przesunięty dotyk? - hd ześwirował, nawet po HR nie da się nic kliknąć... HELP!!

• 27 Odpowiedzi
  • 8294 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam!
Jakis czas temu moj Touch HD okazyjnie zaczal swirowac tak, ze klikanie w jakims miejscu powodowalo, ze klik byl odebrany np. 2 cm nizej. Nie musze chyba mowic, ze nie da sie uzywac w ogole telefonu wtedy.
Ze sporadycznego zjawiska przerodzilo sie to w zjawisko ciagle, juz teraz nic nie moge zrobic.
Udalo mi sie doprowadzic do Hard Resetu, po czym po wszystkim za jakas godzinke znowu to samo - dotyk poprzesuwany!
Juz nie mam sily, pomozcie jakos, zanim go nie rozwale o sciane....
Pozdrawiam wszystkich!
theg
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2010, 13:33:15 wysłana przez theg »

*

akada

jak bym tak miała na ROM'ie fabrycznym tobym wgrała inny w celach testowych. do wgrania ROM'u, HR i przywrócenia fabrycznego aby ew. oddać do serwisu nie jest potrzebny sensor na ekranie.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
Jezeli po HR i kalibracji robi sie tak od nowa,to radziłbym ci oddac do serwisu...

Tylko telefonik jest po gwarancji, więc zapewne nie opłaca się naprawiać... :(

*

akada

Czyli warto się nim pobawić, wgrać nowy system etc.
Zawsze możesz sprzedać na Allegro z zastrzeżeniem odbioru osobistego i przy kliencie zrobić "niechcący"HR aby przez godzinę miał radochę...  :E

*

Offline R420R

• 11
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Wygląda na to że to jakaś plaga jest. Bo u mnie od wczoraj jest dokładnie tak samo z tą różnicą że jeszcze mi została gwarancja i zamierzam go odesłać.

Czyli warto się nim pobawić, wgrać nowy system etc.
Zawsze możesz sprzedać na Allegro z zastrzeżeniem odbioru osobistego i przy kliencie zrobić "niechcący"HR aby przez godzinę miał radochę...  :E

Mam nadzieje że to żart...

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Ja rozpatruję to wyłącznie w kategoriach żartu, bo inaczej post poleciałby już dawno do kosza ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

Ok, tylko jak wrzucić nowy system? Nie idzie kliknąć nic jak trzeba, activesync po HR nie uruchomiony... itp. :(

*

Offline R420R

• 11
Możesz zrobić tak jak ja robiłem.

1. Wyłączasz telefon
2. Przytrzymujesz VolDown i wciskasz power nie puszczasz VolDown.
3. Włączy się boot loader zatem podłączasz kabel USB powinno Ci wyświetlić USB na białym polu jak się połączy
4. Na komputerze odpalasz Instalcje ROM'a i postępujesz zgodnie z instrukcją.

Nie mam aktywnego activesynca więc nie idzie...

*

akada

to go sobie zainstaluj, jak wprowadzisz HD w tryb bootloader'a i podłączysz do komputera to usłyszysz dźwięk a na ekranie HD na dole wyświetli się USB. możesz wtedy uruchomić program flaszujący. (brrr... nie ma jakiegoś ładnego odpowiednika tego słowa po polsku ?)

Ok, jakoś przebrnąłem przez to. Zainstalowałem nowy rom, dutty, całkiem ładny :) Niestety problem nie zniknął, to chyba wada sprzętowa :(

Coś jest chyba nie tak z tym Hdkami. U mnie od jakiegoś czasu się "zacina" wyświetlacz (dotyk właśnie). A co ciekawe jak ścisnę obudowę to zaczyna chodzić, coś tam musi nie stykać :/ Echhh pozostaje serwis i wielka szkoda, że urządzenie za 2500zł wysypało się po roku :(

*

Offline bartolinio

• 1008
  • Sprzęt: Galaxy Nexus (poprzednio HTC Desire HD)
ma to też jakiś tam plus, mianowicie jak się okaże, że to wada wyświetlacza to Ci go na gwarancji wymienią i będziesz miał nową połowę telefonu  :P
Device: Google Galaxy Nexus
ROM: Xylon (4.2.1)
Radio: XXLH1
Kernel: franco/trinity/faux

Po gwarancji to koszt ok. 500 złotych za części, już się dowiedziałem. Nie wiem czy naprawiać :)

*

akada

a czy nie nosicie czasem HD'ków w tylnych kieszeniach spodni ?

Do mnie właśnie wrócił telefonz  naprawy gwarancyjnej. Wymienili mi ekran i jest git :)

*

tomwil

Coś jest chyba nie tak z tym Hdkami. U mnie od jakiegoś czasu się "zacina" wyświetlacz (dotyk właśnie). A co ciekawe jak ścisnę obudowę to zaczyna chodzić, coś tam musi nie stykać :/ Echhh pozostaje serwis i wielka szkoda, że urządzenie za 2500zł wysypało się po roku :(

skoro masz je rok to masz jeszcze rok gwarancji. Na terenie Unii obowiązuje 2 letni okres gwarancyjny nawet jeśli ktoś daje mniej...

