co prawda wyniosło mnie to aż 50 zł ale nie było ryzyka że coś  niezadziała i wyrzucę kasę w błoto.

To troche przepłaciłeś ... zobacz na allegro:
http://www.allegro.pl/53970_akcesoria_gsm_karty_x_sim_turbosim.html?id=53970&view=gtext&order=bd&change_view=1

Może za montaż sobie tyle policzyli, możesz sprawdzić czy masz obciętą kartę SIM? czy masz taki XSIM, który działa bez uszkadzania oryginalnej karty SIM ?

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2008, 12:01:15 »
a kto da gwarancje że te simy pójdą na hd. chyba że sprzedawca zagwarantuje :) chyba nie bo hd jest mało na rynku. chociaż już ktoś polecał na forum (niestety drogo)

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 25, 2008, 13:42:31 »
a kto da gwarancje że te simy pójdą na hd. chyba że sprzedawca zagwarantuje :) chyba nie bo hd jest mało na rynku. chociaż już ktoś polecał na forum (niestety drogo)

Pisałem juz o tym w innym wątku:

Ja uzywam, działa.

Cena na Allegro 36 pln. - Chyba nie drogo ???

tornadosim

Pozdrowionka
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2008, 13:45:08 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2008, 14:06:56 »
Bysio jesli to używasz to napisz czy musiałeś pociąć swoją oryginalną kartę SIM?
bo jak szukałem na allegro i na youtube to wszędzie wycinali otwór, bo się styki nie mieściły.
Na jednej aukcjii na allegro widziałem niby taką wersje co nie wymaga cięcia. Tylko nie wiem czy będzie to działać z HD, skoro wszystkie inne są wycinane  :-?

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2008, 14:45:31 »
Bysio jesli to używasz to napisz czy musiałeś pociąć swoją oryginalną kartę SIM?
bo jak szukałem na allegro i na youtube to wszędzie wycinali otwór, bo się styki nie mieściły.
Na jednej aukcjii na allegro widziałem niby taką wersje co nie wymaga cięcia. Tylko nie wiem czy będzie to działać z HD, skoro wszystkie inne są wycinane  :-?

Tak musiałem
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 25, 2008, 16:21:42 »
Pytanie - czy jak mam sim-locka na T HD to moge swobodnie wgrywac ROMy, czy musze stosowac oryginalne zaaprobowane przez PLAY?

Pzw,
MCC

*

Offline Qbix

• 20
    • Qbix Devblog
  • Sprzęt: HTC Blackstone (Touch HD)
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 26, 2008, 19:40:11 »
mówiąc szczerze przemogłem się już ze zniecierpliwienia i wczoraj kupiłem HD w Playu na umowę (mieli tylko taki, który chcieli dać wraz z abo). Tak czy inaczej mam ominiętego SimLocka przez Xsim IV. Nie wiem, która to wersja wspomniany TornadoSIM, ale ta moja ma chip w identycznym miejscu... różnica w kolorze folii drukowanej.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 27, 2008, 22:47:23 »
Pytanie - czy jak mam sim-locka na T HD to moge swobodnie wgrywac ROMy, czy musze stosowac oryginalne zaaprobowane przez PLAY?
Pzw,
MCC

problem w tym ze Twoj HD ma oprocz simlocka CIDlocka i to przez niego nie wgrasz innego sw. oczywiscie do czasu kiedy pojawi sie metoda na zdjęcie cidlocka.
a do tej pory musisz korzystac z flashy dla twojego vendora czyli play.
pozdr

holden

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 27, 2008, 23:07:12 »
Pzw,
MCC

problem w tym ze Twoj HD ma oprocz simlocka CIDlocka i to przez niego nie wgrasz innego sw. oczywiscie do czasu kiedy pojawi sie metoda na zdjęcie cidlocka.
a do tej pory musisz korzystac z flashy dla twojego vendora czyli play.
pozdr

holden

Jesteś pewien?
Były doniesienia nawet tu na forum,że nie ma problemu z wgrywaniem "scustomizowanego" romu na HD w przypadku playa.

