ROMy do HD

• 2166 Odpowiedzi
  • 817546 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
  • Sprzęt: HTC HD, Motorola Milestone
Odp: ROMy do HD
« Odpowiedź #1350 dnia: Wrzesień 01, 2009, 14:12:31 »

Testuję go od rana i przyznam szczerze, że nie jest źle romik dosyć szybki ramu zajmuje mi 45-50% więc nie jest źle  sms-y działają, problemy są tylko z My location w głównym ekranie nie pokazuje pogody,  po naciśnięciu przycisku HOME nie wraca do głównego ekranu.

Pogodę zacznie pokazywać jak wyłaczysz automatyczne pobieranie na zakładce pogody,

Co do przycisku home, równiez potwierdzę twoje słowa, ale da sie żyć.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #1351 dnia: Wrzesień 01, 2009, 15:08:56 »

Testuję go od rana i przyznam szczerze, że nie jest źle romik dosyć szybki ramu zajmuje mi 45-50% więc nie jest źle  sms-y działają, problemy są tylko z My location w głównym ekranie nie pokazuje pogody,  po naciśnięciu przycisku HOME nie wraca do głównego ekranu.

Pogodę zacznie pokazywać jak wyłaczysz automatyczne pobieranie na zakładce pogody,

Pogodę pokazuję tylko dla miasta wpisanego ręcznie a dla My location niestety nie,  automatyczną lokalizację mam włączoną testowałem na włączonej ale jest to samo.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2009, 20:09:42 wysłana przez royal »

*

Offline plk

• 4
« Odpowiedź #1352 dnia: Wrzesień 01, 2009, 21:54:04 »

Aby skonfigurować MMS w telefonie HTC Touch HD, należy postępować według poniższych wskazówek:

1. Naciśnij START i wejdź w USTAWIENIA.
2. Przejdź do zakładki POŁĄCZENIA i wybierz POŁĄCZENIA.
3. Przejdź do zakładki ZAAWANSOWANE, a następnie naciśnij WYBIERZ SIECI.
4. Naciśnij przycisk NOWE... przy górnej rozwijanej liście.
5. Jako nazwę ustawień wpisz MMS Orange, a następnie przejdź do zakładki MODEM.
6. Naciśnij NOWE... i wpisz MMS Orange  jako nazwę połączenia.
7. W polu WYBIERZ MODEM ustaw ŁĄCZE KOMÓRKOWE (GPRS, 3G) i naciśnij DALEJ.
8. W polu NAZWA PUNKTU DOSTĘPU wpisz mms  i naciśnij DALEJ.
9. W polu NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz mms
10. W polu HASŁO wpisz mms  i naciśnij ZAKOŃCZ.
11. Przejdź do zakładki USTAWIENIA SERWERA PROXY.
12. Odznacz (wyłącz) opcję TA SIEĆ ŁĄCZY Z INTERNETEM.
13. Naciśnij trzy razy OK i wyjdź do widoku pulpitu.
14. Naciśnij START, wybierz OBSŁUGA WIADOMOŚCI, następnie SMS \ MMS.
15. Naciśnij MENU, wybierz OPCJE MMS...
16. Odznacz (wyłącz) opcję ODRZUCAJ WSZYSTKIE WIADOMOŚCI.
17. W polu TRYB POBIERANIA wybierz AUTOM. W SIECI DOMOWEJ.
18. Przejdź do zakładki SERWERY i naciśnij NOWY.
19. Jako NAZWA SERWERA wpisz MMS Orange.
20. W polu BRAMKA wpisz  192.168.006.104
21. W polu NUMER PORTU wpisz  8080
22. W polu ADRES SERWERA wpisz  http://mms.orange.pl
23. W polu POŁĄCZ PRZEZ wybierz MMS Orange.
24. W polu WERSJA WAP ustaw WAP 2.0 i naciśnij WYKONANE.
25. Naciśnij USTAW JAKO DOMYŚLNE, a następnie OK.

po tym zabiegu mimo że wszystkie ustawienia sa identyczne z tymi które są po instalacji ROMa
mmsy przychodzące odżywają :)

Ja mam EnergyROM_BLACKSTONE_20090829_StandardM2.5 i jak widze mam problemy z MMSami wychodzacymi.
Powyzsza instrukcja tez to naprawia? Swoja droga, zatrzymalem sie na punkcie 14.- po nacisnieciu "start" w lewym górnym rogu mam angielskie nazwy, ale żadna nie przypomina 'obsługi wiadomosci'... No i  takie ignoranckie pytanie: czy na dzień dobry trzeba usunąć MMS orange w start->settings->connections->connections? Bo założyć o takiej samej nazwie (MMS orange) to się chyba nie da ; )

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #1353 dnia: Wrzesień 01, 2009, 23:39:05 »
W tym romie co piszesz automatycznie pobranie z orenga i wszystko śmiga. Nie wiem czemu masz problem.

