Problem z zasięgiem

• 8 Odpowiedzi
  • 1224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z zasięgiem
« dnia: Kwiecień 18, 2009, 16:38:21 »
Witam.
Od 2 miesiecy jestem posiadaczem HTC HD. Przesiadlem sie z Nokii 6300 wiec skok technologiczny jak ladowanie na ksiezycu. Na poczatku wszystko bylo ok. Tak sie niestety sklada ze w moim mieszkaniu nie ma zbyt dobrego zasiegu wiec tym bardziej bylem szczesliwy jak sie okazalo ze nokia zostaje w tyle w porownaniu z HTC jesli chodzi o zasieg na chacie. Od pewnego czasu jednak to sie zmienilo. Najpierw bez powodu telefon zaczal sie rozlaczac kilka sekund po uzyskaniu polaczenia. Kumpel kracujacy dla operatora zasugerowal zeby ustawic na sztywno GSM co zrobilem. Przestal przerywac ale dalej cos jest nie tak. Jak telefon pokazuje 4 kreski zasiegu to dzwonie gdzie chce, kiedy spada do 3ch nie zadzwonie nigdzie ani nie wysle smsa. Ta zasada dziala tez podczas rozmowy. 3 kreski i polaczenie zerwane. Zauwazylem tez ze kiedy telefon lezy na czuwaniu z wylaczonym wyswietlaczem i nagle go "obudze" przez sekunde widac maly zasieg (1-2 kreski) i dopiero przeskakuje na 3-4 kreski, jakby oszczedzal energie na antenie gsm kiedy czuwa. Bede wdzieczny za info jesli ktos wie o co chodzi. Pozdro

*

Offline lhrrob

• *
  • 54
Odp: Problem z zasięgiem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 18, 2009, 18:23:19 »
Mialem to samo ze swoim i nie chce Cie martwic ale 99.9 % bedziesz musial go wyslac do serwisu gdzie wymienia plyte glowna.
To przerywanie w koncu sie nasili i dojdzie do momentu, ze nigdzie nie zadzwonisz ani nie odbierzesz polaczenia.
Kombinacje z rom czy radiorom nie pomoga wiec nie mecz sie.
Pozdrawiam i daj znac jak sie skonczy Twoja historia z zasiegiem i polaczeniami.

*

Offline gino82

• 303
  • Sprzęt: Galaxy Note 2 , Galaxy Note 3 , Galaxy Tab S 8.4
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 22, 2009, 21:19:47 »
Witam.Na poczatku troche mnie przestraszyliscie bo to mój drugi HD....rozmów nie zrywa,ale zauważyłem ze podczas spoczynku,w miejscu gdzie jest 2 lub 3 kreski po wybudzeniu czasami nawet była informacja brak usługi po czym wskakiwały 3, 4 kreski zasięgu.Zaczałem kombinować i okazało sie że gdy odchaczyłem w ustawieniach zasilania "wyłącz urządzenie jeśli nie jest używane" problem znikł i nawet jakby zwiększył sie zasięg w opisywanych miejscach...problem jednak jest taki,że bateria przy opisywanych ustawieniach zaczeła pracować o połowe krócej...Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 27, 2009, 19:17:25 »
Nie dodalem jeszcze ze jak odpale na moim HDku gpsa i chodzi jakis czas podlaczony do gniazda zapalniczki w aucie to dolna czesc z tylu dosc mocno sie grzeje. Nie wiem czy ma to jakis wplyw na zasieg albo czy to grzanie nie uszkodzilo czegos. Dajcie znaka jak cos wiecie. Pozdro

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 15, 2009, 16:19:26 »
Miałeś rację lhrrob. Kilka dni temu dostalem swojego HDka po naprawie, wymieniona płyta głowna. Mam nadzieje ze to bardzo żadki problem. Dzieki za tipa.
Pozdro.

*

Offline dorszes

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC HD 2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 15, 2009, 17:48:30 »
To, że się grzeje to nic nowego.
Mój wręcz smaży się gdy jest podłączony do ładowarki w samochodzie.
I nie sądzę by temperatura sama w sobie miała wpływ na zasięg - choć mogę się mylić  :E
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, lecz nie zmniejsza naszej głupoty.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:11:13 »
A jak tam u innych z temperatura??
Czy mozna uznac ze to grzanie sie, głownie podczas kiedy wyswietlacz chodzi caly czas a telefon jest podlaczony do ladowarki (np. przy GPSie), za normalne??
Pozdro.

*

Offline dorszes

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC HD 2
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 15, 2009, 20:30:28 »
Tak jest to zupełnie normalne i nie ma się co przejmowac :)
Sam byłem trochę przerażony tym zjawiskiem ale wszystko jest ok.
Pozdrawiam
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, lecz nie zmniejsza naszej głupoty.

*

Offline royal

• 420
  • Sprzęt: SPV M650, Toshiba G900,HTC TOUCH HD,HTC LEO,IPHONE
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2009, 17:22:14 »
Miałeś rację lhrrob. Kilka dni temu dostalem swojego HDka po naprawie, wymieniona płyta głowna. Mam nadzieje ze to bardzo żadki problem. Dzieki za tipa.
Pozdro.

Kurcze ja mam podobny problem i widzę, że chyba bez serwisu się nie obejdzie  :(