Problem z wifi

• 4 Odpowiedzi
  • 977 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kristof1960

• 18
  • Sprzęt: HTC Desire S
Problem z wifi
« dnia: Grudzień 21, 2008, 12:05:03 »
Witam

Od 2 dni mam HD-ka i mam  parę problemów:
1. Z siecią WiFi. Jeszcze do wczoraj nie chciał w ogóle połączyć sie z siecią, dziś jest lepiej bo sie łączy ale nic poza tym. Nie da sie otworzyć żadnej strony internetowej ani w IE ani w Operze, nie można tez uaktualnić pogody.
Jak połącze go z komputerem przez kabel za pośrednictwem ActiveSync wszystko hula aż miło.

2. Przy wyjmowaniu rysika nie włącza sie wyświetlacz

3. Program QuickGPS często nie daje się uruchomić, ikona nie reaguje na tapnięcie, po którejś próbie wreszcie zaskakuje.

Macie jakiś pomysł jak co zrobić abym mógł korzystać z WiFi?

pozdrawiam
KT
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2008, 12:10:29 wysłana przez kristof1960 »

*

Offline Borg

• 582
  • Sprzęt: HTC Sensation,SE P1i
Odp: Problem z wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2008, 12:12:41 »
Sprawdź konfigurację THD i swojej sieci - generalnie THD nie ma problemów z WIFI, jedynie jak narazie było kilka przypadków problemów z urządzeniami D-Link.
Palm m105->m130->Motorola mpx200->mpx220->SE P1i->HTC HD->HTC Desire->HTC Sensation

*

Offline kristof1960

• 18
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2008, 14:04:07 »
Własnie mam D-linka (DI-614+) ale mysle ze siec jest OK, bo zarówno poprzedni PDA (HTC Elf, OMNIA)  łączył sie bez problemów jak i laptop w sasiednim pomieszczeniu nie ma pronlemów z zalogowaniem.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2008, 17:39:25 »
Witam

Kupilem wczoraj sobie HTC Touch HD i wszystko OK ale chcialem sobie w lozku jak leze uzywac GG i Skype oraz WWW i mam okropny problem z WIFI.

Na 10 razy moze sie raz polaczy i chodzi OK, druga sprawa nie wiem w koncu czy jestem przez WIFI czy przez GPRS polaczony i jak wylaczyc aby GPRS sie nie wlaczal automatycznie ale mnie pytal o zgode bo mi juz druga karta POP zjechala do dolu :-)

Sygnal zapodaje z Routera D-Link D-624

Powiem ze laptop Sony super dziala po wifi, drugi laptop Dell w drugim pokoju to samo i palmtop zony HP tez super dziala a ten ma problemy i juz jestem zrozpaczony i chyba sprzedam jesli mi to nie zadziala.

Bardzo prosze o konkretna pomoc w paru krokach co zrobic ?

Nowy ROM ? ale nie sadze mam ten z listopada.

Dzieki i wesolych swiat!

*

Offline kristof1960

• 18
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2008, 20:01:23 »
witam

No i mam prawie po problemie. Wykłóciłem sie z EURO i dostałem dziś nowego HD-ka. Uparłem się i zażądałem wymiany na nowy, bo nie miałem zamiaru zaczynać użytkowania nowego sprzętu, za przecież niemałe pieniądze od wysyłki do serwisu.

WiFi działa mimo D-Linka (router) a rysik uruchamia wyświetlacz.

Pisze prawie po problemie, bo QuickGPS nadal otwiera się jak chce, w zależności jaki ma humor.
Czy może o czymś nie wiem? Przecież to normalny program i powinien się otworzyć zawsze, dopiero później w zależności czy ma dostęp do sieci pobiera dane lub nie. Czy tak?

pozdrawiam
KT