problemy z hd

• 3 Odpowiedzi
  • 933 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline brg

• 1
problemy z hd
« dnia: Grudzień 26, 2008, 13:11:29 »
Witam. To moj pierwszy post na forum, wiec krotko sie przywitam - Kuba, 25 lat z Lodzi. Wesolego ostatnieg dnia swiat :). A teraz na powaznie - HTC HD to moj pierwszy pda, kupilem go tydzien temu i spotkalem sie z dwoma problemami ktorych na razie nie moge rozwiazac. Po pierwsze - nie chce mi sie polaczyc z kompem przez activesync. Gdy podlaczam pda do kompa (pod usb), mam do wyboru 3 opcje - activesync, jako powiedzmy pendrive i udostepnij net. No i dziala niestety tylko ta opcja srodkowa, activesync na komputerze pda nie widzi, a przy udostepnij net na pda wyswietla sie komunikat sprawdz polaczenie usb. Druga sprawa jest taka - pda nie chce zapisywac smsow w pamieci tylko na karcie sim. W ten sposob po 20 smsach karta sie zapelnia i nie dostaje wiecej wiadomosci. Mam nadzieje ze mi pomozecie, chcialbym to dzis zalatwic bo jutro wyjazd w gory :)

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: problemy z hd
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 26, 2008, 13:57:18 »
1. A zainstalowałeś na PC  activensync ? ( o ile masz win xp)
2. Zrób HR znów zacznie zapisywać w pamięci PDA
3. A zadałeś sobie trud przeczytania instrukcji ? czyli RTFM
potrzebna zgoda

*

Offline miszelk

• **
  • 186
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung GSII
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 26, 2008, 14:19:43 »
A może używasz Visty, wtedy zapewne trzeba pobrać program ze strony microsoft

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 26, 2008, 15:03:19 »
Jeżeli jest zainstalowany activesync albo odpowiednik na Vistę i dalej komputer z THD się nie widzą to proponowałbym sprawdzić firewall'a w komputerze. Prosty eksperyment odłączyć się od netu i wyłączyć firewall'a, jeżeli nastąpi synchronizacja to już wiadomo gdzie szukać przyczyny.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation