Przeglądarka internetowa

• 6 Odpowiedzi
  • 1364 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bredo1

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2    ,    HTC Touch HD
Przeglądarka internetowa
« dnia: Lipiec 02, 2010, 04:13:47 »
Czy ktoś jest w stanie powiedzieć co jest nie tak u mnie na hd że nie chcą mi się stronki odpalać płynnie. Albo sie otwieraja pół minuty albo trzeba kilka razy odswiezyc. Nadmienie tylko ze internet chodzi dobrze bo na kompie nie ma z predkoscia zadnych problemow (sygnał wi-fi tez jest idealny). Po hard resecie np. na skyfire (opera i explorer tak samo) internet smiga jak powinien ale tylko przez kilka dni a po tym czasie znow lipa. Pamieci przegladarki oraz historie przegladania na bierzaco usówane. Rom energy hct 23xx z początku czerwca.

*

akada

Odp: Przeglądarka internetowa
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 02, 2010, 08:42:22 »
Energy... i wszystko jasne...  :grin: :grin:

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 02, 2010, 09:30:03 »
Akada, może podzielisz się jakimś konkretem? Miałaś chociaż raz EnergyROM w swoim HD, że wiesz że to akurat ROM jest przyczyną kiepskiego działania przeglądarki u bredo1? Przyczyn może być setki, ale oczywiście najlepiej od razu zwalić na ten akurat ROM, tylko po co ta bezsensowna agitacja - nie lubisz EnergyROM, to przecież nikt Ci go nie każe używać, ale przynajmniej nie wprowadzaj w błąd innych użytkowników forum.

Ja na moim HD ani razu nie miałem problemu z przeglądaniem stron - zaznaczę jednak, że od zawsze używam Opery Mini, pozostałe przeglądarki są dla mnie mułowate a nie potrzebuję flashów, youtubów i innych wynalazków.

bredo1, czy na Operze Mini też kiepsko działa?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline dareksad

• **
  • 247
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 02, 2010, 11:24:43 »
Witam

Na pewno to nie jest wina ROMu, używam cały czas ROM'ów Energy z serii 23xxx i uważam  są rewelacyjne
chociaż bardziej mi pasują ROMy XannyTech z serii EVO 23xxx.
Na Energy nie mam żadnego problemu z przeglądarkami bo używałem kilku (Skyfire juz nie działa) UZARD, UCWEB i Opera. Co prawda moim zdaniem Opera 9.7 działa wolniej od Opery 10   

*

akada

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 02, 2010, 17:09:02 »
miałam ze trzy ROM'y Energy gdy jeszcze byłam na drodze do blackStonehenge.
podsumowując...tandeta   :mrgreen:

rany, niech używa Uzard'a i będzie się wszystko ładowało szybko...

*

Offline teti77

• 266
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 02, 2010, 21:31:04 »
ja też mam z tym problem, stronki nie wskakują zbyt szybko i dosłownie można się zestarzeć czekając na wynik np. google...
używam stockowego ROMu ze stockową Operą. Na IE też wolno chodzą...

*

Offline bredo1

• 27
  • Sprzęt: HTC HD2    ,    HTC Touch HD
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2010, 04:39:39 »
Dzieki wszystkim za podpowiedzi. Jak wolno chodzi to nie ma różnicy jaka przeglądarka, nawet na operze mini. Spróbuje zainstalować inne przeglądarki ale przed tym jeszcze raz hard reset od biedy. Dam znać jak coś się zmieni.