Start>Settings>Connections>>Connections setup i ty wybierz Poland i Orange nastepnie OK i reset

*

Offline plk

• 4
« Odpowiedź #1354 dnia: Wrzesień 02, 2009, 00:18:42 »
W tym romie co piszesz automatycznie pobranie z orenga i wszystko śmiga. Nie wiem czemu masz problem.

Przepraszam, ale nie zrozumiałem :) "W tym romie co piszesz automatycznie pobranie z orenga i wszystko śmiga" - chodzi o to, że automatycznie pobiera (mmsy) z Orange?
No, właśnie problem w tym, że nie pobiera. MMS przychodzi -widać tekst i że ma załącznik, ale jest też dopisek, że trzeba wiadomość zdownloadować. Proba downloadu konczy sie niepowodzeniem. Myslalem, ze to wina tego, ze uzywam programiku NoData ale..  MMS Orange mam "enabled" i tylko Orange Internet i WAP mam disabled.

Start>Settings>Connections>>Connections setup i ty wybierz Poland i Orange nastepnie OK i reset

Zrobiłem tak i... zero zmian - przy probie wysyłania MMSa Blackstone próbuje przez kilkadziesiat sekund wysłac po czym pojawia sie komunikat "unable to send....".
MMSy przychodzące natomiast docierają, ale nie jestem w stanie zobaczyć załącznika. Każe mi downloadować, co kończy się niepowodzeniem...

p.s.
dostaje jeszcze po kilku minutach smsa od orange, ze 'dostalem MMSa i po zalogowaniu do orange.pl moge sobie go obejrzec'- czyli komunikat, ktory dostawalem jak ktos mi slal mmsa na starą, nieobslugujaca mmsów Nokie...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 00:30:56 wysłana przez plk »

*

Offline anion

• *
  • 78
  • Sprzęt: HTC TouchHD (WWE_EE_1.56.479.0)
« Odpowiedź #1355 dnia: Wrzesień 02, 2009, 11:41:38 »
Mam ten sam problem, ale z Erą. Nie mogę wysłać żadnego SMS (EnergyROM z 30.08.2009).
Poza tym jednym, niestety, dosyć istotnym mankamentem, ROM działa całkiem przyjemnie.

Zauważyłem też taką rzecz: jak ustawiam WAP 2.0 to mi automatycznie wchodzi port 8080. Jak chcę tam wpisać 9102 to automatycznie mi zmienia na WAP 1.2. To prawidłowe?

No i pytanie: jak w końcu mają wyglądać ustawienia serwera pod MMSy Ery? Które są prawidłowe: a czy b?
a) bramka 213.158.194.057; port 9201; wap 1.2
b) bramka 213.158.194.226; port 8080; wap 2.0

Z góry dzięki za pomoc.
W niczym kobieta nie wygląda tak dobrze jak w niczym.

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #1356 dnia: Wrzesień 02, 2009, 12:46:56 »
Sprawdźcie jeszcze tam

Start>System>Messaging> Tu wybrać z menu MMS Options...

*

Offline anion

• *
  • 78
« Odpowiedź #1357 dnia: Wrzesień 02, 2009, 12:54:46 »
Sprawdźcie jeszcze tam

Start>System>Messaging> Tu wybrać z menu MMS Options...

Dzięki za podpowiedź, ale zdążyłem już tam zajrzeć.
Próbowałem też po raz kolejny dać autokonfigurację (na stock ROM-ie nie musiałem nic ponadto robić, ale nie zaglądałem jakie tam były ustawienia).
Teraz po autokonfigu ustawił mi bramkę 213.158.194.226 z portem 8080 i wersję 2.0.
Dziwne, bo wydawało mi się, że powinno być 213.158.194.057 port 9201 (nie wiem czy 1.2 czy 2.0).

Nadal walczę z problemem.
Niestety, nadal bez powodzenia.

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
« Odpowiedź #1358 dnia: Wrzesień 02, 2009, 12:57:39 »
Czy moglibyśmy w tym wątku trzymać się tematów jakiego on dotyczy, czyli ROM różnego rodzaju ROM'ów, a nie wszystkich problemów z TouchHD i jego konfiguracją?
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

*

Offline royal

• 420
« Odpowiedź #1359 dnia: Wrzesień 02, 2009, 19:49:23 »

Testuję go od rana i przyznam szczerze, że nie jest źle romik dosyć szybki ramu zajmuje mi 45-50% więc nie jest źle  sms-y działają, problemy są tylko z My location w głównym ekranie nie pokazuje pogody,  po naciśnięciu przycisku HOME nie wraca do głównego ekranu.

