SIMLOCK HTC HD

• 24 Odpowiedzi
  • 11741 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SIMLOCK HTC HD
« dnia: Marzec 09, 2009, 15:40:56 »
Witam

Pewnie sobie pomyślicie ze sie powtarzam ale chyba nie ponieważ znalazłem kilka watkow na temat zdiecia simlocka lecz niestety żaden teoretycznie nie byl na temat i/lub nie przyniosl rezultatów.

Wiec jeszcze raz rozpoczynam temat zdejmowania simlockow z htc hd.
Proszę tylko o konkretne info na w/w temat oraz aby nie podawać informacji gdzie mogę odblokować fona bo to zawsze kosztuje, jestem laikiem wydalem kupe kasy na sprzęt i chce to zrobić za darmo jak pewnie wielu z posiadaczy htc a mysle ze juz istnieje jakies domowe rozwiazanie.

Wiem ze teraz nic za darmo wiec jeżeli ktoś pomoże mi odblokować mojego htc hd w sieci orange uk stawiam mu wielka kawę.

dzięki i pozdrawiam

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: SIMLOCK HTC HD
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2009, 15:45:32 »
Witam

Pewnie sobie pomyślicie ze sie powtarzam ale chyba nie ponieważ znalazłem kilka watkow na temat zdiecia simlocka lecz niestety żaden teoretycznie nie byl na temat i/lub nie przyniosl rezultatów.

Proszę tylko o konkretne info na w/w temat oraz aby nie podawać informacji gdzie mogę odblokować fona bo to zawsze kosztuje, jestem laikiem wydalem kupe kasy na sprzęt i chce to zrobić za darmo jak pewnie wielu z posiadaczy htc a mysle ze juz istnieje jakies domowe rozwiazanie.

Wiem ze teraz nic za darmo wiec jeżeli ktoś pomoże mi odblokować mojego htc hd w sieci orange uk stawiam mu wielka kawę.

dzięki i pozdrawiam

Moze Cie zmartwie, ale za darmo tego nie zrobisz......
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline kondziaq

• **
  • 102
  • Kondziu
    • Tytuł strony
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2009, 21:24:29 »
Witam

dzięki i pozdrawiam

Jedyny Operator, u kórego bezpłatnie ściągniesz SMOCKA - to PLAY. ( www.playmobile.pl)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2009, 21:41:09 »
Jeśli nie znajdziesz darmowego rozwiązania (mnie się nie udało) to ja odblokowałem mojego HD z Orange UK na tej stronie http://blackstone.sim-unlocker.com/ ( za 15 euro ) Automatycznie, szybko i prosto. Zajęło to kwadrans, tylko trzeba mieć konto w paypal. No chyba, że znajdziesz inny sposób ... B)

*

Offline mcc

• **
  • 182
    • Kosmetyki naturalne SklepSpa.pl
  • Sprzęt: Glofiish x800, HTC Touch HD
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2009, 22:55:11 »
Jedyny Operator, u kórego bezpłatnie ściągniesz SMOCKA - to PLAY. ( www.playmobile.pl)

Chyba po zakonczeniu umowy?

Pzw,
MCC

*

Offline Meaven

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio A701, HTC Athena, Eten M700, Touch HD!!!
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 09, 2009, 23:10:11 »
Nie. Od kilkunastu dni jest możliwość zdjęcia simlocka za darmo, przed końcem umowy. Należy się udać do pobliskiego salonu z umową oraz kartą gwarancyjną. Z salonu jest wysyłane do centrali zapytanie o kod potrzebny do zdjęcia Simlocka. Na odpowiedź czeka się od godziny do 2-3 dni. Gdy przychodzi wiadomość z kodem, odbieramy go w salonie, wpisujemy w telefonie i simlocka nie ma.
Sam dzisiaj się udałem do salonu by zacząć procedurę i teraz tylko czekam na kod.
"Bądź jak nieboszczyk - zachowuj zimną krew w kłopotliwym położeniu.."

