Recenzja HTC TOUCH HD już w wersji oficjalnej!

• 34 Odpowiedzi
  • 17969 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD + 8GB microSD, HTC TOUCH DIAMOND
Recenzja HTC TOUCH HD już w wersji oficjalnej!
« dnia: Październik 29, 2008, 13:41:42 »
Witam

Juto ma sie pojawic finalna wersja HTC TOUCH HD na PDA.PL Pierwsze zmiany jakie mozna zauwazyc  to koncowka od oryginalnych sluchawek:

...powiem szczeze ze w HD brakowalo mi jeden funkji, a tu prosze jednak jest:
                                                                                                                                 " Tym razem pokaże gdzie HTC schowało diody informujące o stanie urządzenia."
Pozdrawiam...

« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 13:45:51 wysłana przez rafikkkk »
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline venor

• 275
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: Recenzja HTC TOUCH HD już w wersji oficjalnej!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2008, 13:45:52 »
hehe ,brakowało kilkudziesięciu sekund i bym napisał to samo ;-)

rafikkkk mnie też pozytywnie zszokowało ,iż posiada diody informujące o stanie urzadzenia ;-) ,jutro obejrzymy te cudo :)

mi jeszcze jednej funkcji brakuje ;/ , kręcenie filmów w VGA :( , a może znów Nas pozytywnie czymś zaskoczą :)

http://pda.pl/news/gdzie_jest_dioda_w_touch_hd

"Gdzie jest dioda w Touch HD?
Autor: Dawid Gatti Dzień: 2008-10-29 Godzina: 21:16:41

Diody w Touch HD from pda.pl on Vimeo.

Link do wersji w jakości 720p - http://vimeo.com/2101968

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2008, 21:36:47 wysłana przez venor »
DEVICE: HTC Touch HD (Blackstone)

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2008, 16:31:07 »
Pierwsze krociutkie wideo na temat: "Gdzie jest dioda w Touch HD?"

Zapraszam do ogladania: DIODY W TOUCH HD  :smile:

Pozdrawiam...

Napisane: Październik 30, 2008, 02:38:48
Nastepny temat video recenzji:  "Ewolucja czy rewolucja? Nie ważne, można edytować zakładki pod Touch HD!"

Film w rozdzeleczosci HD: Zakładki pod TOUCH HD

Pozdrawiam...
"Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest" Jan Paweł II

*

Offline Tampon

• **
  • 109
  • Sprzęt: TouchHD :ok:
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2008, 10:21:26 »
Chyba każdy zainteresowany potrafi wejść na strone pda_pl, nie musisz podawać wszystkiego co tam się dzieje tutaj ...

BTW edytuj posty ! :ok:

Myślałem że coś ciekawego napisałeś, jakiś news znalazłeś, odkryłeś tajemnice z jakiejś obcojęzycznej i nieznanej strony , a tu znów link do pda_pl  :E :O
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2008, 10:23:59 wysłana przez Tampon »

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2008, 13:25:50 »
Chyba każdy zainteresowany potrafi wejść na strone pda_pl, nie musisz podawać wszystkiego co tam się dzieje tutaj ...

BTW edytuj posty ! :ok:

Myślałem że coś ciekawego napisałeś, jakiś news znalazłeś, odkryłeś tajemnice z jakiejś obcojęzycznej i nieznanej strony , a tu znów link do pda_pl  :E :O

no niestety, temat jest o oficjalnej, finalnej wersji HTC TOUCH HD a tylko o Diawidzie wiem ze takowy posiada :wink: zreszta nie wszyscy znaja pda.pl a wszystko bedzie w jednym miejscu :ok:

Pozdrawiam...

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2008, 17:30:50 »
W regulaminie jest zakaz reklamowanie konkurencyjnych stron... no ale przymknę na to oko ;)
Are you shpongled?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2008, 18:12:59 »
nie piszcie "pda.pl" jako link, bo inaczej im nabijała pagerank