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 28, 2008, 00:35:35 »

Jesteś pewien?
Były doniesienia nawet tu na forum,że nie ma problemu z wgrywaniem "scustomizowanego" romu na HD w przypadku playa.

No to istotne dla mnie pytanie jest ... Najwyzej przekonam sie po zakupie :) Mam jednak nadzieje, ze mozna ugotowane softy wgrywac. A moze juz ktos probowal?

Pzw,
MCC

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 28, 2008, 01:48:26 »

No to istotne dla mnie pytanie jest ... Najwyzej przekonam sie po zakupie :) Mam jednak nadzieje, ze mozna ugotowane softy wgrywac. A moze juz ktos probowal?

Pzw,
MCC

Tutaj masz cytat z innego posta:

damianmielec napisał:

"Panowie.. oto co zrobiłem..
dziś odebrałem z PLAYa swojego HD
na pierwszy rzut oka telefon brandlowany (założony SIMLOCK, animacja przy starcie systemu) ale nie był bym sobą i nie zastanawiając sie długo zassałem oryginalną wersje ROMu (WWE_1.14.405.0_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship) no i instaluje..
niby wszystko OK aż przy 25% ERROR  robie reset i telefon uruchamia sie w bootloaderze
no i dramat, pewnie jest CIDLOCK (choć powinien wyskoczyć przed instalacją ERROR)
instaluje po raz drugi i poszło
a więc, nie było by CIDa, można wgrywać dowolny ROM ?"

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 28, 2008, 09:28:32 »
mi niestety sie wywala przy 1% i nie moge wgrac oryginalnego romu, probowalem wgrac 1.18.707.1  :(

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 28, 2008, 12:46:01 »
mi niestety sie wywala przy 1% i nie moge wgrac oryginalnego romu, probowalem wgrac 1.18.707.1  :(

Moze udoskonalili metody?

Pzw,
MCC

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 28, 2008, 13:34:07 »
ale w przypadku blokady CID powinno -tak jak napisał damianmielec- wywalić błąd przed instalacją a nie w trakcie.

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 28, 2008, 14:38:01 »
ale w przypadku blokady CID powinno -tak jak napisał damianmielec- wywalić błąd przed instalacją a nie w trakcie.

dokładnie, przy jednym procencie to troche dziwne, choć z drugiej strony jak nie wywaliło starego ROMu to możesz mieć CIDa
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 28, 2008, 15:18:55 »

...nie wiem czy do wina cid-a ale na pewno w takiej sytuacji wyskakuje blad kiedy wgrywamy nieodpowiedniego roma. Ja mialem np taki motyw ze probowalem wgrac ROM z htc.com i co sie okazalo 1% i kleska :-? Nic, to sprobuje jeszcze raz wejsc na htc.com i wybrac teraz kraj w ktorym zakupilem produkt. No i faktycznie znalazlem sie na HTC UK pobralem oprogramowanie i po 10 min moglem sie cieszyc nowym Rom-em :ok:

Sprawdz czy to napewno dobry "romek" jak nie to rzeczywiscie moze byc blokada CID.

Pozdrawiam...

"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 29, 2008, 20:44:04 »
No i faktycznie znalazlem sie na HTC UK pobralem oprogramowanie i po 10 min moglem sie cieszyc nowym Rom-em :ok:

rafikkkk czyli Ty nie miałeś CID locka? czy ściągnąłeś sobie, jeśli tak to jak ?

