simlock w Touch HD z Play'a

• 141 Odpowiedzi
  • 29051 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: simlock w Touch HD z Play'a
« Odpowiedź #120 dnia: Maj 23, 2009, 19:00:42 »
Jak poczytalem ile kosztuje zdjecie simlocka z HD olałem temat i kupilem dzisiaj HDeka z Orange UK ze zdjetym juz simlockiem. Niestety sa jakies grube jaja z kartami SIM z Playa. Podczas gdy orange PL smiga az milo to na 3 karty ktore testowalem kazda zachowuje sie inaczej. Karta z niedawno kupionego prepaida dziala normalnie tyle ze HD bardzo dlugo startuje. Karta zwykla abonamentowa startuje tak dlugo, ze nie mialem sily aby to doczekac konca natomiast moja specjalnie zalatwiana karta (jedyna jaka dzialala z Universalem) ze starego prepaida Play co prawda nie wiesza PDA ale niestety moduł GSM wogule z nia nie startuje. Nie spodziewalem sie ze ponownie czeka mnie kombinowanie jak kon pod gore jak z Uni
Radio rom zmienilem na 13 ale bez jakis pozytywnych efektow. Jaki radiorom i rom maja urzadzenia z Play? Ktos moze mi to sprawdzic?
[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Phone]
   "Flags2"=dword:0009 lub 8
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #121 dnia: Maj 24, 2009, 13:50:09 »
Jak poczytalem ile kosztuje zdjecie simlocka z HD olałem temat i kupilem dzisiaj HDeka z Orange UK ze zdjetym juz simlockiem. Niestety sa jakies grube jaja z kartami SIM z Playa. Podczas gdy orange PL smiga az milo to na 3 karty ktore testowalem kazda zachowuje sie inaczej. Karta z niedawno kupionego prepaida dziala normalnie tyle ze HD bardzo dlugo startuje. Karta zwykla abonamentowa startuje tak dlugo, ze nie mialem sily aby to doczekac konca natomiast moja specjalnie zalatwiana karta (jedyna jaka dzialala z Universalem) ze starego prepaida Play co prawda nie wiesza PDA ale niestety moduł GSM wogule z nia nie startuje. Nie spodziewalem sie ze ponownie czeka mnie kombinowanie jak kon pod gore jak z Uni
Radio rom zmienilem na 13 ale bez jakis pozytywnych efektow. Jaki radiorom i rom maja urzadzenia z Play? Ktos moze mi to sprawdzic?
[HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\Phone]
   "Flags2"=dword:0009 lub 8

Ale ze co? Wczoraj kupilem drugiego HDeka tym razem z HTC Polska z 50-tego tygodnia 2008. Tak moja jak i mojej zony karta nie dziala na nim identycznie jak na tym z Orange ale dorwalem znajomego z abo Play z ktorego karta SIM dziala wszystko ok. Pomecze chlopakow z Play moze znajda mi taka karte ktora zadziala bo trzeciego HDeka kupowac nie zamierzam. Swoja droga teraz mam jednego na zbyciu jakby ktos chcial tanio kupic :P

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #122 dnia: Maj 24, 2009, 14:16:01 »
Sprawdz czy to działa, zmień w rejestrze.
Temat działania/niedziałania kart play mam już objechany ze wszystkich stron.
czytaj np tutaj
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134308.0
lub tutaj
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101897.0

trochę samodzielności...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline jarekt

• 755
  • na stanie Wizard, Uni, TouchHD, HTCHero, Milestone
  • Sprzęt: THD, Hero, Milestone
« Odpowiedź #123 dnia: Maj 25, 2009, 23:33:19 »
Sprawdz czy to działa, zmień w rejestrze.
Temat działania/niedziałania kart play mam już objechany ze wszystkich stron.
czytaj np tutaj
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134308.0
lub tutaj
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=101897.0

trochę samodzielności...