Już lepiej jakiś tinyurl lub coś w tym stylu...
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2008, 20:31:52 »
Kamera w Touch HD -> http://vimeo.com/2143833
Przegląd Touch HD -> http://vimeo.com/2144135
Klawiatura Touch HD -> http://vimeo.com/2144135

następna recenzja Touch HD -> http://mobilearsenal.com/review/htc_touch_hd_a_big_face/print/whole.html
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 20:12:02 wysłana przez venor »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 06, 2008, 12:48:40 »
nie piszcie "pda.pl" jako link, bo inaczej im nabijała pagerank
A o w tym złego? Zrobili wartościową recenzję, niech w nagrodę mają link i podbicie PageRanku. Właśnie tak to ma działać - linkujesz do wartościowej treści, podbijasz wartość danej strony.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 06, 2008, 22:20:22 »
zapraszam do przeczytania następnej recenzji ->  http://www.slashgear.com/htc-touch-hd-slashgear-review-part-1-0521514/
filmik nagrany kamerą HTC Touch HD --> http://www.youtube.com/watch?v=lIvx63SScFw&fmt=18
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2008, 01:00:32 wysłana przez venor »

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 07, 2008, 14:12:25 »
filmik nagrany kamerą HTC Touch HD --> http://www.youtube.com/watch?v=lIvx63SScFw&fmt=18

filmik rewelacja, tylko nie będzie tej rewelacji w ceimnych, niedoświetlonych pomieszczeniach :P

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 08, 2008, 00:02:19 »

NAJNOWSZE RECENZJĘ I FILMIKI - uaktualniam na bieżąco

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113818.30

uaktualniam na bieżąco
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2008, 14:32:11 wysłana przez venor »

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 09, 2008, 16:42:54 »
Elegancko...wszystko w jednym miejscu :ok:

Pozdrawiam...

p.s

bardzo ladnie wyszlo to foto miska z serduszkiem :D

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 13, 2008, 15:32:15 »
Recenzje wypas! Bardezo szczegolowe, www.pocketnow.com zna sie na rzeczy...polecam obejrzec ostanie dwa linki w poscie @venor-a

Pozdrawiam...

*

Offline venor

• 275
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 13, 2008, 22:48:47 »
Recenzja na phonearena.com - link powyżej ,też jest dość interesująca :)

*

Offline Tampon

• **
  • 109
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 14, 2008, 00:03:55 »
Pod tym linkiem jest fajny Flash, można sobie zobaczyć HD niemal z każdej strony, i proporcje są prawie 1:1

http://www.phonearena.com/htmls/HTC-Touch-HD-Review-review-r_2060-p_2.html

A tak prezentuje się na tle innych popularnych fonów

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236

*

Offline malgocha

• **
  • 145
  • Sprzęt: Xperia  HTC HD2
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 15, 2008, 19:44:25 »
to co wybrałeś Xperie czy HD

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 15, 2008, 20:22:22 »
to co wybrałeś Xperie czy HD

...zeby bylo zabawnie to napisze HD z tym ze wzialem pod uwage potem IPHONE 3G vs HD oj oj burza muzgow! :D

ALe jednak po calym dniu stawiam na HD-ka ale "nigdy nie mowie nigdy" :P z Xperii ostatecznie zrezygnowalem!

Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 15, 2008, 22:58:09 »
Tutaj porownanie HD z IP 3G i Diamondem:
http://vimeo.com/2205342?pg=embed&sec=2205342

IP jednak wyswietacz to ma niesamowity :)
Nie wiem, czy to kwestia podswietlenia, ale zauwazylem na tym filmiku i na innych, ze w porownanie do Diamonda, Touch Pro ekran HD ma gorsze odwzorowanie kolorow, bialy w porownaniu jest taki szary, a czern jest tez szara, nie tak ciemna jak w Diamondzie.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 15, 2008, 23:47:57 »
Tutaj porownanie HD z IP 3G i Diamondem:
http://vimeo.com/2205342?pg=embed&sec=2205342

IP jednak wyswietacz to ma niesamowity :)
Nie wiem, czy to kwestia podswietlenia, ale zauwazylem na tym filmiku i na innych, ze w porownanie do Diamonda, Touch Pro ekran HD ma gorsze odwzorowanie kolorow, bialy w porownaniu jest taki szary, a czern jest tez szara, nie tak ciemna jak w Diamondzie.

...porownywajac jakosc wyswietlacza HD do Diamonda to dla mnie HD jest na PLUS, poniewaz wole taki jasniejszy, bardziej szare tf3d, w PRO taki mialem jak w diamonie na filmku i rownoczesnie mialem innego diamonda z janiejszym ekranem i zdecydowanie bardziej podoba mi sie na tym filmku ekran HD oczywiscie lepiej to widac na zywo!...yhh ale namieszalem :P co do IPHONA do ekran rzeczywiscie maja najlepszy pod kazdym wzgledem(nawert nie ma co patrzec na rozdzielczosc!)