PS. rafikkkk w innym wątku wrzuciłeś tego screena, http://farm4.static.flickr.com/3045/3052537145_bf477ac0b8_o.jpg możesz napisać jak się nazywa ten program? Znacznie ułatwia to resetowanie urządzenia, bo nie trzeba ściągać tylniej klapki za każdym razem.  :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 22:11:56 wysłana przez Tampon »

*

Offline m4zd4

• *
  • 63
  • Sprzęt: Htc Touch HD
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 30, 2008, 00:06:55 »
Ten programik nazywa się psShutXP

*

Offline AkeR

• 36
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 30, 2008, 21:55:26 »
Wczoraj wypróbowałem dwie kolejne karty XSIM, żadna nie zadziałała (SIM card missing). Do trzech razy sztuka więc więcej już nie próbuję.

Czy możemy wrócić do tematu tej dyskusji? Próbuję wsadzić kartę z Plusa do mojego HTC HD, próbowałem już trzech kart XSIM, próbowałem płacąc na stronce htcunlock.net i wszystko %$@%$#!

Proszę o konkrety.

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:31:10 »
nie wiem jak u ciebie, ale u mnie muszę wpisywać pin, bo bez pinu tornadosim nie trybi i pokazuje simlock
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 21:24:41 wysłana przez ar2rc »

« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 01, 2008, 20:55:51 »
karty x-sim i turbosim nie działają z HTC blackstone. Ja ostatnio kupiłem na allegro kartę Tornadosim i działają bez problemu. Telefon w pełni działa (połączenia przychodzące, wychodzące, sms, 3G). Trzeba tylko pamiętać o tym aby na karcie było ustawione rządanie kodu PIN w momencie włączenia telefonu. Koszt karty na allegro to tylko 36 pln więc chyba nie drogo szczególnie że telefon nie traci gwarancji producenta...

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9186954
« Ostatnia zmiana: Grudzień 01, 2008, 21:36:34 wysłana przez krzysztof.malina »

*

Offline Qbix

• 20
    • Qbix Devblog
  • Sprzęt: HTC Blackstone (Touch HD)
« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 01, 2008, 21:38:08 »
jak pisałem, kupiłem coś, co zgodnie z instrukcją nazywa się XSim IV. W instrukcji napisane, by ściągnąć PIN z karty przed użyciem, tak uczyniłem, wszystko działa bez zarzutu. Więc może po prostu metoda tornado i Xsim jest inna:]
Karta sieci Era (STK 2.0, ale inne prawie już nie istnieją).

*

Offline AkeR

• 36
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:49:14 »
karty x-sim i turbosim nie działają z HTC blackstone. Ja ostatnio kupiłem na allegro kartę Tornadosim i działają bez problemu. Telefon w pełni działa (połączenia przychodzące, wychodzące, sms, 3G). Trzeba tylko pamiętać o tym aby na karcie było ustawione rządanie kodu PIN w momencie włączenia telefonu. Koszt karty na allegro to tylko 36 pln więc chyba nie drogo szczególnie że telefon nie traci gwarancji producenta...

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9186954

Przyszła dzisiaj karta Tornadosim, precyzyjnie przyciąłem moją karte Plusa, wsadziłem do HD i... dupa. SIM card missing! Jak wrócę z pracy sprawdzę jeszcze kartę z Ery ale powoli zaczyna mnie to denerwować. Chętnie zapłaciłbym parę złotych i usunął SIMLOCKA, niestety jak widać, jest to niemożliwe.

*

Offline marwyk

• 41
  • Sprzęt: HTC HD
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 04, 2008, 15:52:06 »
daj znać jak z Erą, ewentualnie jak masz możliwość to co z Orange?

« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 04, 2008, 16:09:25 »
daj znać jak z Erą, ewentualnie jak masz możliwość to co z Orange?

Z Orange to ja jutro sprawdzę i dam znać :) Czekam właśnie na tornado z allego. 

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 04, 2008, 16:17:52 »
Przyszła dzisiaj karta Tornadosim, precyzyjnie przyciąłem moją karte Plusa, wsadziłem do HD i... dupa. SIM card missing!

PIN musisz włączyć i powinna śmigać