Niestety nic nie zadzialalo. Zadzialala natomiast wymiana karty SIM w play na wielostykowa, ktorej styki sa ulozone w "globusa" :)

*

Offline bury_82

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwiec 21, 2009, 10:39:27 »
Witam, mam problem z odblokowaniem simlocka ze strony http://blackstone.htc-unlocks.com/, wpisałem imei zapłaciłem przyszedł mail z instrukcją po angielsku i linkiem do programu.
Nie wiem co robię zle bo nie odblokowuje mi telefonu.

Uruchamiam program w Windows 7 jako administrator, ale pisze mi ze jestem w trybie samolotowym albo ze musze wykupic imei na stronie http://blackstone.htc-unlocks.com

nie wiem co mam z tym zrobić bo mam telefon z włączonym modułem gsm, raz wkładam karte sim innym razem wyciągam karte sim i nidal nic.

mam wgrany rom hypnotic 1.2 i 156OliNex
prosze o pomoc cienko u mnie z angielskim

*

robi6969

« Odpowiedź #125 dnia: Czerwiec 21, 2009, 10:48:59 »
Mozesz wkleic instrukcje jak nalezy zdjac simlocka??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 10:56:43 wysłana przez robi6969 »

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwiec 21, 2009, 10:58:10 »
ok sproboje moze wkleic zrzuty ekranu albo co

wciskam Flash HSPL, pokazuje sie czy zflaszować daje ok nic sie nie dzieje

potem probuje wciskam nr 2 unlock radio i pokazuje mi sie to okno z prawej

mam włączony modół gsm czyli nie jest w trybie samolot, nie mam karty sim w srodku, jak ją wkładam pokazuje mi sie podaj kod odblokowujący ale activ sync działa i nadal objawy jak wyzej

oto instrukcja z maila:
please find a link enclosed to your unlocker download.

Please be aware that some parts of the unlocking procedure are of course a delicate process and that you should ensure that when performing the unlock on your device there is minimal risk of any unexpected failures that could suddenly break communication with your device.

Your PC must have the .net Framework 2.0 installed and of course, activesync must be installed. (please note that before running each step, the device should be in windows mobile and properly connected to your pc.)

This software should run on Vista, though XP is preferable nonetheless. Please ensure your device is NOT in Flight mode

After all steps are completed you are free to do as you wish; the phone will never re-lock itself

If you have any problems unlocking, or if simply would prefer for the process to be done for you, we will do the entire process for you remotely for just ?5.40 or €7.55. just reply to this e-mail requesting to do so if you would like to take advantage of this service

Kind Regards,
Olipro
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 11:20:40 wysłana przez bury_82 »

*

robi6969

« Odpowiedź #127 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:01:21 »
Pierwszego przycisku nie masz co wciskac poniewaz masz juz wgrany HSPL, jedyne co mozesz zrobic to powtorzyc probe najlepiej na kompie z XP lub zdjac HSPL i sprobowac poprzez USPL stad jesli chodzi o Win7: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=508361, w jakiej wersji masz AS?? Masz zainstalowany Microsoft .NET framework 3.5??
Czy podczas flashowania w AS masz odznaczone "zezwalaj na  polaczenie USB"??
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 12:04:42 wysłana przez robi6969 »

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:26:46 »
wiec tak.
robie teraz na xp z AS 4.5 zainstalowałem Net Framework 3.5
jak odznacze "zezwalaj na połącznieu USB" w AS to mi wigole nie wykrywa telefonu w AS

nie wiem ja robie bez karty sim ale mam włączony modoł gsm

próbuje wgrac Restore_Stock_SPL_114_2 przez PC ale wchodzi w bootloadera i nic pisze ze nie moze sie połaczyc, rom juz wczesniej zmieniłem na oryginał orange -Touch HD Orange UK 1.19.61.1 WWE
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 12:32:27 wysłana przez bury_82 »

*

robi6969

« Odpowiedź #129 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:30:39 »
ok wylacz calkiem telefon czyli dluzej przytrzymaj power nastepnie wlacz go trzymajac vol- podlacz do kompa odznacz zezwalaj na polaczenie usb na telefonie na bialym pasku powinny byc napis USB wcisnij przycisk 2 z aplikacji.