Pozdrawiam...

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 16, 2008, 00:40:51 »

...porownywajac jakosc wyswietlacza HD do Diamonda to dla mnie HD jest na PLUS, poniewaz wole taki jasniejszy, bardziej szare tf3d, w PRO taki mialem jak w diamonie na filmku i rownoczesnie mialem innego diamonda z janiejszym ekranem i zdecydowanie bardziej podoba mi sie na tym filmku ekran HD oczywiscie lepiej to widac na zywo!...yhh ale namieszalem :P co do IPHONA do ekran rzeczywiscie maja najlepszy pod kazdym wzgledem(nawert nie ma co patrzec na rozdzielczosc!)

Pozdrawiam...

Dla mnie jest akurat odwrotnie, na minus, bo ja wole kiedy czarny jest czarny a nie szary, tak samo z bialym, widac wyrazna roznice, ze jest ciemniejszy, taki brudny, szary.
Zastanawia mnie tylko, czy tak maja wszystkie HD, czy konkretne egzemplarze, choc widzialem to juz na roznych filmikach.

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 16, 2008, 02:47:58 »
Tak się podniecacie tym ekranem IP'a. Faktycznie jest szklany i multitouch. Ale to zupełnie inna technologia, która nie pozwala np sprawnie i szybko pisać po ekranie (zero programów do rozpoznawania pisma-ewentualnie jakieś żałosne imitacje). Największą jednak zaletą tego ekranu jest świetna widoczność w słoneczny dzień. W owym filmiku właśnie położono nacisk na tę zaletę, która trochę tendencyjnie próbuje zdeklasować HaDeka. Jeśli nie widzicie tej tendencji to zwróćcie uwagę chociażby na to jakie pejzażyki są na HD a jakie na Iphone. Oczywiście przy tych kątach i tym oświetleniu i tak wypadłby lepiej Iphone ale dlaczego na HD pokazano bardziej mdłe i niekontrastowe tematy w porównaniu z IP?
Wszystkie inne zalety to już ukłon w kierunku HD. Dlaczego? Nie można lekceważyć jednak tak gęstej rozdziałki, która da nieporównywalnie większy komfort wizualny. Poczynając na większej ilości szczegółów w przeglądarkach internetowych,dokumentach itp a na zwyczajnie przyjemniejszych doznaniach w multimediach kończąc.
Ktoś wspominał o  "muskaniu" po ekranie IPhon'a jako wspaniałej zalecie. W większości przypadków faktycznie robi to wrażenie. Niemniej jednak potrafi to być niezwykle uciążliwe np w safari - kiedy niechcący (a zdarza się to niezwykle często) omsknie się palec po ekranie nachalnie uruchamia niechciane linki a niestety próba wciśnięcia <back> kończy się powtórnym ładowaniem(czyt.pobieraniem danych z internetu) strony ( moim zdaniem wada w safari). To nawet w operamini(java) mamy pamięć poprzedniej strony w "temp" i praktycznie nie czujemy ładowania poprzednich stron.

Jeśli chodzi o wasze dywagacje o czerniach,szarościach itp. w diamencie i hadeku to moim zdaniem jest to po prostu róznica ustawień podświetlenia i/lub kontrastu ale może być też wynikiem innego dpi (dots per inch) w obu aparatach. Nie liczyłem ale chyba jednak Diamond ma ich(punktów) więcej na tej samej powierzchni.. choć mogę się mylić ;)

« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 02:51:08 wysłana przez woody »