Pogodę pokazuję tylko dla miasta wpisanego ręcznie a dla My location niestety nie,  automatyczną lokalizację mam włączoną testowałem na włączonej ale jest to samo.

Niestety chyba wykrakałem ponieważ już trzy razy wysypał mi się system, ni z stąd ni z zowąd pojawił się czarny ekran z białymi paskami i  tylko SR był w stanie rozwiązać problem.

*

Offline zycho

• *
  • 54
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #1360 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:09:54 »
Jest już build 23041 -  [ROM][PDAVIET][WWE] BLACKSTONE WM6.5 ROM V56 (Core 23041) MANILA 2.6 (NEW)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=555137

wgrałem i na razie ok. Free ram 45%. Przycisk Home działa i to tyle na szybko.

« Odpowiedź #1361 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:40:55 »
Pojawił się Dutty's_V4.3 WM6.1 Finale

http://htcpedia.com/duttys-wm-6_1-v-rom-final/soft/htc-blackstone-rom.html

pobieram i będę testować :)

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #1362 dnia: Wrzesień 02, 2009, 21:09:33 »
Pojawił się Dutty's_V4.3 WM6.1 Finale
[...]

ciekawe poniewaz na:
http://www.duttythroy.net/ ostatnia wersja to HD WM6.1 V4.1 Finale datowana na 30.07.2009
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline JNS

• *
  • 94
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #1363 dnia: Wrzesień 02, 2009, 22:39:34 »
Jaka manila jest w Touch2 ? http://www.htc.com/europe/product/touch2/product-tour.html na drugim ekranie (Experience the essentials) widać ją bardzo dobrze. Wydaje mi się że ta manila ma inne ikony niżeli 2.5 Hero dostępna w ROMach na xda.. Moim zdaniem ładniejsza.

PS No i ta tapeta "Herosowata" komponuję się fajnie
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 22:41:43 wysłana przez JNS »

« Odpowiedź #1364 dnia: Wrzesień 02, 2009, 22:41:42 »
@cesare
1. przestań żyjesz przeszłością !
2. prawdopodobnie  Dutty próbuje wypromować http://htcpedia.com
3. pisali o tym na http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=453

wady:
paskudna default'owa tapeta
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2009, 22:43:50 wysłana przez Szymekk »

*

Offline anion

• *
  • 78
« Odpowiedź #1365 dnia: Wrzesień 03, 2009, 08:36:28 »
Subiektywne spostrzeżenia odnośnie EnergyROM z 29/08/09:

Na plus:
1. Przyjemny wygląd, manila 2.5 przypadła mi do gustu (poza wielgaśnymi trzema skrótami na "domowej" zakładce).
2. Całkiem przyzwoita prędkość działania jak na Manilę 2.5 z WM6.5.
3. Przydatne załączone w ROM-ie programy, intuicyjne rozmieszczenie wszystkiego w folderach.

Na minus:
1. Nie działa wysyłanie/odbieranie MMS (Era).
2. Nie działa połączenie z WiFi (przynajmniej na ustawieniach mojego routera WPA2-PSK AES).
3. Nie działa rotacja w TouchFlo 3D.
4. Nie działa przycisk Home.
5. Przycisk VolUp/VolDown potrafi wykrzaczyć zakładkę z muzyką (wywala błąd jakiegoś programiku).
6. Zawieszanie się przesuwania "obrazków" z zakładce z muzyką (potrafi przewinąć ok. 10 obrazków, potem zostaje ostatni przewinięty).
7. Pamięciożerność.

Niestety, chociaż z większością wad byłem w stanie się pogodzić, to (1) i (2) zdyskwalifikowały ten ROM u mnie. Wytrzymałem 1 dzień. :)

*

Offline Yelayon

• 252
  • Sprzęt: HTC Touch HD2 T8585
« Odpowiedź #1366 dnia: Wrzesień 03, 2009, 10:50:08 »
... CIACH ...
Plusy:
ad.3. za to również lubię Energy :)

Minusy:
ad.2. nie potwierdzam - u mnie śmiga dokładnie takie samo ustawienie bez problemu (linksys wrt160n z firmware dd-wrt)
ad.4. upierdliwe strasznie, ale jest na to patch (wystarczy poczytać wątek na XDA)
ad.7. nie zgadzam się - wszyscy chwalicie się, ile to wolnego RAM'u jest na danym ROM'ie, ale nikt nie fatyguje się posprawdzać jaki PagePool jest ustawiony. EnergyROM ma od 3 miesięcy ustawiane na 26MB, a przykładowe ostatnie ROMy jakie instalowałem tylko 12MB (to jest 14MB różnicy czyli ponad 5% na dzień dobry).

