Przegrzanie tel przy ładowaniu

• 6 Odpowiedzi
  • 2913 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Nedd

• 48
Przegrzanie tel przy ładowaniu
« dnia: Luty 16, 2010, 12:39:12 »
Wczoraj wracałem sobie z pracy, miałem 46% baterii. Podłączyłem telefon do ładowarki  (oryginał HTC). Potem po dokładnym obejrzeniu telefonu zauwazyłem, że plastik w okolicach gniazda ładowania od strony wyświetlacza stopił się  i wklęsł do wewnątrz. Z tego co zauważyłem telefon się ładuje, nic się chyba nie uszkodziło w nim, ale to muszę jeszcze dokładnie sprawdzić. (zaktualizuje wątek jak tylko się upewnię)
W związku z powyższym mam  pytania:
1. Czy w przypadku uszkodzenia telefonu- gwarancja obejmie taki przypadek?
2. Może któryś z forumowiczów spotkał się z takim przypadkiem i doszedł co mogło spowodować stopienie się plastiku? Wada telefonu/ładowarki/spięcie w samochodzie? (nigdy dotychczas nie było żadnych problemów z żadnym z tych trzech)

Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie.

EDIT: podłączyłem do kabla usb i kompa w pracy- nie ładuje:(
« Ostatnia zmiana: Luty 19, 2010, 00:38:52 wysłana przez Nedd »
M600i, P1i, Samsung i780, Omnia, HTC Touch HD, HTC HD2, Galaxy Nexus

*

Offline karaskiew

• 527
  • Sprzęt: Touch Hd
Odp: Przegrzanie tel przyładowaniu
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2010, 12:45:32 »
Możliwe że ładowarka źle podawała napięcie lub jakiś syf ci sie dostał między styki i miałeś zwarcie ale sadzę ze takie uszk zawsze będzie traktowane jako z winy klienta. Ja proponuje zapytanie w jakimś serwisie.
Energy.BLACKSTONE.21898.Sense2.1.Mar.30
Radijo 1.13.25.24

*

Offline Nedd

• 48
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2010, 12:54:03 »
Masz może jakiś namiar na serwis? Zanim telefon mi zdechnie zadzwonię zapytam.
Czy jeśli ładowarkę zrobiło HTC to to nie jest ich wina i oni powinni mi naprawić telefon?

[Może ktoś wie gdzie za max 1750 można kupić hd2 bez locka?:) Nie wiem ile tego będę reanimował]
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2010, 14:39:46 wysłana przez Nedd »

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2010, 15:11:57 »

CRC CommunicAID Poland Sp.zo.o.
Ul. Falencka 1B, Janki
05-090 Raszyn

Tel: 022 703 41 00
Fax: 022 703 41 50
http://www.crc-polska.com/pl/
customerservice@crc-polska.com

A tu masz HD2

http://www.allegro.pl/item926112610_nowe_pewne_bez_simlocka_24g_htc_z_plusa_lubin.html
Radijo 1.13.25.24

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2010, 16:26:30 »
Gwarancji Ci nie uznają.

Teoretycznie jeżeli ładujesz na ORYGINALNYCH ładowarkach HTC powinni uznawać gwarancję - kolega jak zaniósł HTC TP z identycznym problemem jak Twój (ładowane z oryginalnej ładowarki) - w uzasadnieniu odmowy swierdzili że takie uszkodzenie nie mogło powstać podczas używania oryginalnych produktów HTC :mysli:

Swoją drogą to chyba w takiej ładowarce HTC (nie tej kupionej na stacji za 5 zł) powinno być jakieś zabezpieczenie (bezpiecznik) które umożliwiałoby tego typu uszkodznia...
Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline karaskiew

• 527
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2010, 18:44:22 »
Gwarancji Ci nie uznają.

Teoretycznie jeżeli ładujesz na ORYGINALNYCH ładowarkach HTC powinni uznawać gwarancję - kolega jak zaniósł HTC TP z identycznym problemem jak Twój (ładowane z oryginalnej ładowarki) - w uzasadnieniu odmowy swierdzili że takie uszkodzenie nie mogło powstać podczas używania oryginalnych produktów HTC :mysli:

Swoją drogą to chyba w takiej ładowarce HTC (nie tej kupionej na stacji za 5 zł) powinno być jakieś zabezpieczenie (bezpiecznik) które umożliwiałoby tego typu uszkodznia...

Nawet na oryginałach tego nie ma niestety jak zabezpieczenie przed przepięciem ja sadze że to jakiś syf w złączu był i tyle bo znajomi działają z ładowarami oryginalnymi i z diamondami i nie maja najmniejszych problemów. Ew. ten twój oryginał to oryginalna podróba.
Radijo 1.13.25.24

*

Offline Nedd

• 48
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2010, 08:35:39 »
Nawet na oryginałach tego nie ma niestety jak zabezpieczenie przed przepięciem ja sadze że to jakiś syf w złączu był i tyle bo znajomi działają z ładowarami oryginalnymi i z diamondami i nie maja najmniejszych problemów. Ew. ten twój oryginał to oryginalna podróba.

Ładowarka jest oryginalna od htc, zapłaciłem za nią odpowiednio {mam coś takiego jak to [url=http://allegro.pl/item923955735_orginalna_ladowarka_samoch_htc_clm10d_05_touch_hd.html} I jeśli ona skopała mi hd'ka, top będę z nimi walczył o uznanie tego za naprawę gwarancyjną.

Na dzień dzisiejszy ustaliłem, że telefon da się naładować tylko ładowarką biurkową i nie mam możliwości synchronizacji z PC.
« Ostatnia zmiana: Luty 17, 2010, 08:38:42 wysłana przez Nedd »