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 16, 2008, 10:25:48 »
Tak się podniecacie tym ekranem IP'a. Faktycznie jest szklany i multitouch. Ale to zupełnie inna technologia, która nie pozwala np sprawnie i szybko pisać po ekranie (zero programów do rozpoznawania pisma-ewentualnie jakieś żałosne imitacje). Największą jednak zaletą tego ekranu jest świetna widoczność w słoneczny dzień. W owym filmiku właśnie położono nacisk na tę zaletę, która trochę tendencyjnie próbuje zdeklasować HaDeka. Jeśli nie widzicie tej tendencji to zwróćcie uwagę chociażby na to jakie pejzażyki są na HD a jakie na Iphone. Oczywiście przy tych kątach i tym oświetleniu i tak wypadłby lepiej Iphone ale dlaczego na HD pokazano bardziej mdłe i niekontrastowe tematy w porównaniu z IP?
Wszystkie inne zalety to już ukłon w kierunku HD. Dlaczego? Nie można lekceważyć jednak tak gęstej rozdziałki, która da nieporównywalnie większy komfort wizualny. Poczynając na większej ilości szczegółów w przeglądarkach internetowych,dokumentach itp a na zwyczajnie przyjemniejszych doznaniach w multimediach kończąc.
Ktoś wspominał o  "muskaniu" po ekranie IPhon'a jako wspaniałej zalecie. W większości przypadków faktycznie robi to wrażenie. Niemniej jednak potrafi to być niezwykle uciążliwe np w safari - kiedy niechcący (a zdarza się to niezwykle często) omsknie się palec po ekranie nachalnie uruchamia niechciane linki a niestety próba wciśnięcia <back> kończy się powtórnym ładowaniem(czyt.pobieraniem danych z internetu) strony ( moim zdaniem wada w safari). To nawet w operamini(java) mamy pamięć poprzedniej strony w "temp" i praktycznie nie czujemy ładowania poprzednich stron.

Jeśli chodzi o wasze dywagacje o czerniach,szarościach itp. w diamencie i hadeku to moim zdaniem jest to po prostu róznica ustawień podświetlenia i/lub kontrastu ale może być też wynikiem innego dpi (dots per inch) w obu aparatach. Nie liczyłem ale chyba jednak Diamond ma ich(punktów) więcej na tej samej powierzchni.. choć mogę się mylić ;)

Nie podniecam sie ekranem IP tylko stwierdzilem fakt, ze jest bardziej czytelny, wyrazisty.
Znam zasade dzialania multitouch, nie musisz mnie w tej dziedzinie oswiecac, wiem jakie sa plusy i minusy tej technologii.
Co do dyskredytowania HD nie do konca w to wierze bo filmy sa z roznych portali, w tym z fanatykow HTC.
Odnosnie roznicy w ekranach i podswietleniu tez sie nad tym zastanawiam, ale raz, ze jesli robione sa testy, porownania i wydaje mi sie, ze nie przez przypadkowe osoby tylko znajace sie na rzezcy to raczej ustawia sie podobne stopnie podswietlenia. Dwa nawet jak w Diamondzie ustawie na maxa lub min to czern jest czern, nie rozjasni mi to do takiej szarosci jak w HD. A "dywagacje" na ten temat sa o tyle dla mnie istotne. ze jesli zdecyduje sie kiedys zmienic sprzet na drozszy to nie chcialbym dostac w gratisie gorszego jakosciowo ekranu, nie za te pieniadze.
« Ostatnia zmiana: Listopad 16, 2008, 10:27:31 wysłana przez horde »

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #24 dnia: Listopad 16, 2008, 17:20:39 »

Nie podniecam sie ekranem IP tylko stwierdziłem fakt, ze jest bardziej czytelny, wyrazisty.
Znam zasade dzialania multitouch, nie musisz mnie w tej dziedzinie oswiecac, wiem jakie sa plusy i minusy tej technologii.
Co do dyskredytowania HD nie do konca w to wierze bo filmy sa z roznych portali, w tym z fanatykow HTC.
Odnosnie roznicy w ekranach i podswietleniu tez sie nad tym zastanawiam, ale raz, ze jesli robione sa testy, porownania i wydaje mi sie, ze nie przez przypadkowe osoby tylko znajace sie na rzezcy to raczej ustawia sie podobne stopnie podswietlenia. Dwa nawet jak w Diamondzie ustawie na maxa lub min to czern jest czern, nie rozjasni mi to do takiej szarosci jak w HD. A "dywagacje" na ten temat sa o tyle dla mnie istotne. ze jesli zdecyduje sie kiedys zmienic sprzet na drozszy to nie chcialbym dostac w gratisie gorszego jakosciowo ekranu, nie za te pieniadze.