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 10, 2009, 13:18:03 »
tai chi wlasnie staram sie odblokowac ze strony ktora podales bo wszystkie sklepy u mnie krzycza od 25 funtow, narazie zazucilem program z tej strony i czekam na rezultaty.

Az sie stresuje

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2009, 14:22:09 »
wiec sprawa wyglada tak.

wszedlem na strone http://blackstone.sim-unlocker.com/  tak jak polecil tai chi, zrobilem platnosc paypal (warto miec) odrazu dostalem linka do strony gdzie moglem pobrac program do sciagania, odpalilem i postepowalem zgodnie z instrukcja.
Niestety po 10 minutach zamiast odblokowac telefon to program mi sie zawiesil i wylaczyl i tak tez bylo nastepnym razeem. Napisalem maila do tej firmy - i tu co mnie BARDZO zaskoczylo po ok 22 minutach dostalem odpowiedz z przeprosinami i kodem do odblokowania mojego htc hc. DZIALA jestem b. zadowolony z tego seerwisu i goraco go polecam no i jest tani.

Mimo to proponuje temat pozostawic otwarty, przypuszczam ze juz niedlugo bedzie mozna zamiescic tu jak sciagnac simlocka za darmo domowym sposobem.

Pozdro dla wszystkich i specjalne dla tai chi

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2009, 18:24:20 »
Jak mam sprawdzic czy CID LOCK jest zapodany? HD w Playu.

Pzw,
MCC

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 10, 2009, 23:22:32 »
@molek25pll zanim odblokowałem telefon to troszkę poczytałem i servis zbierał same dobre opinie (nie tylko za cenę). Ciesze się, że to się potwierdziło w Twoim przypadku.

U mnie cały proces przebiegł bez najmniejszego problemu. Pierwsze odpalenie i pełen sukces. Miłego użytkowania życzę  :ok:

@mcc cidlock blokuje wgrywanie ROM-u innego niż ten oryginalny w telefonie (nie mylić z simlock-iem). Każdy sprzedawany Touch HD ma cidlock-a do momentu aż go nie usuniesz  :mrgreen: Służy do tego (do każdego ppc inny) HardSPL (na stałe)  lub USPL (zdjęcie blokady na czas wgrywania nowego rom-u. Zanim coś zrobisz poczytaj tutaj *** i wszytko stanie się jasne (mam nadzieję że nie dostanę bana za linkowanie obcego portalu). Powodzenia :-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 14:35:26 wysłana przez Dżdżownica »

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 11, 2009, 09:21:59 »

@mcc cidlock blokuje wgrywanie ROM-u innego niż ten oryginalny w telefonie (nie mylić z simlock-iem). Każdy sprzedawany Touch HD ma cidlock-a do momentu aż go nie usuniesz

Każdy ma cid-locka? Nawet taki kupowany poza sieciami komórkowymi?

Jarecki

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 11, 2009, 16:29:40 »
@mcc cidlock blokuje wgrywanie ROM-u innego niż ten oryginalny w telefonie (nie mylić z simlock-iem). Każdy sprzedawany Touch HD ma cidlock-a do momentu aż go nie usuniesz  :mrgreen: Służy do tego (do każdego ppc inny) HardSPL (na stałe)  lub USPL (zdjęcie blokady na czas wgrywania nowego rom-u. Zanim coś zrobisz poczytaj tutaj http://smartmobile.pl/jak-wgrac-polski-rom-do-htc-touch-hd  i wszytko stanie się jasne (mam nadzieję że nie dostanę bana za linkowanie obcego portalu). Powodzenia :-)

http://smartmobile.pl/jak-wgrac-polski-rom-do-htc-touch-hd znam, wiem co to CID, ale dzieki za wyjasnienie. Tym niemniej na ttym forum ludzie chwalili sie, ze od Playa mieli bez blokady CID, wiec chce to sprawdzic jakos.