Natomiast off-topic. Ostatnio pobawiłem się nowinkami takimi jak ROM'y z buildem 23037 czy też Manilą 2.5. Zdecydowanie niedopracowane, za dużo wkurzających bug'ów (tu przesunięcie grafiki, tam home nie działa, etc, etc).
Wróciłem do 30.08 Energy Standard i zamierzam na nim popracować teraz jakiś czas. Poczekam aż wszystko dojrzeje, MS wypuści oficjalnie 6.5, a wszystki bug'i się "przegryzą".

ps. z Manili 2.5 brakuje mi tylko zakładki People, która jest o wiele przyjemniejsza niż w 2.1
-------------------
There are no mistakes, just learning experience.
PDAs: iPAQ 4150 -> ETEN G500 -> Glofiish X800 -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2

*

Offline zvierzak

• **
  • 166
« Odpowiedź #1367 dnia: Wrzesień 03, 2009, 15:38:04 »
5. Przycisk VolUp/VolDown potrafi wykrzaczyć zakładkę z muzyką (wywala błąd jakiegoś programiku).
6. Zawieszanie się przesuwania "obrazków" z zakładce z muzyką (potrafi przewinąć ok. 10 obrazków, potem zostaje ostatni przewinięty).

Polecam programik Nitrogen, w ostatniej wersji można sobie nawet ustawić przejście do następnego utworu potrząsając fonem :) Odtwarzacz z manili jest do niczego.

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #1368 dnia: Wrzesień 03, 2009, 17:17:35 »
Przepraszam, ale trochę nie daję rady czytać całego tego wątku, a mam proste pytanie:

Jaki wybrać do HD ROM na WM6.5 przy następujących priorytetach:
1. Najlepiej bez manili
2. Stabilny, wszystko działające i bez pluskiew
3. Niekoniecznie zawierający najnowsze buildy - stabilność i brak błędów najważniejszy

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
  • Sprzęt: HTC Touch HD ROM,  i-Mate Ultimate 9502
« Odpowiedź #1369 dnia: Wrzesień 03, 2009, 17:57:59 »
jak na mnie nie ma takiego romu, testowałem chyba wszystkie co sa na xda i w kazdym cos bylo nie tak
na razie stabilnosc i brak bledow daje tylko wm 6.1

*

Offline Marek.S

• 278
  • Volvo. for life
    • Album
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #1370 dnia: Wrzesień 03, 2009, 20:22:18 »
jak na mnie nie ma takiego romu, testowałem chyba wszystkie co sa na xda i w kazdym cos bylo nie tak
na razie stabilnosc i brak bledow daje tylko wm 6.1

Dzięki za pocieszenie :). Mam 2 HD-ki jeden leci cały czas na WM6.1 i używam go na co dzień, a na drugim testuję różne WM6.5... Uważam, że gdyby np. Bysio popracował nad którąś kolejną wersją i nie wkładał cały czas nowości, to byłaby szansa na super dopracowany ROM. Może nie najnowszy, ale naprawdę bezproblemowy. Z drugiej strony, łatwo gadać, kiedy samemu się tego nie robi... Cóż i tak za trochę zamienię na Leo i będzie fabryczny WM6.5.
A po Twojemu, który najmniej problemów stwarzał? Ja w sumie byłem zadowolony z Bysiowego v3.2 (bez manili) i nie wiem, czy w końcu do niego nie wrócę...
Długa historia: (2004) Asus A730 > HP hx4700 > HP hw6910 > Mio A701 > HTC Touch Dual > HTC HD > HTC HD2 > Samsung Galaxy S II > Samsung Galaxy Note (2012)

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #1371 dnia: Wrzesień 03, 2009, 22:18:18 »
z bysiowych to najdluzej mialem 1.44... dawno to bylo, potem zmienialem czesto jak tylko cos nowego sie pojawilo, jednak wm6.5 jakos mi nie pasuje wiec szukalem cos na wm6.1 i teraz mam topixa 2.9.2 i jestem zadowolony bo nic mnie nie zaskakuje i dziala jak trzeba

*

Offline royal

• 420
« Odpowiedź #1372 dnia: Wrzesień 05, 2009, 08:08:07 »
Od dwóch dni testuję              PDAVIET][WWE] BLACKSTONE WM6.5 ROM V56 (Core 23041) MANILA 2.6 (NEW) 
i jak dla mnie najlepszy rom z nowa manilą stabilny i jak na razie żadnych problemów.
Ram na poziomie 45-50% i mam wrażenie że bateria trzyma lepiej niż na innych podobnych romach.