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
Ciekawe.... bo mam podobny problem z Toshibą G900.

Jakaś ogólna przypadłość?

Do mnie właśnie wrócił telefonz  naprawy gwarancyjnej. Wymienili mi ekran i jest git :)
Czyli wymienili cały "przód" razem z przyciskami dotykowymi? Czy ekran jest za jakąś szybką? Chodzi mi o to, że mam już trochę rys na wyświetlaczu, i czy po wymianie gwarancyjnej wyświetlacz będzie wyglądał jak nowy :)

*

Offline remolinek69

• 32
  • Sprzęt: HTC HD2
Witam.W sprawie ekranu to moglbym pomoc.gg5679400

Po gwarancji to koszt ok. 500 złotych za części, już się dowiedziałem. Nie wiem czy naprawiać :)
Padl ci Digitizer , wgrywanie nowych romow nic nie da, bo system jest ok. Tylko wymiana Digitizera lub skren plus Digitizer ci pomoze.

Czyli wymienili cały "przód" razem z przyciskami dotykowymi? Czy ekran jest za jakąś szybką? Chodzi mi o to, że mam już trochę rys na wyświetlaczu, i czy po wymianie gwarancyjnej wyświetlacz będzie wyglądał jak nowy :)
Ekran jest nowy :) zero rysek. A był już mocno porysowany bo nie miałem żadnej folii.

*

Offline faf

• 7
Witam .Postanowiłem odświeżyć temat, ponieważ dzisiaj mój hd również dostał takich samych objawów. Panowie , jak rozumiem jest to przypadłość digitizera. Niestety nie mam już gwarancji :( . Czy może ktoś podpowiedzieć jak się z tym problemem zmierzyć . Znalazłem tą aukcję http://www.allegro.pl/item1021297073_oryg_ekran_dotykowy_htc_touch_hd_szybka_digitizer.html .Czy jeśli zakupię to dam radę sam to założyć?Czy serwis jest jednak konieczny. Proszę o info osoby które przerabiały temat .pozdrawiam

*

Offline Makavelli

• 11
  • Sprzęt: HTC Blackstone
Jakiś czas temu też padł mi digitalizer, większość osób mówiło że samego ekranu dotykowego nie da się wymienić, lub bardzo ciężko jest to zrobić bez uszkodzenia wyświetlacza. Na szczęście zaryzykowałem, oddałem do komisu i hadek śmiga aż miło  :)
Musisz się popytać czy ktoś Ci się tej mozolnej pracy podejmie.
" I said to myself, what a wonderful wordl! "

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
Muszę się wam przyznać, że dziś wymieniłem digitizer w HD-ku i wszystko śmiga jak trzeba.
Ekranik (dotykowy) kupiłem na Allegro i poświęciłem urządzeniu prawie pół dnia.
Nie jest to łatwa robota i wymaga dużo cierpliwości.
Najgorszy jest brak gumki z klejem potrzebnej do przyklejenia digitizera do ekranu,
bo samo oddzielenie ekranu od digitizera okazało się łatwe i szybkie.
Dalej, po poskładaniu ekranów kolejny problem, problem z klejącą się gumką przytwierdzającą ekran do obudowy.
Może nie każdy wie, ale ekran wyjmuje się do przodu HD-ka i siedzi on w obudowie, przyklejony jedynie tasiemką dwustronną wokół ramki.
Takiej tasiemki nie miałem więc postanowiłem wcale nie zrywać starej i na nią przykleić wyświetlacz.
Efekty mojej pracy okazały się  lepsze niż się spodziewałem przed przystąpieniem do rozbiórki.

Polecam cierpliwym samemu wymienić digitizer,
Niestety nie pomogę nikomu w wymianie.
Była to pojedyncza wymiana w HD-ku mojego brata.

Pozdrawiam
Kielich
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline faf

• 7
Witam
Potwierdzam ,jest możliwość wymiany samego sensora dotykowego , bez wymiany wyświetlacza .Naprawa w serwis tel. kom. w Gorzowie na przeciwko Białego Kościółka. Pozdrawiam

*

Offline TheTrooper76

• *
  • 59
 A mój wogóle przestał wczoraj klikać albo klika tylko bardzo wolno :D HR istockowy rom wgrany (wcześniej Energy ROM) i jak dochodzę do kalibracji ekranu to klikniecie w krzyżyk powoduje ruch krzyżyka nie wcześniej niż po upływie 40 minut :D

Objaw pojawił sie nagle bez żadnych ostrzezeń :P
ROM: Energy ROM 23569 Sense2.5 GTX
AM 6.5.0 Beta 2