Pzw,
MCC

*

GrzegorzG70

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 11, 2009, 16:46:54 »
Ja mam w Play cidlock jest

*

Offline Meaven

• *
  • 84
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 12, 2009, 17:01:44 »
Odnośnie Simlocka w Playu. Informuję, że po 2 dniach otrzymałem kod z centrali. Jeszcze na miejscu wpisałem do telefonu i simlock zdjęty. Polecam zatem wszystkim właścicielom Touch HD w Play udać się do najbliższego możliwego punktu i zdjąć Simlocka za darmo dopóki się nie rozmyślili  :ok:

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 12, 2009, 17:04:34 »
Odnośnie Simlocka w Playu. Informuję, że po 2 dniach otrzymałem kod z centrali. Jeszcze na miejscu wpisałem do telefonu i simlock zdjęty. Polecam zatem wszystkim właścicielom Touch HD w Play udać się do najbliższego możliwego punktu i zdjąć Simlocka za darmo dopóki się nie rozmyślili  :ok:

ja dziś sie wybrałem, mam sie jutro zgłosić po kod :grin:
dodam tylko że tracimy gwarancje :-?
Pride..Passion..Believe..ManUtd

*

Offline Meaven

• *
  • 84
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 12, 2009, 19:09:26 »
To ciekawe. Ja takiej informacji nie otrzymałem. Z drugiej strony nie posiadam nawet karty gwarancyjnej, gdyż brakło jej w opakowaniu a gwarancja miałaby być egzekwowana na bazie samej umowy. Sprawdzę jeszcze jak to jest.

*

Offline mcc

• **
  • 182
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 12, 2009, 19:36:11 »
Ja dostalem HD juz bez SimLocka :)

Pzw,
MCC

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 12, 2009, 19:46:53 »

A niby czemu masz stracic gwarancje?? przeciez w salonie w karte gw. masz wbijane info, ze OP legalnie Ci sciagnal locka z fona

*

Offline damianmielec

• **
  • 127
  • Sprzęt: sensation4G :ok:
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 12, 2009, 19:51:45 »

A niby czemu masz stracic gwarancje?? przeciez w salonie w karte gw. masz wbijane info, ze OP legalnie Ci sciagnal locka z fona

tak mi kobitka w salonie powiedziała, no chyba że sie myli, jak będe po kod to sie jeszcze dokładnie wypytam
Pride..Passion..Believe..ManUtd

« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 12, 2009, 21:34:07 »
A ja po kod zglsilem sie 04.03.2009 i jeszcze go nie mam a dostalem taka odp
Brak kodu w bazie danych. Zostałą wysłana prośba do serwisu  aby uzyskać kod
od producenta. Czas podania kodu zależy od producenta i może wydłużyć się do
kilku dni.

Play Germanos Sadyba Best Mall

02-677 Warszawa, ul. Powsińska 31

tel. 790 030 214

:(( wiec cierpliwie czekam juz prawie 10 dni

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 13, 2009, 09:09:23 »
tak mi kobitka w salonie powiedziała, no chyba że sie myli, jak będe po kod to sie jeszcze dokładnie wypytam
To Ci kobitka głupoty mówiła - po pierwsze sim-lock'a zdejmuje operator, a po drugie już kiedyś był artykuł jeżeli simlock jest zdjęty za pomocą kodu bez ingerencji w oprogramowanie sprawa do wygrania.

ps. jeżeli tak Ci mówiła to się jej nie pytaj nic tylko zadzwoń na infolinię albo poszukaj regulaminu tej akcji.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline sylwek2k

• *
  • 63
    • fotki :)
  • Sprzęt: Tosia G900
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 13, 2009, 13:08:23 »

To nie pracownik salonu decyduje, czy gwarancja jest wazna, czy nie, tylko autoryzowany serwis :)