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:42:58 »
robię tak jak mówisz, ale:
wejdzie w bootloadera pokaze sie na dole "serial"
podłącze do kompa pokazuje sie USB na dole
potem odznaczam w AS "zezwalaj na polącznie USB" i wtedy pokazuje sie krzyzyk czerwony na ikonie AS
klikam "step2" i non stop wisi ==Communicating with Device...== w aplikacji

wygląda mi to na błąd połącznia z telefonem nie wiem aplikacja sie nie łączy, nie moge wgrać Restore_Stock_SPL_114_2 choc rom poszedł ale z karty SD.
przed chwilą idało mi sie wgrac SPL-1.14. OliNex ale stock 114 nie chce isc
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 13:08:13 wysłana przez bury_82 »

*

robi6969

« Odpowiedź #131 dnia: Czerwiec 21, 2009, 12:56:04 »
No to jedyne co jeszcze bym probowal to zdjac HSPL i wtedy probowac za pomoca tej aplikacji od step 1

OK znalazlem w czym tkwi problem bedziesz musial skontaktowac sie z dostawca, gosc z xda mial identyczny problem jak Ty:
Ok, well I followed the tutorial to manually flash SPL 1.56 which was successful. But now when I try the unlocker (Step 2. RADIO), I am stuck at "your device is in flight mode or you need to purchase the IMEI......" When its "Communicating with device". I have purchased 1 hour ago, and my phone is not in flight mode. Any help would be greatly appreciated.

If anyone wondered what the probem was, it was an ip conflict from my end when purchasing the software.

From what I can gather and just experienced, the unlocker software perhaps connects to a database to verify your IMEI. My problem was I received the software via a link Olinex sent after I paid with paypal. But since my paypal was from another country, there was a flag thrown up. So even though I had the software, it would NOT run on my phone. I got to step 2 after manually flashing 1.56 SPL, and was greeted with a "phone is in flight mode, or you have not paid for IMEI etc..." So, what I gather is when you go to unlock your phone in step 2, the software pings OLI's database of "paid for IMEI's" to verify that you are unlocking a phone IMEI that has been paid for. Because in theory you could just use the software he sent and unlock as many phones as you wanted. So after we resolved my paypal situation, he then released my IMEI for unlocking. Also, he could be gathering the IMEI's for algorythms. It's for protection I believe. Then again, I could be way off.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 13:11:36 wysłana przez robi6969 »

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwiec 21, 2009, 13:10:14 »
tzn co mam załozyć blokade CID na nowo poprzez wgranie Restore_Stock_SPL_114_2 ?

dobrze mowie?

aha bo własnie ja kupiłem program nie poprzez PayPal ale poprzez Google Checkout i to nie ja go w sumie zakupiłe tylko moj brat w UK zapłacił kartą maestro

ja mu podałem Imei telefonu a on zakupił i przesłał mi na gg tą instrukcję i linka do programu,

czayli co pisac do sprzedawcy zeby mi to jakos  załatwił ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 13:16:30 wysłana przez bury_82 »

*

robi6969

« Odpowiedź #133 dnia: Czerwiec 21, 2009, 13:28:34 »
Dokladnie wyglada na to, ze program którym zamierzasz sciagnac simlocka laczy sie podczas tej operacji z baza wlasciciela aplikacji i sprawdza czy platnosc dla danego imei wplynela, tak jak gosciu opisal Twoj imei jest zablokowany w bazie wlasciciela do czasu kiedy kasa wplynie i warto napisac do niego podajac jeszcze raz imei z informacja ze masz wlasnie taki klopot z Flight Mode podczas proby flashowania, niech sprawdzi "Twoja" platnosc i napisze co i jak.