Puściłeś pianę jakbym Cię co najmniej ugryzł.
Nie wiem w którym zdaniu "oświecałem" o zasadzie multitouch. Także użyte przeze mnie "dywagacje" nie miały w sobie krzty kpiny.
Widzę,że jesteś drażliwy na pewne słowa, więc nie użyję również "podnieta" choć tak zinterpretowałem wasze oceny w tej kwestii.
Postawiłem zwyczajny kontrapunkt do teorii wyższości ekranu IP względem HD.
Sam posiadam IP. I polecam go wszystkim jako telefonik do zabawy w mp3 i innymi multimediami, przeglądnięcia czasem internetu i to w zasadzie wszystko. Bardzo ładnie wygląda w dzień i w nocy itp itd właśnie głownie przez ekran. Także pakowanie go do kieszeni nie zdoła go porysować.

Nie podważam też słuszności czy wiarygodności testów wykonywanych na różnych portalach. Dodałem jedynie małe zawahanie i chyba prawdziwe jak popatrzysz obiektywnie. Zresztą dałem temu wyraz ,że jednak w takiej perspektywie IP wypada niewątpliwie lepiej.
Co do wyrazistości - ale to pewnie różnica w interpretacji terminów czymżesz owa wyrazistość jest- to nie zgodzę się,że IP wypada lepiej, właśnie ze względu na rozdzielczość. Na HD nawet bez zoomowania przeczytasz tekst w operze na safari juz nie.

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #25 dnia: Listopad 16, 2008, 17:35:58 »

Nie podniecam sie ekranem IP tylko stwierdziłem fakt, ze jest bardziej czytelny, wyrazisty.

Nie wiem w którym zdaniu "oświecałem" o zasadzie multitouch. Także użyte przeze mnie "dywagacje" nie miały w sobie krzty kpiny.
Widzę,że jesteś drażliwy na pewne słowa, więc nie użyję również "podnieta" choć tak zinterpretowałem wasze oceny w tej kwestii.
Sam posiadam IP. I polecam go wszystkim jako telefonik do zabawy w mp3 i innymi multimediami, przeglądnięcia czasem internetu i to w zasadzie wszystko. Bardzo ładnie wygląda w dzień i w nocy itp itd właśnie głownie przez ekran. Także pakowanie go do kieszeni nie zdoła go porysować.

Nie podważam też słuszności czy wiarygodności testów wykonywanych na różnych portalach. Dodałem jedynie małe zawahanie i chyba prawdziwe jak popatrzysz obiektywnie. Zresztą dałem temu wyraz ,że jednak w takiej perspektywie IP wypada niewątpliwie lepiej.
Co do wyrazistości - ale to pewnie różnica w interpretacji terminów czymżesz owa wyrazistość jest- to nie zgodzę się,że IP wypada lepiej, właśnie ze względu na rozdzielczość. Na HD nawet bez zoomowania przeczytasz tekst w operze na safari juz nie.

Człowieku Odbij! To nie jest uczelnia, a ty nie jestes pforesorem zeby robic komus wyklad! Wszystko juz jest dawno jasne, nie ma potrzeby pisac  bzdurnych postow, ktore nic nie wnosza i  taka jest prawda :S Dziekuje za wyrozumialosc :)

pozdrawiam...

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
« Odpowiedź #26 dnia: Listopad 16, 2008, 17:40:49 »
rafikkk - Ty takze odpusc i nie wyjezdzaj z uczelniami i profesorami ...
Kazdy ma prawo sie wypowiedziec a Ty mozesz sie z tym nie zgadzac ...
pozdrawiam
Jachu

*

Offline rafikkkk

• **
  • 236
« Odpowiedź #27 dnia: Listopad 16, 2008, 17:50:12 »
rafikkk - Ty takze odpusc i nie wyjezdzaj z uczelniami i profesorami ...
Kazdy ma prawo sie wypowiedziec a Ty mozesz sie z tym nie zgadzac ...

..sorki rozumiem Cie doskonale, ale nich "typ" pisze na konkretny temat zawarty w watku, a nie ocenia kogos wypowiedzi!