« Odpowiedź #1373 dnia: Wrzesień 05, 2009, 08:56:28 »
ja od środy mam Dutty's 4.3 WM 6.3 Finale
jest bez "wodotrysków" ale za to działa poprawnie :)
większych różnic pomiędzy 4.1 a 4.3 nie zauważyłem

« Odpowiedź #1374 dnia: Wrzesień 05, 2009, 09:21:59 »
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące bluetooth. Używam bluetooth do łączenia się z autem, żeby podczas jazdy nie machać rękami tylko na głośnomówiącym bez problemu rozmawiać. Na romie Miriego (6.1 z nową manilą) są problemy - często zrywa połączenie z autem, gdy telefon dzwoni i klikam na odbierz(na kierownicy, bądź na konsoli) nie reaguje poprawnie, tzn. muszę kliknąć kilka razy zanim odbiorę. Może ktoś ma lub miał podobny problem i go rozwiązał lub po prostu ten telefon jest ciężki do współpracy z autem?(inne romy - Bysia też sprawiały problemy).
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2009, 09:27:35 wysłana przez towalski »

*

Offline Rajmek

• 1224
  • Sprzęt: Galaxy S6 Edge+ (wersja 6.0.1)
« Odpowiedź #1375 dnia: Wrzesień 05, 2009, 10:15:22 »
Od dwóch dni testuję              PDAVIET][WWE] BLACKSTONE WM6.5 ROM V56 (Core 23041) MANILA 2.6 (NEW) 
i jak dla mnie najlepszy rom z nowa manilą stabilny i jak na razie żadnych problemów.
Ram na poziomie 45-50% i mam wrażenie że bateria trzyma lepiej niż na innych podobnych romach.

Często korzystam z TotalCommandera a w tym ROM-ie miałem na dolnym pasku narzędziowym rozrzucone tylko trzy  z 6 ikonek (otwórz,kopiuj,wklej,ctrl itd ) ciekawe czy też tak jest u Ciebie ?

*

Offline aaaassss

• **
  • 177
« Odpowiedź #1376 dnia: Wrzesień 05, 2009, 10:29:32 »
Witam wszystkich.
Mam pytanie dotyczące bluetooth. Używam bluetooth do łączenia się z autem, żeby podczas jazdy nie machać rękami tylko na głośnomówiącym bez problemu rozmawiać. Na romie Miriego (6.1 z nową manilą) są problemy - często zrywa połączenie z autem, gdy telefon dzwoni i klikam na odbierz(na kierownicy, bądź na konsoli) nie reaguje poprawnie, tzn. muszę kliknąć kilka razy zanim odbiorę. Może ktoś ma lub miał podobny problem i go rozwiązał lub po prostu ten telefon jest ciężki do współpracy z autem?(inne romy - Bysia też sprawiały problemy).

mam rom Topix 2.9.2 i zadnych problemow z bluetooth, to co opisujesz mialem kiedys na starym romie duttyiego, potem to juz nie wystepowalo, tak samo na romach bysia bez problemow

*

Offline royal

• 420
« Odpowiedź #1377 dnia: Wrzesień 05, 2009, 10:40:35 »

Często korzystam z TotalCommandera a w tym ROM-ie miałem na dolnym pasku narzędziowym rozrzucone tylko trzy  z 6 ikonek (otwórz,kopiuj,wklej,ctrl itd ) ciekawe czy też tak jest u Ciebie ?

Nie korzystałem jeszcze z TC na tym romie, wrzucę i sprawdzę jak będzie u mnie.

*

Offline artsza

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire; HTC Touch HD (Blackstone)
« Odpowiedź #1378 dnia: Wrzesień 05, 2009, 11:38:14 »

Też chwilę się bawiłęm tym ROMkiem i w TC, którego też często używam miałem to samo. Dolny pasek TC chyba przejmuje funkcje (n.p. softkeye) systemowego paska a ten jest w tym romie dostosowany do obsługi palcem stąd jakby powiększenie (poszerzenie) przycisków TC. Szkoda, że twórcy TC nie rozwijają go w kierunku bardziej "palcoprzyjaznym".

*

Offline piotrze

• *
  • 75
  • Sprzęt: Nexus One
« Odpowiedź #1379 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:45:30 »
Topix 2.9.3 jest już do zassania :)
Palm TRGpro -> Sony Clie NZ90 -> Fujitsu LOOX 718 -> HTC Touch HD -> Nexus One