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwiec 21, 2009, 13:50:45 »
aha kapuje ale sprzedawca aplikacji wysyła aplikacje tylko po zapłaceniu i wydaje mi sie ze on co chwlie dodaje nowe IMEIe do tej aplikacji i wysyla kazdorazowo kupijącemu taką samą aplikacje ale uwzględnioną o imei kupijącego.
czyli ten program zaiwiera np 5000 imei a w tym moj i on go wtedy widzi i działa.

ok napisze do niego nie wiem czy sie wysłowie a translatory nie są zbyt dokładne heh

dziekuje za pomoc odezwe sie jak cos bede wiedział
dziekuje

Nie wiem co jest grane zrobiłem ten Restore_Stock_SPL_114_2 i było ok, teraz próbuje wgrac z powrotem rom hypnotic 1.2 i poszło, tzn połączyło sie po USB i chce wgrywac rom a powinno chyba nie połączyć bo przywróciłem CIDa?

Ok napisałem wydukałem i odpisali ze faktycznie coś z IP bo to kupował moj brat w UK a ja uzywam aplikacji w PL, mają tam coś działać, mam nadzieje ze sie uda, robi6969 dzięki bardzo, jeszcze sie odezwę

EDIT: ok robi6969 udało sie, wystarczyło zeby mój brat wysłał maila z nr IMEI ze swojego komputera w UK, 5 min dostałem maila od xda ze mam spróbować i poszło, dziękuje Ci za pomoc miałeś racje z tym IP
dziękuje, pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 21, 2009, 23:51:58 wysłana przez bury_82 »

« Odpowiedź #135 dnia: Czerwiec 23, 2009, 14:55:09 »
Witam
Odblokowałem HD za pomocą http://www.simlock.pl/ - szybko i bezproblemowo, polecam
Mam pytanie czy można odwrócić sytuację i  założyć simlocka

Pozdrawiam

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #136 dnia: Czerwiec 28, 2009, 23:41:49 »
Witam
Odblokowałem HD za pomocą http://www.simlock.pl/ - szybko i bezproblemowo, polecam
Mam pytanie czy można odwrócić sytuację i  założyć simlocka

Pozdrawiam

czesc, no ja chciałem sciągać z tej strony ale nie dogadałem się z nimi, woleli nie zarobić niz zarobić mało, wiec zamiast 120zł -wydałem 50zl

a jesli chodzi o załozenie simlocka z powrotem to w moim przypadku nie probowalem. przy instalacji tego odblokowania pojawiasie ekran gdzie mozna zafajkować "zaznaczyć" simlock unlock, więc jak by to robić ponownie mysle ze pojawi sie ten monit i mozna by to odznaczyć, ale probował nie bede  :]
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2009, 22:30:14 wysłana przez bury_82 »

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
« Odpowiedź #137 dnia: Czerwiec 29, 2009, 11:05:28 »
...czesc, no ja chciałem sciągać z tej strony ale nie dogadałem się z nimi, woleli nie zarobić niz zarobić mało, wiec zamiast 120zł -wydałem 50zl...

to pochwal się gdzie/jak pozbyłeś się sima za 50zł
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

*

Offline bury_82

• *
  • 78
« Odpowiedź #138 dnia: Lipiec 04, 2009, 22:28:26 »
jak to skąd, przecierz pisze kilka postów wyzej

« Odpowiedź #139 dnia: Lipiec 12, 2009, 16:46:40 »
http://www.simlock.pl/  - bez jakiegokolwiek kombinowania, kodem, cena 90zł. Przed sekundą to zrobiłem i cały temat mimo niedzieli trwał dosłownie 5 min.

*

Offline Kovac

• 13
« Odpowiedź #140 dnia: Październik 02, 2009, 13:17:42 »
Witam ja zdjalem kilka dni temu sima z angielskiego orange za 6.50 funa czyli jakies 35 zl.
Kodem przez ebay angielski - uzytkownik - tombox68
Niestety po probach na kartach ktore mialem czyli 2 z play pojawialy sie dziwne problemy z zawieszaniem, nielogowaniem do sieci itd...  oczywiscie orange oraz heyah dzialaja bez problemu...
Czytajac watki inne niby problem w kartach play powinien byc, lecz te same karty dzialaja na drugim moim hd ktory rowniez nie ma simlocka...
Gdzie szukac  rozwiazania ? Jakies sugestie ?

Ogolnie polecam zdejmowanie sima u uzytkownika tombox68 , bo nie sadze ze moj problem wynika od niego.

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8