Jeszcze raz wielkie przeprosiny i wrocimy do tematu :)

Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #28 dnia: Listopad 16, 2008, 19:07:39 »

Piszesz, ze jestem drazliwy, a sam nerwowo reagujesz.
O zasadzie dzialania mulitouch informowales m.in w zdaniach dotyczacych problemu pisania na ekranie, obslugi przegladarki, ktore wlasnie wynikaja z wlasciwosci tej technologii.
Ja sie nie podniecam IP bo mnie ten sprzet w ogole nie interesuje.
Oczywistym jest, ze HD ma wieksza rodzielczosc, a co za tym idzie wiecej informacji na ekranie itp i to super sprawa, ale nie o taka wyrazistosc mi chodzilo tylko o kontrast, jasnosc, odwzorowanie barw, bo jest to dla mnie rownie istotne.
Rownie dobrze z Twoich wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze "napaliles sie", "podniecasz" HD-ekiem, ale nie bede uzywal tego typu sformulowan, bo mozesz zle to odebrac i rzeczywiscie nie o tym jest temat.
Wracajac do niego to caly czas nie jestem przekonany, czy roznica wynika z podswietlenia, na moje nie, ale moze ktos ma jakis inne filmiki,screeny, uwagi, gdzie to mozna zweryfikowac. I nie chodzi mi o roznice miedzy HD a IP, ale HD a Diamond.

*

Offline woody

• **
  • 127
« Odpowiedź #29 dnia: Listopad 16, 2008, 20:19:33 »

Piszesz, ze jestem drazliwy, a sam nerwowo reagujesz.
O zasadzie dzialania mulitouch informowales m.in w zdaniach dotyczacych problemu pisania na ekranie, obslugi przegladarki, ktore wlasnie wynikaja z wlasciwosci tej technologii.
Ja sie nie podniecam IP bo mnie ten sprzet w ogole nie interesuje.
Oczywistym jest, ze HD ma wieksza rodzielczosc, a co za tym idzie wiecej informacji na ekranie itp i to super sprawa, ale nie o taka wyrazistosc mi chodzilo tylko o kontrast, jasnosc, odwzorowanie barw, bo jest to dla mnie rownie istotne.
Rownie dobrze z Twoich wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze "napaliles sie", "podniecasz" HD-ekiem, ale nie bede uzywal tego typu sformulowan, bo mozesz zle to odebrac i rzeczywiscie nie o tym jest temat.
Wracajac do niego to caly czas nie jestem przekonany, czy roznica wynika z podswietlenia, na moje nie, ale moze ktos ma jakis inne filmiki,screeny, uwagi, gdzie to mozna zweryfikowac. I nie chodzi mi o roznice miedzy HD a IP, ale HD a Diamond.

Wyciągamy wnioski iż retoryka jest istotna abyśmy się tutaj nie pozabijali ;)
W swoim poście chciałem dodać parę groszy na temat IPhonowskiego ekranu. I wywód nie tyczył akurat Twych wypowiedzi a raczej ogólnego nurtu czy mitu już tutaj powstającego na jego temat w różnych wątkach.  Akurat o IP wiem juz trochę więc się chciałem podzielić uwagami i skonfrontować z Wami jak się to ma do HD czy nawet Diamonda. Przyznam sie szczerze również; nie wiedziałem,że akurat problematyka pisania po ekranie wynika z technologii multitouch  :O Cóż,człowiek się uczy chociażby z własnych postów  ;) ... Dlatego ważny jest przepływ informacji i odpowiednia jej kompilacja. Od tego mamy to forum. A skoro np kolega rafikk zarzuca mi brak treści merytorycznej (to tak ładnie ujmuję ;) ) niech sam świeci przykładem a nie ekshibicjonuje o swoich "niezdecydowaniach" tu i ówdzie. Jeśli bez grzechu niech wtedy rzuci kamieniem.

A'propos ekranu HD. Nie miałem HD w rękach natomiast bawiłem się Xperią i Diamondem. Odzwierciedlenie kolorów w tych aparatach,wyrazistość i inne cechy podobnych przymiotów naprawdę nie ustępują IP(pomimo istniejących tu 16mln vs. 60paretysięcy wuemowskich kolorów.)  Owszem sytuacja radykalnie się zmnienia podczas wyjścia "na dwór". Tu IP jest bezkonkurencyjny.

Jeśli chodzi o porównania subiektywne ekranów HD i Diamonda to ja głównie odnajduję preferencje w kierunku HD.(źródła; zachodnie portale czy nawet YouTube). Dlatego zaciekawiło mnie też Twoje (horde) podejście być może właśnie bardziej trzeźwe od innych. Sam jestem fotografem i wiem jak ważne są głębie kolorów albo nawet to jak czarna jest czerń. Dlatego czekam z Tobą na doniesienia od użytkowników i fachowców.