Sie wyłącza kiedy chce.

• 6 Odpowiedzi
  • 1849 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sie wyłącza kiedy chce.
« dnia: Wrzesień 16, 2009, 00:37:34 »
Witam.
Mam mojego HDka jakies pol roku. W miedzyczasie telefon byl juz na wymianie plyty glownej bo gubil zasieg. Dostalem go jakies 2 miesiace temu. Od 2 tygodni zaczal sie wylaczać. Najdziwniejsze jest to ze dzieje sie to podczas czuwania kiedy ekran jest wylaczony. Mam wrazenie ze ma to cos wspolnego z zapotrzebowaniem na energie dlatego że kilka razy wyłączyl sie po rozmowie lub dluzszym jechaniu na IGO ale nigdy zaraz po.
Najgorsze jest ze wylacza sie w nocy kiedy jest podlaczony do ladowarki dlatego ze to wlasnie on budzi mnie rano do pracy.
Dajcie znac czy ktos mial podobny problem. Tel na gwarancji z orginalnym romem i WM 6.1
Pozdrawiam

*

Offline majsterek

• **
  • 129
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: Sie wyłącza kiedy chce.
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 16, 2009, 09:05:12 »
Witam.
Mam mojego HDka jakies pol roku. W miedzyczasie telefon byl juz na wymianie plyty glownej bo gubil zasieg. Dostalem go jakies 2 miesiace temu. Od 2 tygodni zaczal sie wylaczać. Najdziwniejsze jest to ze dzieje sie to podczas czuwania kiedy ekran jest wylaczony. Mam wrazenie ze ma to cos wspolnego z zapotrzebowaniem na energie dlatego że kilka razy wyłączyl sie po rozmowie lub dluzszym jechaniu na IGO ale nigdy zaraz po.
Najgorsze jest ze wylacza sie w nocy kiedy jest podlaczony do ladowarki dlatego ze to wlasnie on budzi mnie rano do pracy.
Dajcie znac czy ktos mial podobny problem. Tel na gwarancji z orginalnym romem i WM 6.1
Pozdrawiam

Też posiadam HTC od pół roku i nie zaobserwowałem podobnych objawów. Może to bateria? Tak czy siak oddałbym do naprawy. Przecież jest na gwarancji....

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 16, 2009, 12:47:05 »
Polecam kupienie innej baterii i sprawdzenie (weź do testów nawet jakieś byleco z eBaya za 3$). Jeśli na innej baterii będzie to samo, to pozostaje HR. A jak po HR dalej bez zmian, to serwis.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2009, 21:59:01 »
Moim zdaniem ponowny serwis.

*

Offline station55

• **
  • 164
  • Sprzęt: HTC Sensation XL, iPod Touch 4G, Mot Xoom, iPad 3
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 17, 2009, 10:10:52 »
telefon wyłącza się ale nie resetuje prawda? Ja bym leciał po wymianę baterii, ale najlepiej po prostu serwis zdiagnozuje.
SPV M3000 > HTC TyTn II > HTC touch HD > HTC HD2 > HTC Desire HD > HTC Sensation XL

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 17, 2009, 11:53:02 »
A zanim wymieni sie baterie na pale :) nie mozna sprawdzic co pokazuje wskaznik baterii i czy po wylaczeniu mozna wlaczyc urzadzenie (bateria nie jest rozladowana). Do tego jesli urzadzenie jest podlaczone do ladowarki to raczej winil bym cos innego, moze to byc wina kontrolera ladowania baterii itp. wiec tutaj serwis... A tak wymyslajac to rownie dobrze mozna zadzwonic na 0700 do jakiejs wrozki...

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 23, 2009, 01:07:29 »
Ostatnio udalo mi sie zaobserwowac to dziwne wylaczanie sie. napisalem smsa i nie wylaczylem ekranu, przygasl, nagle wskaznik zasiegu spadl do pozycji szukania sygnalu telefon zrobil "ping" (taki dzwiek jak standardowy przy smsie tylko pojedynczy) i umarl. Dzialo sie to wszystko przy baterii naladowanej na 87% (mam zainstalowane kolorowe ikonki na gornym pasku - nie wiem czy to ma jakies znaczenie). Nie wspomnialem jeszcze ze po takim wylaczeniu jest problem z włączeniem. Gorny przycisk nie reaguje od razu. zazwyczaj po 4, 5 razie dopiero zawibruje i sie wlaczy. Nie ma zadnej zasady kiedy sie wylaczy a kiedy nie. Czasem dziala 24 nawet ponad 30 godzin, jest w miedzyczasie ladowany i nic sie nie dzieje a czasem wylaczy sie 3 razy w ciagu dnia. Z gory dzieki za porady. Pozdro.
Napisane: Wrzesień 21, 2009, 23:27:28
Nie wiem czy ma to cos do rzeczy ale czy ktos wie po co na plaskiej sciance baterii są dodaktowe dwie blaszki?? Pod nią są języczki ktore mają sie z owymi blaszkami stykac. We wczesniejszych moich telefonach tego nie bylo. Energia z baterii i tak jest przecie przekazywana przez standardowe 3 styki na wąskiej ściance. Mam wrazenie, ale to tylko wrazenie ze jak sie telefon wylaczy i probuje go zalaczyc to guzik ON/OFF nie dziala a jak "ścisne" telefon to na sam ten fakt aparat reaguje wlaczeniem. Normalnie archiwum X!