PS jezeli zmienisz soft na inny, sa widoczne uszkodzenia mechaniczne,
tel. zostal zalany /w 90% telefonow jest wskaznik zalania widoczny pod bateria/,
do zdjecia smoka trzeba bylo ingerowac we wnetrze tela /jak np w Siemensach/
to na 99,9% stracisz gwarancje, w przeciwnym wypadku najczesciej jest naprawiany :D
/zwlaszcza jak producent wie o jakichs niedoskonalosciach modelu - np 'wypadajacym' zlaczu ladowania w LG :D/

*

robi6969

« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 18, 2009, 16:06:03 »
Bylem dzis w salonie Play i rozmawialem na temat gwarancji po zdjeciu sima - NIE tracimy gwarancji. Wracajac do watku przyszedl moj kod do zdjecia sima ale niestety nie udalo sie za jego pomoca go zdjac, no i teraz mam oczekiwac na telefon z salonu z informacja czy konieczne bedzie wyslanie telefonu do serwisu na zdjecie sima ale najprawdopodobniej tak, takze nie zawsze w Play sie udaje :)

*

Offline Mirbi

• 10
  • Sprzęt: Touch HD
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 19, 2009, 03:09:50 »
cze,
@robi6969 to az 3 razy musiales sprawdzalc czy kod jest niewlasciwy?

Juz od ponad 10 dni ciesze sie HD bez simlocka w playu. Dokladnie w sobote poszedlem do punktu Play i na miejscu dowiedzialem sie ze jestem pierwszy ;) Po sprawdzeniu umowy i karty gwarancyjnej wzieto numer imei (zadnych pieczatek mi nie wbijano, gosc tylko rzucil okiem na gware). A ze akurat bylem pionierem w tym salonie nie mieli jeszcze softu i musieli skontaktowac sie z baza. Na drugi dzien pan z salonu do mnie zadzwonil i powiedzial ze mozna podejsc i odebrac kodzik, a ze nie chcialo mi sie gonic poprosilem zeby mi podeslal smsem. Kod zadzialal bez problemu. Dodam jeszcze ze przy okazji zdjalem takze simlocka w drugim telefonie z playa w samsungu F480.  :E
Przedtem ponoc trza bylo wybulic 500 zika za sciagniecie. Kto moze i chce niech goni do playa po kod. Tak jak poprzednio napisal tu ktos, nie wiadomo kiedy zmienia zdanie, choc wydaje mi sie ze to juz powoli zrobi sie standard i telefony beda sprzedawane bez tej upierdliwej blokady.

pozdroofka
Pozdro!

*

robi6969

« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 19, 2009, 06:21:28 »
@Mirbi sprawdzilem dwa razy na wszelki wypadek, pozostala mi ostatnia proba dzis maja sie odezwac z Play co dalej, kobitka na miejscu mowila, ze jeden taki przypadek juz byl i telefon pojechal do serwisu na zdjecie sima, podejrzewam, ze u mnie bedzie to samo :) az takiego parcia na szklo nie mam z tym simem wiec cierpliwie poczekam :) a co do wbicia pieczatki w karte gwarancyjna to dziwne, ze nic Ci nie wpisali, kobitka w Play powiedziala mi, ze po poprawnym  sciagnieciu sima wbijaja w karte gwarancyjna usluge zdjecia sima, podejrzewam, ze bez tej adnotacji moga w przyszlosci nie uznac Ci gwarancji jesli cos sie stanie z Twoim HD(oby nie :) )

Juz jestem szczesliwym posiadaczem HD`ka bez sima, jak sie okazalo rezolutna pani z salonu Play w momencie kiedy wlozylem karte operatora Orange w miejsce gdzie nalezalo wpisac pin do karty Orange wklepywala kod odblokowujacy sima  :D
W gwarancje zostala mi wbita usluga zdjecia sima przez operatora i dostawione dwie pieczatki(pani cala procedure miala spisana na kartce) :wink:

Pzdr
« Ostatnia zmiana: Marzec 23, 2009, 16:46:19 wysłana przez robi6969 »